Πελοπόννησο – Peloponnese

Would you like to plan your holidays in Peloponnese and explore beautiful resorts, important archaeological sites of Greece, imposing castles, rivers, mountains, lakes and amazing beaches?

For English press here

Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους τουρίστες. Ο λόγος? Οι φυσικές ομορφιές (μοναδικές παραλίες, καταπράσινα βουνά, δάση, κάστρα), οι μεγάλης σπουδαιότητας αρχαιολογικοί χώροι (Ολυμπία, Επίδαυρος, Μυκήνες), η δυνατότητα εκδρομών σε γειτονικά νησιά (Επτάνησα, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος) κατατάσσουν την Πελοπόννησο στις πιο αγαπημένες ταξιδιωτικές επιλογές.

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο καιρός στην Κόρινθο

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η Κόρινθος είναι μια πόλη αρκετά κοντά στην Αθήνα (συνδέεται μέσω του προαστιακού σιδηρόδρομου με τον Σταθμό Λαρίσης) και μπορεί κανείς να την επισκεφθεί ακόμη και για μια μονοήμερη απόδραση. Από τα ωραιότερα σημεία αναφοράς του Νομού είναι:

Λίμνη Δόξα, Νομός Κορινθίας

DOXA_LAKE

Τρίκαλα, Νομού Κορινθίας

TRIKALA

Από τις ωραιότερες παραλίες του νομού είναι η Λίμνη της Βουλιαγμένης, τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, Άσσος, Κεχριές, Καλάμια. Οι λάτρεις του kite & wind surfing μπορούν να το απολαύσουν στις παραλίες: Βραχάτι, Καλαμάκι, Ξυλόκαστρο και Λέχαιο. Στην Κόρινθο υπάρχουν δύο campings: Η Αλκυόνη, βρίσκεται στον Σχίνο κοντά στο Λουτράκι. Στο Λουτράκι έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε ιαματικά λουτρά (προσφέρουν υπηρεσίες υδροθεραπείας για όσους υποφέρουν από χρόνιες ρευματοπάθειες, χρόνιες ρευματικές αρθροπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, φλεγμονές του δέρματος, αλλεργικές δερματοπάθειες, ψωρίαση, έκζεμα καθώς και ποσιθεραπεία για όσους πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, πεπτικές ασθένειες, διαταραχές του κυκλοφοριακού συστήματος, ηπατική ανεπάρκεια, πέτρα του νεφρού, χολολιθιάσεις). Το δεύτερο camping του νομού είναι το Blue Dolphin και βρίσκεται στο Λέχαιο Κορινθίας. Η Κόρινθος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πεζοπορικές ομάδες καθώς διαθέτει πολλά μονοπάτια (Ζήρεια, Φλαμπουρίτσα, Λίμνη Δασίου, Καρυά, Στυμφαλία), αλλά και χιονοδρομικό κέντρο (Ζήρεια).

Λίμνη Βουλιαγμένης, Νομός Κορινθίας

VOULIAGMENI_LAKE.JPG

Λουτρά Ωραίας Ελένης, Νομός Κορινθίας

LOUTRA_OREAS_ELENHS

Οι παραλίες της Κορίνθου από ψηλά


ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο καιρός στο Άργος

ΑΡΓΟΣ

Άλλος ένας νομός που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και αξίζει σίγουρα να τον επισκεφθείτε είναι η Αργολίδα. Από τις περιοχές της Ελλάδας με σημαντική αρχαιολογική ιστορία, αξιοθέατα που περιλαμβάνουν θέατρα, σπήλαια, μουσεία, κάστρα, βουνά που κόβουν την ανάσα αλλά και πεντακάθαρες παραλίες.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

Από τις ωραιότερες παραλίες του νομού είναι το Τολό, Κονδύλι, Νέα Κίος, Αρβανιτιά, Καραθώνας, Δρέπανο, Βιβάρι. Οι επιλογές για camping είναι πολλές και παρουσιάζονται με τυχαία σειρά. Τα campings: Τρίτων ΙΙ,  New Triton και Argolic Strand βρίσκονται στην παραλία της Πλάκας στο Δρέπανο. Το Τρίτων ΙΙ διαθέτει και σπιτάκια προς ενοικίαση τα οποία ονομάζει τροπικά χωριουδάκια.

Παραλία Δρέπανο, Νομός Αργολίδας

Drepano Beach, Argolida

Στο Τολό βρίσκεται το camping Sunset, το οποίο διαθέτει προς ενοικίαση τροχόσπιτα και bungalows, καθώς επίσης και το Lido (το οποίο διαθέτει και bungalows προς ενοικίαση).

Παραλία Τολό, Νομός Αργολίδας

Tolo Beach, Argolida

Κάποια άλλα campings στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας είναι το Καστράκι και Xeni (διαθέτει επίσης τροχόσπιτα, δωμάτια και bungalows) στην Αρχαία Ασίνη, η Σκάλα και το Ίρια (διαθέτει και τροχόσπιτα προς ενοικίαση) στο χωριό Κάντια, η Λεύκα στο χωριό Βιβάρι, το Posidon, στην παραλία Ιρίων (διαθέτει εκτός από σκηνές και bungalows), όλα πολύ κοντά στο Ναύπλιο.

Παραλία Κονδύλι (Άγιος Νικόλαος), Νομός Αργολίδας

Kondili Beach, Argolida

Στην Παλαιά Επίδαυρο και πολύ κοντά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκονται τρία ακόμη campings: Ο Νικόλας Ι, ο Νικόλας ΙΙ, και ο Μπέκας. Και τα τρια εκτός από σκηνές, διαθέτουν και studios για όσους επιθυμούν την άνεση σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον. Επίσης στην περιοχή Γιαλάσι, στην Αρχαία Επίδαυρο βρίσκεται το camping Βερδελή. Λίγα χιλιόμετρα από αυτή την περιοχή και πιο συγκεκριμένα στα Μέθανα βρίσκονται τα ομώνυμα ιαματικά λουτρά. Οι ιαματικές πηγές των Μεθάνων έχουν ευεργετικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις όπως αρθροπάθεια, δισκοπάθεια, σπονδυλοαρθρίτιδα, ρευματοπάθεια, κατάγματα, γυναικολογικές παθήσεις, στειρότητα, νευρώσεις, κοπώσεις, παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, χρόνιες βρογχίτιδες, δερματικά νοσήματα κλπ.

Ο Νομός Αργολίδας προσφέρεται για πεζοπορίες σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και διαθέτει πολλές χαρτογραφημένες και μη, περιοχές.

Από το Τολό μπορείτε να συμμετέχετε σε μια μονοήμερη εκδρομή προς Σπέτσες ή Ύδρα. Επίσης από το Τολό μπορείτε να επισκεφθείτε τις πανέμορφες νησίδες Ρόμβη, Κορωνήσι και Δασκαλειό. Το Πόρτο Χέλι έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια του Πειραιά, των Σπετσών, της Ερμιόνης, της Ύδρας και του Πόρου. Η Ερμιόνη έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια: Πειραιά, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Ύδρα

Hydra Island

Σπέτσες

Spetses Island


ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Ο καιρός στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ

Η Πάτρα είναι από τις ωραιότερες παραλιακές πόλεις της Ελλάδας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι διάσημη για το καταπληκτικό καρναβάλι της, την μαυροδάφνη (κρασί) και την τεντούρα (λικέρ)! Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νομού Αχαας είναι:

Τι να πρωτοπούμε για τις παραλίες της Πάτρας αλλά και των υπολοίπων νομών της Πελοποννήσου, που είναι τόσες πολλές: Τράπεζα Αιγίου, Άγιος Βασίλειος, Ακράτα, Δρέπανο (για τους λάτρεις του kite & wind surfing), Άκολι, Αλισσός, Ροδινή, Λόγγος…

Στον νομό υπάρχουν αρκετά οργανωμένα campings σε διάφορες τοποθεσίες. Στην Ακράτα βρίσκεται το camping Aκράτα.

Παραλία Ακράτας, Νομός Αχαας

Akrata, Achaea

Στο χωριό Λαμπίρι βρίσκεται το camping Τσόλης το οποίο διαθέτει bungalows, τροχόσπιτα, μύλους και αχυροκαλύβες προς ενοικίαση.

Στην παραλία της Αλισσού βρίσκεται το camping Golden Sunset, το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει και νεροτσουλήθρες και στην Κάτω Αλισσό το ομώνυμο camping. Μια αξιόλογη παραλία που αξίζει να επισκεφθείτε είναι αυτή της Καλόγριας που έχει ατέλειωτη αμμουδιά και το υπέροχο δάσος της Στροφυλιάς κατά μήκος της παραλίας.

Παραλία Καλόγριας, Νομός Αχαΐας

Kalogria beach, Achaea

Παραλία Καλόγριας από ψηλά

Από τις ωραιότερες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε ενώ βρίσκεστε στον νομό Αχαΐας είναι η βόλτα στην μαγευτική λίμνη Τσιβλού αλλά και το καστανοδάσος της Ζαρούχλας. Επίσης οι λάτρεις των πεζοποριών μπορούν να συμμετέχουν σε  πεζοπορικές εκδρομές καθώς τα μονοπάτια είναι πάρα πολλά.

Λίμνη Τσιβλού, Νομός Αχαΐας

TSIVLOU_LAKE

Η Πάτρα διαθέτει αεροδρόμιο στον Άραξο. Από το λιμάνι της Πάτρας εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια για Μπάρι, Μπρίντιζι, Ανκόνα και Βενετία, όπως επίσης και για Κέρκυρα, Παξούς, Αντίπαξους, Ιθάκη (Πισαετός) και Κεφαλονιά (Σάμη). Από το λιμάνι του Ρίου υπάρχουν καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια για το λιμάνι Αντιρρίου.


ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ο καιρός στον Πυργο

ΚΟΥΡΟΥΤΑ

Η χώρα μας αποτελεί ένα πόλο έλξης για τους λάτρεις της ιστορίας και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και η Αρχαία Ολυμπία είναι αναμφισβήτητα η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους παγκοσμίως.

Ο νομός Ηλείας είναι αγαπημένος προορισμός για διακοπές καθώς οι παραλίες της Δυτικής Πελοποννήσου μαγεύουν τους επισκέπτες από την πρώτη ματιά. Γλύφα, Κυλλήνη, Ζαχάρω, Κατάκολο, Αρκούδι, Κουρούτα είναι μόνο ορισμένες από τις πεντακάθαρες, αμμουδερές και μοναδικές παραλίες του Πύργου.

Από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νομού είναι:

Καταρράκτες Νέδα, Νομός Ηλείας

NEDA

Φαράγγι Νέδας

Δρυοδάσος Φολόης, Νομός Ηλείας

FOLOI.JPG

Καταρράκτες Νεμούτας, Νομός Ηλείας

nemouta

Τα campings του νομού Ηλείας είναι αρκετά και μοναδικά, όπως το camping Μέλισσα και το camping Fournia Beach, που βρίσκονται στο Κάστρο Κυλλήνης. Το Fournia Beach διαθέτει bungalows προς ενοικίαση. Η Κυλλήνη συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά (Πόρο, Σάμη) και την Ιθάκη.

Παραλία Κυλλήνης, Νομός Ηλείας

Kilini Beach, Ilia

Στην Κουρούτα υπάρχει το camping Harmony Resort, που προσφέρει σκηνές, δωμάτια και bungalows προς ενοικίαση. Η παραλία της Κουρούτας το καλοκαίρι θυμίζει νησί και σφύζει από ζωή, μαγαζιά, μπαράκια, τουρίστες. Πολύ κοντά βρίσκεται η περιοχή Παλούκι με δύο ακόμη campings το Παλούκι και το Paradise, το οποίο διαθέτει και τροχόσπιτα προς ενοικίαση.

Παραλία Κουρούτας, Νομός Ηλείας

Kourouta beach, Ilia

Στην παραλία της Ζαχάρως βρίσκονται τα camping Apollo Village και Θολό, και στην περιοχή Γλύφα το camping Αγκινάρα το οποίο διαθέτει και bungalows προς ενοικίαση.

Πολύ κοντά στην Ζαχάρω βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά Καϊάφα τα οποία αναβλύζουν μέσα από σπήλαιο και πλησιέστερα υπάρχει και λίμνη. Τα λουτρά είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με μυοσκελετικές και ρευματικές ασθένειες, καθώς και γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Στην περιοχή της Ανδραβίδας λειτουργούν επίσης ιαματικά λουτρά τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων (δερματοπάθειες, ρευματισμούς, αιμορροϊδες, παθήσεις του εντέρου, άσθμα), αλλά και λασποθεραπείες (για αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με την σπονδυλική στήλη, το νευρικό σύστημα, το ουροποιητικό, τα αγγεία και τις φλεγμονες).

Παραλία Ζαχάρως, Νομός Ηλείας

Zacharo Beach, Ilia

Και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τα ποτάμια κάνοντας rafting, ο Ερύμανθος και ο Αλφειός θα σας προσφέρουν υπέροχες διαδρομές μέσα στην φύση.


ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο καιρός στην Σπάρτη

ΣΠΑΡΤΗ

Ο νομός Λακωνίας αποτελεί έναν ακόμη ιδιαίτερο προορισμό της Ελλάδας με σημαντική ιστορία και υπέροχα αξιοθέατα όπως κάστρα, φρούρια, σπήλαια αλλά και καταγάλανα νερά που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες παραθεριστές κάθε χρόνο. Ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς του νομού είναι:

Στην περιοχή υπάρχουν πανέμορφες παραλίες όπως η παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο, η Πλύτρα και η Χαρακιά (Μονεμβασιά), ο Γερολιμένας και το Μαρμάρι (Μάνη), το Βαθύ και το Μαυροβούνι (Γύθειο).

Μέσα στην τριάδα των καλύτερων κατασκηνώσεων της Ελλάδας, το camping Simos θεωρείται ως το κορυφαίο, στην παραλία της Ελαφονήσου. Εάν δεν έχει αέρηδες είναι ιδανικός προορισμός λόγω φυσικής ομορφιάς. Διαθέτει και  bungalows προς ενοικίαση. Επίσης έχετε την δυνατότητα να νοικιάσετε ποδήλατα εντός του camping. Κοντινά αξιοθέατα για να επισκευθείτε είναι η Καρδαμύλη και η Στούπα, ενώ από το Πορθμείο της Νεάπολης τους καλοκαιρινούς μήνες έχει καθημερινά δρομολόγια για το νησί των Κυθήρων. Στην Νεάπολη Βοιών μπορείτε να ασχοληθείτε ακόμη και με πεζοπορίες καθώς υπάρχουν πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια αλλά και να συμμετέχετε σε αναρριχήσεις στον κάβο Μαλέα.

Ελαφόνησος, Νομός Λακωνίας

Elafonisos beach, Lakonia

‘Αλλα εξαιρετικά camping στην ευρύτερη περιοχή του Νομού είναι το Γύθειο Bay Camping. Στο συγκεκριμένο camping μπορείτε να νοικιάσετε τροχόσπιτα αλλά και ποδήλατα. Επίσης υπάρχει το camping Μελτέμι, στον επαρχιακό δρόμο προς Αρεόπολη, το οποίο διαθέτει και bungalows προς ενοικίαση, το camping Mani Beach, το Πόρτο Αγέρανος το οποίο διαθέτει και studios προς ενοικίαση. Στο Βαθύ-Γύθειο βρίσκεται και το camping Δίας. Το Πορθμείο του Γυθείου συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Κίσσαμο (Χανιά-Κρήτη) αλλά και τα Κύθηρα-Αντικύθηρα.

Φρούριο Μονεμβασιάς, Νομός Λακωνίας

Monemvasia Castle, Lakonia

Επίσης ο νομός διαθέτει πάρα πολλά εντυπωσιακά φαράγγια για canyoning και  εξερεύνηση (Λουκά, Μύλων, Σμήνους,και Κάστορα) αλλά και τον πανέμορφο ποταμό του Ευρώτα (όπου βρίσκουν καταφύγιο οι χελώνες Καρέττα-Καρέττα για να γεννήσουνε τα αυγά τους). Στον Μυστρά υπάρχουν αρκετά εστιατόρια με πολυ καλό φαγητό και θέα στην υπέροχη κοιλάδα του συγκεκριμένου ποταμού.


ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο καιρος στην Τρίπολη

ΑΡΚΑΔΙΑ

Η Αρκαδία φημίζεται για τα ορεινά χωριά της. Είναι όλα γραφικά, με σημαντική ιστορία, αγκαλιάζουν τον Ταϋγετο και διαθέτουν πάρα πολλά μοναστήρια ορισμένα βρίσκονται λαξευμένα σε βράχους, στην καρδιά μοναδικών φυσικών τοπίων. Ο ποταμός Λούσιος και ο Αλφειός που διασχίζουν την Αρκαδία προσφέρουν στους λάτρεις του rafting αλλά και των πεζοποριών την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά αυτά τα υπέροχα μέρη. Το καστανοδάσος της Βλαχοκερασιάς είναι επίσης ένας αγαπημένος προορισμός για πεζοπορικές εκδρομές.

Φαράγγι Λούσιου, Νομός Αρκαδίας

LOUSIOS.JPG

Από τα ωραιότερα αξιοθέατα της Αρκαδίας είναι:

Η πλειοψηφία των κατασκηνώσεων του Νομού Αρκαδίας βρίσκονται στην παραλία  Τυρού, Άστρους και Λεωνιδίου.

Παραλία Φωκιανού, Νομός Αρκαδίας

FOKIANO

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει το camping Ζαρίτσι, στην παραλία Τυρού, τα campings Thirea και ‘Αστρος στο παράλιο Άστρους, το camping Σεμέλη στο Λεωνίδιο (το οποίο προσφέρει την δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου, εκμάθησης καταδύσεων, συμμετοχή σε πεζοπορίες κλπ). Από το Άστρος, τον Τυρό και το Λεωνίδιο πραγματοποιούνται ημερήσιες εκδρομές για Σπέτσες και Ύδρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παραλία Άστρους, Νομός Αρκαδίας

Astros Kinourias Beach, Arkadia

Η ορεινή Αρκαδία φημίζεται για την γαστρονομία της. Μην ξεχάσετε πριν φύγετε, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αγριογούρουνο στιφάδο, κόκορα κρασάτο με λαζανάκι χειροποίητο, χορτοπιτάκια με καυκαλήθρες και μυρώνια, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από γυναικείους συνεταιρισμούς της περιοχής.

Παραλία Άστρους από ψηλά


ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο καιρός στην Καλαμάτα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τελευταίος και πολύ αγαπημένος νομός της Πελοποννήσου, η Μεσσηνία με πρωτεύουσα την Καλαμάτα, που αποτελεί μια από τις ωραιότερες αστικές πόλεις της Ελλάδας. Τα αξιοθέατα πολλά, περιλαμβάνουν κάστρα, παραλίες, φαράγγια, πηγές. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Οι παραλίες μοναδικές και εξωτικές: Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας, Βοϊδοκοιλιά, Πεταλίδι, Παραλία Καλογριάς, Φοινικούντα, Ανάληψη, Φονέας, η Γλώσσα, η Χρυσή Ακτή, η πανέμορφη Κυπαρισσία.

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς, Νομός Μεσσηνίας

Voidokilia Beach, Messinia

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς από ψηλά

Πολυλίμνιο, Νομός Μεσσηνίας

POLILIMNIO

Τα οργανωμένα campings στην Μεσσηνία είναι αρκετά και ξεκινάμε από την περιοχή της Φοινικούντας. Όλα έχουν πρόσβαση σε παραλίες με απίστευτα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά, με ψαράκια σε χρωματιστές αποχρώσεις. Επίσης η παραλία είναι ιδανική για τους λάτρεις του wind surfing (υπάρχουν σχολές εκμάθησης).

Παραλία Φοινικούντας, Νομός Μεσσηνίας

Finikounta Messinia

Φοίνικες, μέσα στην τριάδα των καλύτερων camping της Ελλάδας. Διαθέτει και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το camping περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και κατά συνέπεια ιδανική σκιά για τις σκηνές και αρκετό χώρο για πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα.

Ανεμόμυλος, οι πληροφορίες εμφανίζονται μέσω ιστοσελίδας στο facebook. Το μονο που θα διατυπώσω ως προσωπική μου εμπειρία ήταν ότι το συγκεκριμένο camping προσφέρει σκιά σε όλην την έκτασή του δηλαδή δέντρα, διαθέτει πεντακάθαρες τουαλέτες, αλλά το κυριότερο είναι ότι διαθέτει ασφάλεια.

Thines, οι πληροφορίες για αυτό το camping εμφανίζονται μέσω ιστοσελίδας στο facebook. Και το τελευταίο camping της Φοινικούντας είναι η Λούτσα.

Στην Μεθώνη βρίσκεται το ομώνυμο camping. Στην περιοχή της Κορώνης βρίσκεται επίσης το ομώνυμο camping.

Κάστρο Μεθώνης, Νομός Μεσσηνίας

Methoni Castle Messinia

Κάστρο Κορώνης, Νομός Μεσσηνίας

Koroni Messinia

Ένα άλλο camping του Νομού είναι το Ναυαρίνο στην περιοχή της Γιάλοβας, βόρεια της Πύλου.

Στην παραλία Τσαπί Χρυσοκελαριάς (κοντά στην Κορώνη) βρίσκεται το camping Τσαπί. Και στο Πεταλίδι βρίσκεται το ομώνυμο camping. Στην Καλαμάτα βρίσκεται το Golden Coast το οποίο διαθέτει και διαμερίσματα για ενοικίαση.

Ο νομός Μεσσηνίας αποτελεί ένα από τα λίγα μέρη της Ελλάδας που προτιμούν οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα για να γεννήσουν τα αυγά τους. Επίσης στον συγκεκριμένο νομό μπορείτε να πραγματοποιήσετε ποικίλες πεζοπορίες ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της Μεσσηνίας μέσα από διαδρομές στην φύση, αλλά και να εξερευνήσετε μοναδικής αισθητικής φαράγγια, όπως του Ριντόμου, του Βυρού, του Φονέα, με τις πέτρινες γέφυρες, τα μοναστήρια και τις υπέροχες παραλίες τους.

Η Καλαμάτα επίσης διαθέτει αεροδρόμιο.

Θέλετε να κάνετε διακοπές στα νησιά? Τότε μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες:

Θα επιθυμούσατε να μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα? Τότε επισκεφθείτε τις σελίδες:

Οι ωραιότερες παραλίες των Ελληνικών νησιών είναι εδώ για να σας ταξιδέψουν…

Εάν σας αρέσουν οι πεζοπορίες εδώ μπορείτε να δείτε πολλές ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ της Αττικής που διοργανώνουν ημερήσιες ή πολυήμερες αποδράσεις!

Εάν σας αρέσουν τα ταξίδια μπορείτε να δείτε τα Τουριστικά Γραφεία της Αττικής που διοργανώνουν ημερήσιες ή πολυήμερες εκδρομές.

“Πολλές ευχές για αξέχαστα ταξίδια στην Ελλάδα…”

Διατυπώστε το σχόλιό σας

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.