Παγοδρόμια

Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι από τις ομορφότερες περιόδους του χρόνου. Όχι μόνο γιατί το κέντρο της πόλης αλλά και οι γύρω περιοχές έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και έχουν στολιστεί με πολύχρωμα φωτάκια, δεντράκια, γιρλάντες, κιόσκια με γλυκά και διάφορα εδέσματα, αλλά και γιατί σε πολλές γειτονιές συμβαίνουν δρώμενα (που ομορφαίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων αυτής της πόλης) με υπέροχες μουσικές, θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και πολυάριθμες εκδηλώσεις που μας οδηγούν στον εορτασμό των Χριστουγέννων αλλά και την προετοιμασία για την υποδοχή της νέας χρονιάς που έρχεται!

Ακριβώς σε αυτό το πνεύμα των ημερών πολλοί δήμοι και εμπορικά κέντρα φιλοξενούν παγοδρόμια για να διασκεδάσουν τους μικρούς και γιατί όχι και τους μεγάλους φίλους και έτσι όλοι μαζί να ζήσουν ανέμελες στιγμές χαράς και διασκέδασης!

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω όλα τα σημεία της πόλης που μπορείτε να βρείτε και να συμμετέχετε σε πατινάζ και  παιχνίδια στον πάγο.

  • Ένα δωρεάν χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο στην Πλατεία Κοτζιά σας περιμένει καθημερινά 10.00 -22.00 έως την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 για μία ξεχωριστή γιορτινή εμπειρία! Η είσοδος στο παγοδρόμιο είναι ελεύθερη, με ηλεκτρονική προκράτηση θέσεων, μέσω της πλατφόρμας με ένα κλικ εδώ. Με στόχο την ασφάλεια όλων όσοι χρησιμοποιούν το παγοδρόμιο, εκπαιδευμένο προσωπικό θα βρίσκεται στον χώρο, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του. Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 5 ετών. Οι ενήλικες πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών) και επίδειξη ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Οι ανήλικοι 5-17 ετών πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

κοτζια


  • Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα λειτουργεί παγοδρόμιο καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00 για το χρονικό διάστημα από 10/12/2021-06/02/2022. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτεί ηλεκτρονική προεγγραφή με ένα κλικ εδώ. Η παραμονή στο παγοδρόμιο θα διαρκεί 40’. Για να είναι έγκυρη η προκράτηση θα πρέπει να βρίσκεστε στον χώρο τουλάχιστον 20’ νωρίτερα, αλλιώς η θέση θα ακυρώνεται. Σε περίπτωση που το παγοδρόμιο δε λειτουργήσει λόγω καιρικών συνθηκών, η προκράτηση αυτόματα ακυρώνεται. Για τη συμμετοχή σας θα πρέπει να έχετε πραγματοποιήσει ηλεκτρονική εγγραφή. Για τη συμμετοχή ανηλίκων (5 έως και 17 ετών) και τη συμμετοχή μαθητών (5 έως και 17 ετών), απαιτείται η συναίνεση κηδεμόνα κατά την προεγγραφή. Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για την συμμετοχή των ενηλίκων απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Εναλλακτικά, οι ενήλικες δύναται να προσκομίσουν βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών). Για ανήλικους από 5 έως και 17 ετών απαιτείται η επίδειξη δήλωσης αρνητικού self test (24 ωρών) ή πιστοποιητικού νόσησης ή, αν το επιθυμούν, βεβαίωσης διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Οι ανήλικοι μπορούν εναλλακτικά να προσκομίσουν και έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού. H  μάσκα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σε χώρους προετοιμασίας και υπάρχει ισχυρή σύσταση για την χρήση της και μέσα στην πίστα του παγοδρομίου. Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονος έλεγχος ταυτοπροσωπίας, όπως προβλέπει ο νόμος. Προτείνεται να φέρετε μαζί σας γάντια. Φέτος δεν θα δανείζονται γάντια στο κοινό. Τα κράνη στην πίστα παγοδρομίου είναι υποχρεωτικά για τα παιδιά. Συνίσταται να φέρετε δικά σας. Σε αντίθετη περίπτωση, διατίθενται κράνη σε παιδικά μεγέθη προς δανεισμό. Συνίσταται επίσης έντονα η χρήση τους από εφήβους και ενήλικες.

ΝΙΑΡΧΟΣ

  • Στο Escape Center στο Ίλιον, στην λεωφόρο Δημοκρατίας 67Α, βρίσκεται η ανοιχτή ice arena. Στο παγοδρόμιο θα εισέρχονται όσοι κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή πρόσφατο rapid test (έως 48 ωρών). Οι ανήλικοι έως 17 ετών μπορούν να εισέρχονται με self test 24 ωρών. Ο έλεγχος θα γίνεται σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες, δηλαδή με την ηλεκτρονική εφαρμογή και με έλεγχο ταυτοπροσωπίας των εγγράφων. Από 13 Νοεμβρίου 2021 έως και τέλη Ιανουαρίου 2022 θα σας περιμένουμε καθημερινά από τις 16:00 – 23:00 και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 11:00 – 23:00 για ατελείωτη διασκέδαση στον πάγο στο αγαπημένο σας στέκι στο Ίλιον!

escape.jpg


  • Στο εμπορικό κέντρο Athens Heart, στην οδό Πειραιώς 180 στον Ταύρο βρίσκεται η στεγασμένη ice arena. Το μεγαλύτερο μόνιμο παγοδρόμιο της χώρας διαθέτει παγοπίστα που αγγίζει τις διαστάσεις ενός παγοδρομίου διεθνών προδιαγραφών, καθώς ξεπερνά τα 1.000 τ.μ., και είναι σε θέση να φιλοξενήσει πατινέρ, γονείς και φίλους σε έναν άνετο και όμορφο περιβάλλοντα χώρο, καθώς υπάρχει ειδικός χώρος φιλοξενίας με οπτική επαφή στην παγοπίστα, μεγάλος άνετος χώρος για την ενοικίαση παγοπεδίλων με lockers για φύλαξη αντικειμένων καθώς και χώρος αποδυτηρίων για τους αθλητές.Συγκεκριμένα, στο παγοδρόμιο θα εισέρχονται όσοι κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης. Οι ανήλικοι/μαθητές μπορούν να εισέρχονται με self test 24 ωρών. Ο έλεγχος θα γίνεται σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες, δηλαδή με την ηλεκτρονική εφαρμογή και με έλεγχο ταυτοπροσωπίας των εγγράφων. Εντός της παγοπίστας για τους πατινέρ και τους αθλητές, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική. Σε όλους τους άλλους εσωτερικούς χώρους (ενοικίαση παγοπεδίλων, αποδυτηρίων) καθώς και περιμετρικά της παγοπίστας, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική. Η λειτουργία του παγοδρομίου για την φετινή σεζόν 2021-22 ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και αρχές Μαϊου 2022.

ice-arena.jpg


  • Στο Αιγάλεω στην οδό Εμμανουήλ Παππά 7, βρίσκεται το Ice and Sκate παγοδρόμιο που λειτουργεί έως τον Ιούνιο.

ice-n-skate.jpg


  • Στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη 1) λειτουργεί επίσης το παγοδρόμιο ice arena, με παγοπίστα έκτασης 375 τ.μ., πλήρως καλυμμένη με σύγχρονης κατασκευής και σχεδίασης τέντα, ώστε να πατινάρετε παντός καιρού. Στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής καθώς και στο Αίθριο του Μέγαρου όπου βρίσκεται το παγοδρόμιο, θα εισέρχονται όσοι κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης. Οι ανήλικοι έως 17 ετών μπορούν να εισέρχονται με self test 24 ωρών. Ο έλεγχος θα γίνεται σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες, δηλαδή με την ηλεκτρονική εφαρμογή και με έλεγχο ταυτοπροσωπίας των εγγράφων. Εντός της παγοπίστας για τους πατινέρ, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική. Στον εσωτερικό χώρο (ταμείο – ενοικίαση παγοπεδίλων) η μάσκα θα είναι υποχρεωτική. To παγοδρόμιο του Μεγάρου Μουσικής θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

megaro.jpg


  • Στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στην οδό Θηβών 228 και Παρνασσού, εντός των Village Cinemas βρίσκεται ακόμη ένα στεγασμένο με τέντα παγοδρόμιο ice arena, με την παγοπίστα έκτασης 400 τ.μ., καλυπτόμενη πλήρως από την όμορφη και πρακτική τέντα για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στο παγοδρόμιο θα εισέρχονται όσοι κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή πρόσφατο rapid test (έως 48 ωρών). Οι ανήλικοι έως 17 ετών μπορούν να εισέρχονται με self test 24 ωρών. Ο έλεγχος θα γίνεται σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες, δηλαδή με την ηλεκτρονική εφαρμογή και με έλεγχο ταυτοπροσωπίας των εγγράφων. Το παγοδρόμιο των Village Cinemas θα λειτουργήσει έως και τα μέσα Φεβρουαρίου 2022.

village.JPG


Στο Christmas Factory μέσα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (στην οδό Πειραιώς 100) θα βρίσκεται και φέτος ένα μοναδικό παγοδρόμιο και χιονοτσουλήθρα. Η είσοδος θα επιτρέπεται σε όσους κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης και για παιδιά από 4 – 17 ετών self test 24ώρου.

Christmas-Factory.jpg


Στο  Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Santa Claus Kingdom στην Λεωφόρο Λαυρίου 301 στο M.E.C. Παιανίας, οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μας μπορούν να ζήσουν μια καταπληκτική εμπειρία  στο παγοδρόμιο εσωτερικού χώρου έκτασης 300 τ.μ.,  Ice rollers, τσουλήθρες με tubes.  Για την είσοδο στο πάρκο είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες και δηλωμένο self test για τα παιδιά. Το πάρκο θα λειτουργήσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2022.

σαντα


Όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των δήμων της Αττικής (με δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, σινεμά, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους)  παρουσιάζονται στην σελίδα: Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2021-2022

Θέλετε να ενημερωθείτε για τα δρώμενα στην πόλη της Αθήνας (δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, σινεμά, συναυλίες)? Τότε μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα: Ψυχαγωγία.

Θέλετε να δείτε τις εκθέσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις που λαμβάνουν τόπο στα Μουσεία της Αττικής? Τότε επισκεφθείτε την σελίδα: Μουσεία.

Για να ενημερωθείτε για όλα τα Θέατρα της Αττικής, τις ώρες και μέρες παραστάσεων, τυχόν προσφορές που ισχύουν (μέσω της Vodafon ή της Cosmote αλλά και μέσω εκπτωτικών κουπονιών),  αλλά και για διαγωνισμούς που μπορείτε να συμμετέχετε και να κερδίσετε δωρεάν προσκλήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα: Θέατρα.

Για να βρείτε σε πιο κινηματογράφο μπορείτε να πάτε ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε (αφορά μόνο τους κινηματογράφους του Νομού Αττικής) μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα: Σινεμά.

Εάν σας αρέσουν οι εκδρομές σας έχω μια λίστα με όλα σχεδόν τα Ταξιδιωτικά Γραφεία της Αττικής που διοργανώνουν ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές αλλά και μια λίστα με όλες σχεδόν τις Πεζοπορικές Ομάδες που διοργανώνουν ημερήσιες ή διήμερες πεζοπορικές εξορμήσεις!

Και για τους λάτρεις ταινιών, σειρών (ελληνικών αλλά και άλλων χωρών) σας έχω την σελίδα ΤΑΙΝΙΕΣ ONLINE με όλα τα sites που μπορείτε να παρακολουθήσετε Online όποια σειρά/ταινία σας αρέσει (ακόμη και αυτές που παίζονται τώρα στο σινεμά)!

Και εάν σας αρέσουν τα μπουζούκια, οι μουσικές σκηνές, τα μουσικά μεζεδοπωλεία, μπορείτε να μάθετε ότι συμβαίνει στην νυχτερινή Αθήνα με ένα κλικ στην: ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Εάν σας αρέσουν οι ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ τότε μπορείτε να μάθετε ενδιαφέρουσες ιστορίες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο!

Δραστηριότητες για παιδιά τις: ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.

Καλή διασκέδαση και Καλή Χρονιά!

#christmas #iceskating #ice #athens #snf #escapecenter #athens