Escape Rooms Μουσείων

Τα δωμάτια διαφυγής (escape rooms) τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλή ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες! Παρέες των 4-10 ατόμων μπαίνουν σε ένα δωμάτιο και μέσα σε μία ώρα θα πρέπει να λύσουν γρίφους ώστε να καταφέρουν να διαφύγουν και να αποδράσουν! Τα θέματα αυτών των δωματίων είναι ευφάνταστα (άλλα έχουν να κάνουν με ζούγκλα, άλλα με πόλεμο, κάποια με μυστηριώδεις εξαφανίσεις κλπ) και σίγουρα οι συμμετέχοντες νιώθουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη!

Στην Αττική και σχεδόν σε κάθε δήμο, υπάρχουν εταιρείες που έχουν δημιουργήσει τέτοια δωμάτια και μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο κοντά σας με ένα κλικ εδώ. Εντούτοις, σε αυτή την σελίδα θα αναφερθούμε στα δωμάτια διαφυγής που έχουν εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό περιεχόμενο και ως επί το πλείστον βρίσκονται σε Μουσεία!

  • Το Μουσείο Πειραμάτων δημιούργησε το πρώτο science escape room εκπαιδευτικού χαρακτήρα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και το οποίο έρχεται να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: «Επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;». Πεδίο δράσης  δεν είναι μόνο ένα δωμάτιο, αλλά ολόκληρο το διαμέρισμα του νεαρού Θωμά, στην οδό Κάτω Σκάλας. Στόχος δεν είναι απλά να δραπετεύσουν οι μικροί μας φίλοι από ένα χώρο, αλλά παράλληλα να ανακαλύψουν την αλήθεια και να την ανασύρουν μέσα από πολλά κρυμμένα επιστημονικά μυστικά!  Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες (ημερομηνίες διεξαγωγής, κόστος/άτομο κλπ) με ένα κλικ εδώ.

Μουσείο Πειραμάτων. Δ/νση: Σιβρισαρίου 6, Καισαριανή. Τηλ. 2107610038.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ


  • Το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών φιλοξενεί περισσότερους από 400 αυθεντικούς μετεωρίτες & ιμπακτικής φύσεως πετρώματα που έχουν δημιουργηθεί από πρόσκρουση μεγάλων αστεροειδών στον πλανήτη μας. Στο συγκεκριμένο Μουσείο λειτουργεί το δωμάτιο διαφυγής με τίτλο: “Don’t look up-The Challenge”! … “Είσαι Αστρονόμος που με την ομάδα σου ασχολείσαι με την ανακάλυψη ΝΕΑ (Near Earth Asteroids) που δυνητικά μπορούν να απειλήσουν τον πλανήτη μας. Έχεις μόλις ανακαλύψει έναν αστεροειδή αρκετά μεγάλο και πρέπει να βρεις από τι υλικά αποτελείται – αν αποτελεί σημαντική απειλή για τον πλανήτη μας – και να ενημερώσεις τους Δημοσιογράφους, τον Πλανητάρχη, να συνεργαστείς με άπληστους Επιχειρηματίες, Θρησκευτικούς Ηγέτες, αλλά και να πάρεις με το μέρος σου το ευρύ κοινό. Θα πρέπει να λύσεις αρχαίους γρίφους σχετικά με μετεωρίτες, να κατανοήσεις σωστά τα στοιχεία που έχεις & να χρησιμοποιήσεις τα στοιχεία που θα βρεις σε κάθε επίπεδο (Audio-Video Προβολή με χρονόμετρο σε κάθε επίπεδο). Προσπαθείς να βρεις το που θα πέσει ο αστεροειδής στον πλανήτη μας και τί καταστροφή θα κάνει για να κερδίσει η ομάδα σου το στοίχημα της επιτυχημένης αντιμετώπισης του αστεροειδούς που θα σώσει τον πλανήτη μας. Τέλος, σύμφωνα με τους πόντους που έχεις μαζέψει σε όλα τα προηγούμενα επίπεδα θα συμμετέχεις με όλα τα μέλη της ομάδας σου για να κερδίσετε μέσω κλήρωσης από έναν μικρό αυθεντικό μετεωρίτη!… Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. 

Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών. Δ/νση: Ιακωβίδου 27, Αθήνα. Τηλ. 2102011543.


ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ


  • To Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τα παιδιά από 9 ετών και τις οικογένειές τους να συμμετάσχουν στο Gas Mystery, το πιο συναρπαστικό escape game της πόλης που πραγματοποιείται στο Νέο Υδαταέριο της Τεχνόπολης με φυσικό σκηνικό το παλιό εργοστάσιο φωταερίου! Μικροί και μεγάλοι πρέπει να συνεργαστούν και να επιστρατεύσουν όλη τη φαντασία τους για να λύσουν μια σειρά από γρίφους που θα τους βοηθήσουν να εμποδίσουν μία επικείμενη οικολογική καταστροφή. Έχουν στη διάθεσή τους 60’ για να αποκρυπτογραφήσουν μερικά απροσδόκητα στοιχεία… Ο χρόνος μετράει αντίστροφα… Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο προτού να είναι αργά; Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Δ/νση: Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλ. 2130109300.

GAS MUSEUM


  • Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής®, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της Πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο. Και σε αυτό το ενδιαφέρον μουσείο λειτουργεί ένα δωμάτιο διαφυγής που έχει ως θέμα: “Hack Attack”! Το Μουσείο δέχτηκε επίθεση και ένα ρολόι μετράει ανάποδα… Αμέσως μετά λάβαμε το παραπάνω μήνυμα στο inbox μας. Αναζητούμε την ιδιωτική ομάδα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που θα λύσει το μυστήριο και θα δώσει τέλος σε αυτή την επίθεση. Κρυφά μηνύματα, μυστικοί συνδυασμοί και πολλές δόσεις γρίφων σας περιμένουν στο μουσείο για να ζήσετε μία γεμάτη αδρεναλίνη εμπειρία αποκλειστικά για εσάς και την παρέα σας. Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής σε συνεργασία με την κοινωνικοπολιτισμική εταιρεία πeripatos δημιούργησε ένα escape room για να σας ταξιδέψει στην ιστορία της πληροφορικής. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων με ένα κλικ εδώ. 

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής. Δ/νση: Πέτρου Σπυρόπουλου 2, Μοσχάτο.  Τηλ. 2103007010.

HACK_ATTACK


  • Από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου ο Όλυμπος “μετακομίζει” στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, “ανοίγει” τις πόρτες του και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο. Σε έναν τεράστιο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο 1.800τμ, η τεχνολογία συναντά τον μύθο: Επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους. Συμμετέχουν γνωστοί σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί που θα δανείζουν τη φωνή τους στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου: Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς). Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων με ένα κλικ εδώ.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού “Ελληνικός Κόσμος”. Δ/νση: Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ. 2122540000

ΘΕΟΙ


Kαι για το τέλος άφησα τρεις αγαπημένους χώρους που είναι για παιδιά και ενήλικες και μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες θόλου!!! Ο ένας χώρος είναι το γνωστό Πλανητάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα το οποίο έχει πάρα πολλές προβολές για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ.

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ3ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ2ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ1

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο δεύτερος καταπληκτικός χώρος είναι ο Ελληνικός Κόσμος με τον Θόλο του, όπου και εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε αρκετά ενδιαφέρουσες προβολές για όλη την οικογένεια και το πρόγραμμα των οποίων μπορείτε να  διαβάσετε με ένα κλικ εδώ.

ΘΟΛΟΣ


Και ο τρίτος χώρος που φιλοξενεί προβολές θόλου είναι το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (στην οδό Λεβίδου 13 και Όθωνος 100 στην Κηφισιά). Κάθε σαββατοκύριακο στο Μουσείο διοργανώνονται πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα για παιδιά 4-6 ετών αλλά και προβολές στο νέο Ψηφιακό Θόλο DOME. Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές εισιτηρίων κάντε κλικ εδώ.


Στην Αττική υπάρχουν αρκετοί ενδιαφέροντες χώροι (ενυδρεία, πάρκα, κτήματα, κήποι, φάρμες), όπου μπορείτε να περάσετε γονείς και παιδιά, δημιουργικά τον χρόνο σας και να βιώσετε μοναδικές εμπειρίες δίπλα στην φύση! Ενημερωθείτε για αυτούς τους χώρους με ε΄να κλικ εδώ: Δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες.


Εάν σας αρέσουν οι εκδρομές σας έχω μια λίστα με όλα σχεδόν τα Ταξιδιωτικά Γραφεία της Αττικής που διοργανώνουν ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές αλλά και μια λίστα με όλες σχεδόν τις Πεζοπορικές Ομάδες που διοργανώνουν ημερήσιες ή διήμερες πεζοπορικές εξορμήσεις!


Και για τους λάτρεις ταινιών, σειρών (ελληνικών αλλά και άλλων χωρών) σας έχω την σελίδα ΤΑΙΝΙΕΣ ONLINE με όλα τα sites που μπορείτε να παρακολουθήσετε Online όποια σειρά/ταινία σας αρέσει (ακόμη και αυτές που παίζονται τώρα στο σινεμά)!


Θέλετε να μάθετε ποιες ταινίες παίζονται στο σινεμά? Με ένα κλικ μπορείτε να δείτε όλα τα ΣΙΝΕΜΑ της Αττικής!


Και τα ωραιότερα καφέ – εστιατόρια της Αττικής είναι εδώ με ένα κλικ στο: ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΦΕ.


Ανακαλύψτε τα ΜΟΥΣΕΙΑ της Αττικής (στα ελληνικά και στα αγγλικά)!


Εάν σας αρέσουν οι ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ τότε μπορείτε να μάθετε ενδιαφέρουσες ιστορίες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο!


Για να δείτε όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα (σινεμά, θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, φεστιβάλ) κάντε κλικ στην ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ!


“Καλή σας διασκέδαση”


Διαφήμιση