Υγεία

Σε αυτή την σελίδα θα παρουσιάσουμε χρήσιμες πληροφορίες για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και οτιδήποτε έχει σχέση με την υγεία και δράσεις που συμβαίνουν σε διάφορους δήμους της Αττικής.

 


Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών και το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών Φυλής διοργανώνουν δωρεάν εξέταση Τεστ Παπανικολάου με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση για τις γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο. H εξέταση θα πραγματοποιηθεί 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 09:30-14:00 στο Β ΚΑΠΗ Δροσούπολης (Δελφών 23 Άνω Λιόσια).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08:00-15:00 στο τηλ 210 2487686) προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για να εξεταστούν. *Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών – εφήβων ηλικίας από 2,5 έως 17 ετών αναφορικά με την Επικοινωνία (λόγο, ομιλία, αλληλεπίδραση, συμπεριφορά κ.α.) και το Έργο (δραστηριότητες καθημερινής ζωής, εκπαίδευση, κοινωνική συμμετοχή κ.α.), δημιούργησαν δύο νέες δομές – παροχές που αφορούν την Λογοθεραπευτική και Εργοθεραπευτική παρέμβαση. Η Υπηρεσία αυτή παρέχεται Δωρεάν και χρήση της μπορούν να κάνουν πολίτες της Νέας Σμύρνης, που υπάγονται στα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια της υπ’ αριθμόν 37/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «περί ένταξης στις κοινωνικές δομές». Η Λογοθεραπεία και Εργοθεραπεία παρέχεται στην διεύθυνση Ανδριανουπόλεως – 18 – Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη (16:00 – 20:00). Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 210 9370282, τις προαναφερόμενες μέρες και ώρες. Email: logoergo@neasmyrni.gr.


Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργεί δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid tests), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 11:00 – 18:00, στην αίθουσα Τέχνης – Εκθέσεων του Δημαρχείου (είσοδος Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως), στάση Μετρό «Περιστέρι».

Δωρεάν μοριακά (PCR) tests, χωρίς ραντεβού, διενεργούνται στο 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου (Χρ. Λαδά 43, Μπουρνάζι), θα προηγείται εξέταση γιατρού, ώρες 8:30 – 19:00.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας Γεώργιος Μπεκιάρης υπενθυμίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Στον έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 2 ετών. Θα τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας) για την ομαλή διεξαγωγή των rapid tests και την αποφυγή συνωστισμού.

περιστερι


“ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ”

Στέγαση και εργασία: Ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σε άστεγους πολίτες ή θύματα βίας προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ενα νέο ξεκίνημα στη ζωή προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτι ή δεν μπορούν να μείνουν σπίτι (για παράδειγμα άστεγοι ή γυναίκες θύματα βίας) προσφέροντάς τους τα μέσα να πατήσουν ξανά στα πόδια τους. Μέσα από το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – όντας από τις πρώτες που το διεκδίκησαν και επελέγησαν να το υλοποιήσουν – μπορεί πλέον να καλύψει την στέγαση αυτών των ανθρώπων όπως και προγράμματα κατάρτισης και επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως τα έξοδα ενοικίου, οικοσκευής και ΔΕΚΟ για δύο χρόνιααλλά και πλήρως τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές για έναν χρόνο, μέχρις ότου να μπορέσει ο ωφελούμενος ή η ωφελούμενη να ορθοποδήσουν.
Το πρόγραμμα αφορά:
– Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων και υπνωτήρια.
– Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ως άστεγοι και διαβιούν στους δρόμους ή σε ακατάλληλα καταλύματα.
– Γυναίκες που φιλοξενούνται σε ξενώνες γυναικών θυμάτων βίας.
– Άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας.
Η Κοινωνική Υπηρεσία θα έρθει σε επαφή με τους καταγεγραμμένους στα μητρώα της πολίτες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες για να τους εντάξει στο πρόγραμμα. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε άλλο άτομο που εμπίπτει στα κριτήρια των δικαιούχων και δεν είναι καταγεγραμμένο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία της στην οδό Παπαϊωάννου 15-17 ή στα τηλέφωνα 2102716636 – 2102724045.
«Στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι κανένας που περνάει δύσκολα δεν είναι μόνος του. Απλώνουμε δίκτυ προστασίας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αδιέξοδο για να τους πούμε πως υπάρχει ελπίδα, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να βρουν μια καινούργια ζωή, τη ζωή που τους αξίζει. Θέλω να ευχαριστήσω την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε από τους πρώτους δήμους που διεκδίκησαν, πέτυχαν και πλέον υλοποιούν το πρόγραμμα», τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

Και ο  Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Στέγαση & Εργασία» του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου σε συνεργασία με τηνΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, έχοντας πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία σε προγράμματα, δομές και υπηρεσίες υποστήριξης ευπαθών ομάδων, και έχει αναπτύξει με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, πολυάριθμες δράσεις στο πεδίο της παροχής ψυχοκοινωνικής στήριξης, καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και δημιουργίας ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για όλους. Η υλοποίηση του Προγράμματος «Στέγαση & Εργασία», αποτελεί μια ακόμη δράση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ με την οποία ενισχύεται το δίκτυο κοινωνικής προστασίας του Δήμου, πάντοτε με γνώμονα την ποιότητα ζωής για όλους και την υποστήριξη όλων των ομάδων του πληθυσμού. Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, ανέφερε: «Όπως έχω πει πολλές φορές, η κοινωνική πολιτική για εμάς δεν αποτελεί απλά έναν τίτλο σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα ή μια επικεφαλίδα σε μία έκθεση ιδεών ή σε μία συνέντευξη. Κοινωνική πολιτική σημαίνει δράση, σημαίνει προσπάθεια, σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη. Από τις πρώτες κινήσεις λοιπόν που κάναμε αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου ήταν να στρέψουμε το βλέμμα μας σε όλες εκείνες τις δομές που εξυπηρετούν ευάλωτους συμπολίτες μας. Ανακαινίσαμε πλήρως το κοινωνικό φαρμακείο, αναβαθμίσαμε τη λειτουργία του κοινωνικού ενδυματοπωλείου, διατηρώντας παράλληλα σε υψηλό επίπεδο όλες τις προϋπάρχουσες δομές όπως π.χ. τα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου κλπ. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Πρόσφατα εγκαινιάσαμε μία νέα δομή στην πόλη μας το κοινωνικό εστιατόριο, ενώ σε συνεργασία και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σπ. Μπερδέση και την κοινωνική υπηρεσία κάναμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να ενταχθούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας. Στο ίδιο μοτίβο πρόκειται να συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες της θητείας μας».

Εάν θέλετε να δείτε πως μπορείτε να κερδίσετε δώρα από διάφορους διαγωνισμούς ραδιοφωνικών σταθμών, web sites, σούπερ μάρκετ, περιοδικών ή να εξοικονομήσετε χρήματα από αγορές που αφορούν σούπερ μάρκετ, ρούχα, παπούτσια, ξενοδοχεία, ταξίδια, φαγητό κ.α., μπορείτε να βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ.


Και μην ξεχνάτε: Εάν σας αρέσει το θέατρο και θέλετε να ενημερωθείτε για όλες τις παραστάσεις του φετινού χειμώνα 2021-2022 αλλά και να διεκδικήσετε δωρεάν διπλές προσκλήσεις μέσω συμμετοχής σε διαγωνισμούς, μπορείτε να επισκευθείτε την σελίδα ΘΕΑΤΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Οι δωρεάν προσκλήσεις παρουσιάζονται στο τέλος της σελίδας (κάτω-κάτω).


Και για το τέλος σας άφησα τα καλύτερα. Στην σελίδα Διαγωνισμοί σας έχω όλα τα sites της Αττικής στα οποία μπορείτε να κερδίσετε 2πλες προσκλήσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, κινηματογράφο. Επίσης στην ίδια σελίδα σας έχω όλα τα sites, μέσω των οποίων μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις (στην μισή τιμή από την αρχική) μέσω κουπονιών.


Εάν σας αρέσουν οι εκδρομές σας έχω μια λίστα με όλα σχεδόν τα Ταξιδιωτικά Γραφεία της Αττικής που διοργανώνουν ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές αλλά και μια λίστα με όλες σχεδόν τις Πεζοπορικές Ομάδες που διοργανώνουν ημερήσιες ή διήμερες πεζοπορικές εξορμήσεις!

Και για τους λάτρεις ταινιών, σειρών (ελληνικών αλλά και άλλων χωρών) σας έχω την σελίδα ΤΑΙΝΙΕΣ ONLINE με όλα τα sites που μπορείτε να παρακολουθήσετε Online όποια σειρά/ταινία σας αρέσει (ακόμη και αυτές που παίζονται τώρα στο σινεμά)!

Θέλετε να μάθετε ποιες ταινίες παίζονται στο σινεμά? Με ένα κλικ μπορείτε να δείτε όλα τα ΣΙΝΕΜΑ της Αττικής!

Και εάν σας αρέσουν τα μπουζούκια, οι μουσικές σκηνές, τα μουσικά μεζεδοπωλεία, μπορείτε να μάθετε ότι συμβαίνει στην νυχτερινή Αθήνα με ένα κλικ στην: ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Και τα ωραιότερα καφέ – εστιατόρια της Αττικής είναι εδώ με ένα κλικ στο: ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΦΕ. 

Ανακαλύψτε τα ΜΟΥΣΕΙΑ της Αττικής (στα ελληνικά και στα αγγλικά)!

Εάν σας αρέσουν οι ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ τότε μπορείτε να μάθετε ενδιαφέρουσες ιστορίες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο!

Δραστηριότητες για παιδιά τις: ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

Για να δείτε ορισμένα από τα ωραιότερα Rock Bars της Αττικής μπορείτε να επιλέξετε: ROCK BARS.


“Νους υγιής εν σώματι υγιεί”