Θετικές Ειδήσεις – Positive News around the world

Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε θετικές και αστείες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και δράσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Στο τέλος της σελίδας υπάρχουν πληροφορίες για όλα τα sites που προβάλλουν ταινίες & σειρές online δωρεάν (με ελληνικούς υπότιτλους και όχι μόνο).

Η grayi Diphylleia είναι ένα εξαιρετικό λουλούδι με λευκά πέταλα που γίνονται διαφανή κατά την επαφή τους με το νερό. Κατά τη διάρκεια των βροχών, τα λεπτά λουλουδάκια γίνονται διάφανα σαν το γυαλί, γεγονός που έχει δώσει στο φυτό το παρατσούκλι «σκελετωμένο λουλούδι». Το φυτό ευδοκιμεί σε υγρά εδάφη, δασώδεις βουνοπλαγιές και στις ψυχρότερες περιοχές της Ιαπωνίας και της Κίνας. Ανθίζει στα τέλη της άνοιξης και αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αγριολούλουδα. Tα μαργαριταρένια άνθη γεμίζουν τα καταπράσινα λιβάδια και η μεταμόρφωσή τους στη βροχή είναι εντυπωσιακή!

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Το πιο γαλάζιο ποτάμι είναι ο παγετώνας Πίτερμαν, ο μεγαλύτερος επιπλέων παγετώνας στο βόρειο ημισφαίριο. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Γροιλανδία και συνδέει το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας με τον Αρκτικό ωκεανό. Είναι μια στενή λωρίδα που έχει πλάτος 15 χλμ και μήκος 70 χλμ, της οποίας το πάχος του παγου κυμαίνεται από περίπου 600 μέτρα στη βάση σε περίπου 30-80 μέτρα στην άκρη. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, περίπου το 80% της μάζας του παγετώνα είναι λιωμένο νερό. Ρέoντας προς τη θάλασσα το νερό του παγετώνα σχηματίζει αυτό το απίστευτογαλάζιο ποτάμι που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αποστολή της Greenpeace διαπίστωσε ότι οι παγετώνες έχουν χάσει περίπου 100 τετραγωνικά χλμ πάγου. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή, για να τρφοδοτήσει με νερό μια πόλη σαν την Αθήνα για διάστημα 10 περίπου ετών.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Σε μια γωνιά του πλανήτη, κάπου στον Ινδικό ωκεανό βρίσκεται το Νησί των Χριστουγέννων! Μόλις 135 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι μία ημιαυτόνομη κτήση της Αγγλίας που παραχωρήθηκε στην Αυστραλία. Εχει μόλις 2072 κατοίκους με βάση την απογραφή που έγινε το 2011. Έχει και πρωτεύουσα! Το Settlement (Ο καταυλισμός/οικισμός). Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων είναι Κινέζοι. Το νησί εντοπίστηκε από τον καπετάνιο Μάινορς το 1643. Την ημέρα εκείνη το ημερολόγιο έγραφε 25η Δεκεμβρίου. Ήταν Χριστούγεννα, για αυτό και ονομάστηκε νησί των Χριστουγέννων. Εντούτοις το νησί είναι γνωστό και για ακόμη έναν λόγο! Εκατομμύρια κόκκινοι κάβουρες το επισκέπτονται κάθε χρόνο για αναπαραγωγή. Ένα εντυπωσιακό θέαμα που προκαλεί τον ενδιαφέρον τουριστών και μελετητών.


Η πιο χιονισμένη κατοικημένη πόλη του κόσμου είναι το Aomori, στα βόρεια της Ιαπωνίας! Εκεί που το χιόνι το χειμώνα φτάνει ακόμη και τα 8μέτρα!!! Το Aomori έχει περίπου 300.000 κατοίκους! Οι χιονοπτώσεις ξεκινούν το Νοέμβριο και διαρκούν έως τον Απρίλιο! Το όνομα της πόλης σημαίνει «μπλε δάσος», λόγω της πλούσιας βλάστησης που την περιβάλλει. Kαι επειδή το χιόνι καλύπτει τα πάντα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στο δρόμο είναι συχνό φαινόμενο! Ωστόσο, η πόλη και η γύρω περιοχή βρίσκουν πάντα τρόπους να γιορτάσουν… το χιόνι! Υπάρχουν αρκετά φεστιβάλ (όπως το διάσημο φεστιβάλ χιονιού Hirosaki Castle Yuki-Doro) και τα όμορφα χιονισμένα αξιοθέατα που μπορεί να δει κανείς καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Για τους λάτρεις του χιονιού και τους σκιέρ, το Aomori αποτελεί έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό. Η πόλη απέχει 3 ώρες με high-speed τρένο από το Τόκιο, ενώ διαθέτει και διεθνές αεροδρόμιο. Μια πολυμελής ομάδα που αποκαλείται White Impulse, χρησιμοποιεί δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα πολλές φορές μέσα στη μέρα, προκειμένου να διατηρήσει το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου χωρίς πάγο.Σύμφωνα με το CNN Travel, οι επισκέπτες του Aomori μπορούν να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο φρέσκα θαλασσινά της Ιαπωνίας στη Furukawa, την κεντρική αγορά θαλασσινών της πόλης. Η τοπική σπεσιαλιτέ είναι το nokke don, ένα μπολ ρυζιού με διάφορα θαλασσινά. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, τα κοντινά βουνά Hakkoda προσφέρουν συναρπαστικές πίστες για backcountry ski. Τα καλυμμένα από χιόνι δέντρα με τις περίεργες μορφές (οι Ιάπωνες τα λένε «τέρατα του χιονιού») εντυπωσιάζουν. Μετά τις καταβάσεις στο απάτητο χιόνι, οι θερμές πηγές που βρίσκονται στις ηφαιστειακές κορυφές, προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση.

 

Υπάρχει ένα νησάκι που κάθε 6 μήνες ανήκει σε άλλη χώρα!  Ονομάζεται Pheasant (φασιανός) και βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 6χλμ πριν από το σημείο που το ποτάμι Bidasoa, κοντά στα γαλλο-ισπανικά σύνορα, αδειάζει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Στο ιστορικό νησί, το 1659, εκπρόσωποι από τη Γαλλία και την Ισπανία συναντήθηκαν και υπέγραψαν τη Συνθήκη των Πυρηναίων, που τελείωσε επίσημα τον Τριακονταετή Πόλεμο. Η συνθήκη προέβλεψε επίσης ένα νέο σύνορο που εκτείνεται κατά μήκος των Πυρηναίων και στη συνέχεια ακολουθεί τον ποταμό Bidasoa στον Βισκαϊκό κόλπο στον Ατλαντικό Ωκεανό, λειτουργώντας σαν ένα φυσικό σύνορο μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Όπως συμβαίνει συνήθως με τα σύνορα που ακολουθούν την πορεία ενός ποταμού, τα γαλλο-ισπανικά σύνορα χωρίζουν τον ποταμό στη μέση. Θεωρητικά, τα σύνορα θα έπρεπε να χωρίζουν το νησί Pheasant στα 2 δίνοντας το μισό σε κάθε χώρα ή να το παρακάμπτουν αποδίδοντας την κυριαρχία σε μία από τις δύο όμορες χώρες. Ωστόσο η συνθήκη των Πυρηναίων προέβλεψε μια διαφορετική και κάπως παράδοξη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία ορίζεται συγκυριαρχία στο νησί. Το παράδοξο έγκειται στο γεγονός ότι στο νησί δεν έχουν ταυτόχρονη κυριαρχία τα 2 κράτη αλλά εναλλάξ, για μια περίοδο 6 μηνών. Έτσι για 6 μήνες το χρόνο, το νησί Pheasant είναι γαλλικό ενώ για τους επόμενους 6, ανήκει στην ισπανική επικράτεια. Πριν από τον πόλεμο και την υπογραφή της συνθήκης, το καθεστώς του νησιού Pheasant ήταν απροσδιόριστο. Ως ουδέτερος χώρος χρησιμοποιήθηκε συχνά ως τόπος συνάντησης μεταξύ Γάλλων και Ισπανών ηγετών και ως χώρος όπου πραγματοποιούνταν οι ανταλλαγές αιχμαλώτων κατά τον πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, στο νησί έγιναν πολλά σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Το νησάκι Pheasant είναι ακατοίκητο, άλλωστε η έκτασή του είναι μόλις 6,5 στρέμματα, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται πλήθος προβλημάτων που θα μπορούσε να δημιουργήσει η συγκυριαρχία δύο χωρών.Κάθε 6 μήνες αξιωματούχοι της Ισπανίας και της Γαλλίας συναντιούνται στο νησί σε μία τελετή παράδοση-παραλαβής της κυριαρχίας του (όπως φαίνεται στην φωτογραφία).

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Παραλίες υπάρχουν πολλές! Εντυπωσιακές, απομονωμένες, άγριες, ατμοσφαιρικές… Υπάρχει όμως και μια παραλία που ονομάζεται Papakolea και βρίσκεται στην Χαβάη και είναι διάσημη για το χρώμα της! Είναι καταπράσινη!!! Ο λόγος; Ο ορυκτός ολιβίνης που προήλθε από ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής, ο σίδηρος αλλά και το μαγνήσιο που υπάρχουν κατά μήκος της ακτής προσδίδουν στην άμμο αυτό το παράδοξο χρώμα. Η παραλία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, κοντά στην περιοχή Ka Lae και είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια ή με… κίνηση σε τέσσερις τροχούς! Παρόλα αυτά αποτελεί hot spot για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Επιπλέον, η παραλία φημίζεται για τον εντυπωσιακό βυθό της αλλά και για την άγρια ομορφιά που προσφέρει το βραχώδες τοπίο που υπάρχει ολόγυρα, αν βέβαια η… πράσινη άμμος δεν είναι επαρκής λόγος για ένα πέρασμα από εκεί!

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Στο Σάο Πάολο στην Βραζιλία, υπάρχει ένα κτίριο που ονομάζεται Mirante do Vale. Στο 42 όροφο αυτού του κτιρίου, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να κάτσουν στο γυάλινο πάτωμα, το λεγόμενο Sampa Sky, να περπατήσουν στην άκρη ενός διάφανου κουτιού και να φωτογραφηθούν σε μία βεράντα στον ουρανό!! Η βεράντα, 9 ορόφους κάτω από την κορυφή του κτιρίου ύψους 170 μέτρων, είναι εμπνευσμένη από το Skydeck του Σικάγου, στον 103ο όροφο του πύργου Willis.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα στο Grand Union Canal, στο Πάτινγκτον, υπάρχει μονίμως προσδεδεμένη μια μαούνα, την οποία το αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects έχει μετατρέψει σε ένα ρεστοράν που εστιάζει στο τυρί. Το σχέδιο του The Cheese Barge αντλεί από την τοπική κληρονομιά της περιοχής, τα παραδοσιακά πλεούμενα του καναλιού και έχει ευθεία αναφορά στο βιβλιοπωλείο-περίπτερο Electa που δημιούργησε το 1991 ο James Stirling στους κήπους του Arsenal στη Βενετία (και το οποίο ως αρχιτεκτόνημα ευθέως αναφέρεται σε πλεούμενο). Το ρεστοράν δημιουργήθηκε μέσα σε μια μήκους 20 μέτρων μαούνα με ταράτσα-κατάστρωμα. Στο πίσω μέρος του ρεστοράν, μια δομή σαν σημαδούρα που στεγάζει την κουζίνα συνδέεται με εξωτερική γέφυρα με το εστιατόριο. Μια στέγη από πατιναρισμένο αλουμίνιο σκεπάζει το πλεούμενο, θυμίζοντας τα καλύμματα από μπλε μουσαμά που τυπικά χρησιμοποιούνταν για να καλύπτουν τα εμπορεύματα που μετέφεραν οι μαούνες. Το στούντιο ντιζάιν εσωτερικών χώρων Raven Collective διατήρησε το βιομηχανικό ύφος και στο εσωτερικό, ενώ εκεί γίνεται ευρεία χρήση ναυτικών μοτίβων (επιτοίχια φωτιστικά πλοίων, μικρές δέστρες και ναυτικές επιτραπέζιες λάμπες). Τα τζάμια που περιβάλλουν πλήρως το ρεστοράν επιτρέπουν στους συνδαιτημόνες να βλέπουν έξω στο κανάλι και στους περαστικούς να ρίχνουν ματιές στο εσωτερικό του ρεστοράν.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Γυαλιά ηλίου υψηλής νοημοσύνης! Ονομάζονται Dusk και φέρνουν επανάσταση στον χώρο των γυαλιών ηλίου. Πρόκειται για ένα ζευγάρι γυαλιών με ηλεκτροχημικούς φακούς το επίπεδο σκίασης των οποίων μπορεί να το μεταβάλει ο κάτοχος των γυαλιών μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο. Αν κάποιος δεν έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο μπορεί να μεταβάλει την σκίαση των φακών χρησιμοποιώντας ένα μίνι κέντρο ελέγχου των φακών τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά του σκελετού. Τα γυαλιά διαθέτουν επίσης αυτόνομο ηχητικό σύστημα ώστε ο κάτοχος τους να μπορεί να ακούει μουσική ή να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί άλλες συσκευές. Ο ήχος που προσφέρουν τα γυαλιά είναι εξαιρετικός και παράλληλα διακριτικός δηλαδή δεν θα ακούει κάποιος που βρίσκεται κοντά στον κάτοχο τους την μουσική που αυτός ακούει ή τι λέει αυτός με τον οποίο συνομιλεί τηλεφωνικά. Έτσι ο κάτοχος των γυαλιών μπορεί να περπατά, να αθλείται ή να οδηγεί και να ακούει μουσική ή να μιλά στο τηλέφωνο έχοντας ελεύθερα τα χέρια του. Μάλιστα ο σκελετός είναι και εξαιρετικά ελαφρύς αφού ζυγίζει μόλις 30 γραμμάρια ώστε να μην γίνεται κουραστική ή δυσάρεστη η χρήση τους από ένα σημείο και μετά. Οι φακοί είναι επίσης ανθεκτικοί και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στην βροχή, την σκόνη και άλλους παράγοντες. Στην θήκη των γυαλιών έχει προβλεφθεί χώρος για να τοποθετούνται οι -νέας γενιάς- συσκευές εντοπισμού αντικειμένων όπως το AirTag της Apple. Η τιμή τους κυμαίνεται περί τα 300 δολαρια.

gyalia-eksypna


Πάμε να ταξιδέψουμε στην νοτιοδυτική Γαλλία και σε ένα από τα ομορφότερα μεσαιωνικά χωριά, το La Roque-Gageac. Ανάμεσα στα βράχια, φτιαγμένο από ασβεστολιθο, στη βόρεια πλευρά του ποταμού Dordogne, το χωριο Roque-Gageac μοιάζει να έχει βγεί από κινηματογραφική ταινία. Είναι καταπράσινο, έχει πέτρινα σπίτια, φρούρια, ποταμόπλοια που κάνουν εκδρομές με ξεναγούς που μιλάνε για την ιστορία του τόπου τους και πολλούς επισκέπτες Γάλλους και όχι μόνο! Μπορεί κανείς να κάνει cano, kayak στο ποτάμι ακόμη και βόλτα με αερόστατο!!! Πανέμορφος προορισμός!


Το σπήλαιο Hang En βρίσκεται στο Βιετνάμ και είναι το 3o μεγαλύτερο στον κόσμο, στο εσωτερικό του οποίου ο επισκέπτης θα δει εξαιρετικά τοπία. Από πυκνή βλάστηση και καταρράκτες μέχρι βραχώδη τοπία και παραλίες με τιρκουάζ νερά! Στη μέση της σπηλιάς δεσπόζει μια πανέμορφη ακτή, που δημιουργείται από τα νερά ενός ποταμού που καταλήγει στο εσωτερικό της σπηλιάς, δημιουργώντας ένα εξωτικό σκηνικό. Η πρόσβαση στη σπηλιά είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο επισκέπτης πρέπει να περπατήσει ~ 10 χλμ μέσα στη ζούγκλα, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα θα τον ικανοποιήσει πλήρως. Στην ακτή συγκεντρώνονται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο πλήθος κατασκηνωτών που βιώνουν εδώ μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Η άσπρη έρημος με τις εκατοντάδες λίμνες βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Βραζιλίας και ονομάζεται εθνικό πάρκο Lencois Maranhenses! Είναι μια περιοχή ~ 300 τετραγωνικών χλμ, καλυμμένη με άσπρη άμμο, γυμνή από κάθε είδους βλάστηση. Το γεγονός αυτό την κάνει να μοιάζει με έρημο, ακόμα και αν δεν είναι. Αυτό που κάνει το Lencois Maranhenses να διαφέρει από οποιαδήποτε έρημο του πλανήτη είναι η ετήσια ποσότητα βροχής που πέφτει εκεί, η οποία ξεπερνάει τα 160 cm (300 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Σαχάρας). Το νερό αυτό αποθηκεύεται μεταξύ των αμμόλοφων δημιουργώντας εκατοντάδες λίμνες, ακόμα και σε απόσταση 50 χλμ μακριά από την ακτή. Η ομορφιά του πραγματικά μοναδικού αυτού τοπίου προσελκύει χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή. Διοργανώνονται βόλτες με ελικόπτερο για αυτούς που θέλουν να τη θαυμάσουν από ψηλά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αρκούνται στο να βουτάνε στα πεντακάθαρα νερά των λιμνών.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Oι Κινέζοι έχουν πολύ υπομονή! Οι κάτοικοι του Shenlongwan, ενός άλλοτε απομονωμένου χωριού στα βουνά της επαρχίας Shanxi της Κίνας, πέρασαν 15 χρόνια σκαλίζοντας το βράχο με καλέμια και σφυριά για να κατασκευάσουν δρόμο προκειμένου να συνδέσουν τα σπίτια τους με τον κόσμο και να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Επωφελούμενο από ένα πολύ ευνοϊκό κλίμα, το Shenlongwan ήταν πάντα διάσημο για τα εξαίσια καρύδια και αχλάδια του, αλλά η μεταφορά της συγκομιδής τους στην αγορά αποτελούσε σοβαρή πρόκληση για τους ντόπιους. Και αυτό γιατί μέχρι το 2000, για να φτάσουν στην έδρα της κομητείας, την πόλη Changzhi, έπρεπε είτε να κάνουν παράκαμψη μέσω οκτώ δήμων σε τρεις διαφορετικές επαρχίες, είτε να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους ανεβαίνοντας επικίνδυνες στενές σκάλες για να φτάσουν σε ένα απότομο ορεινό πέρασμα. Ωστόσο, οι χωρικοί αποφάσισαν ότι τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν, και καθώς οι τοπικές Αρχές καθυστερούσαν να φτιάξουν το δρόμο για το χωριό τους, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Χρειαζόμασταν απεγνωσμένα έναν δρόμο», δήλωσε ο Duan Jianlin, ηλικιωμένος κάτοικος του Shenlongwan που συμμετείχε στην κατασκευή. «Αν δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε την κατασκευή του σε ένα χρόνο, θα προσπαθούσαμε για δύο χρόνια. Αν τα δύο χρόνια δεν ήταν αρκετά, θα το κάναμε τρία χρόνια». Και οι τρεις εκτιμήσεις αποδείχθηκαν εξαιρετικά αισιόδοξες, καθώς δεν επρόκειτο για έναν εύκολο εγχείρημα. Το Shenlongwan περιβάλλεται από βουνά σε όλες τις πλευρές, οπότε οι χωρικοί έπρεπε να σκάψουν μέσα από βράχους για να συνδέσουν το χωριό τους με την υπόλοιπη Κίνα. Οπλισμένοι με υποτυπώδη εργαλεία όπως σφυριά και καλέμια, η διάνοιξη των βουνών αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα.

Ο δρόμος που έχτισαν οι κάτοικοι του Shenlongwan έχει μήκος μόλις 1.526 μέτρα, αλλά τους πήρε όχι λιγότερο από 15 χρόνια για να τον ολοκληρώσουν. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1985 και τελείωσαν μόλις το 2000. Ο μικρός αλλά ανεκτίμητης αξίας δρόμος άνοιξε την πόρτα στον τουρισμό και το εμπόριο και αποδείχθηκε το κλειδί για την έξοδο των κατοίκων του Shenlongwan από τη φτώχεια. Όχι μόνο μπορούσαν να πωλούν τους καρπούς της εργασίας τους γρηγορότερα, αλλά η φυσική ομορφιά του χωριού άρχισε να προσελκύει και τουρίστες.


Stella Vita ονομάζεται το ηλιακό βαν που μπορεί να διανύσει έως και 740 χλμ (~460μίλια μια ηλιόλουστη μέρα) και να αναπτύξει ταχύτητα έως 120 χιλιομέτρων/ώρα. Το ηλιακό βαν κατασκευάστηκε από μια ομάδα φοιτητών στην Ολλανδία, η οποία θέλησε να αναδείξει τις πολλαπλές προοπτικές της ηλεκτροκίνησης στον τομέα των μεταφορών και των ταξιδιών. Το εσωτερικό του βαν έχει σχεδιαστεί για 2 άτομα και περιλαμβάνει κουζίνα, κρεβάτι, ντουζιέρα, τουαλέτα, όπως και ένα τραπέζι για να μπορεί ο καθένας να φάει ή να εργαστεί. Το «Stella Vita» δημιουργήθηκε από τους σπουδαστές, με στόχο να προωθήσουν τα πράσινα ταξίδια. Μάλιστα, για να καταδείξουν τη χρησιμότητά του, επέλεξαν να διανύσουν μια απόσταση περίπου 3.000 χιλιομέτρων, φθάνοντας έως τη νότια Ισπανία. Σε κάθε στάση, το βανάκι άνοιγε τα ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ, γεμίζοντας επιπλέον ενέργεια από τον ήλιο. Και τι γινόταν όταν δεν είχε ήλιο; Απλώς το συνέδεαν στην πρίζα και φορτιζόταν με ηλεκτρικό ρεύμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και τις ΗΠΑ, δύο χώρες που έχουν λανσάρει τα ηλιακά λεωφορεία. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ουγκάντα της Αφρικής. Η Αυστραλία δε, από το 2017 έχει ξεκινήσει τη λειτουργία ενός ηλιακού τρένου, το οποίο χρησιμοποιεί ενέργεια από τον ήλιο για να κινηθεί στις ράγες. Από τον Ιούνιο του 2021, επιπλέον, η IBM έχει ρίξει στη θάλασσα του Ατλαντικού ένα μη επανδρωμένο ηλιακό σκάφος, το οποίο τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια και συλλέγει διάφορα δεδομένα από τον ωκεανό.


Τα νησάκια Φερόες ή αλλιώς νησιά των προβάτων είναι ένα σύμπλεγμα από 18 νησάκια που ανήκουν διοικητικά στην Δανία και βρίσκονται μεταξύ Νορβηγίας, Ισλανδίας και Σκωτίας. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η υποθαλάσσια σήραγγα που ενώνει τα νησιά Treymoy και Eysturoy. Oι εργασίες της σήραγγας διήρκησαν 3 χρόνια και έχει μήκος περίπου 11χλμ. Αυτό ομως που εντυπωσιάζει είναι ότι η υποθαλάσσια σήραγγα είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει κυκλική διασταύρωση, ο φωτισμός της σε αυτό το σημείο μοιάζει με μέδουσα και οι οδηγοί μπορούν να διαλέξουν είτε το τούνελ που τους πηγαίνει στο νησί Treymoy είτε το τούνελ που τους πηγαίνει στο νησί Eysturoy και όλα αυτά σε βάθος 187 μέτρων από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού! Μπορείτε να δείτε αυτή την υπέροχη διαδρομή με αυτοκίνητο κάνοντας κλικ εδώ.

_115804494_30nov20_75a6676


Στάσεις λεωφορείων υπάρχουν παντού. Σαν της περιοχής Konagai της Ιαπωνίας όμως, δε νομίζω ότι θα βρείτε αλλού! Και αυτό γιατί χαίρεσαι να στέκεσαι σε αυτές τις στάσεις λόγω του πρωτότυπου θέματός τους: Έχουν όλες σχήμα φρούτου, πορτοκαλιού, φράουλας, πεπονιού, καρπουζιού ακόμη και ντομάτας (που για τους Ιάπωνες θεωρείται φρούτο)!

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Στην Ινδία, μια νεαρή αρχιτέκτων η Pooja Raj ιδρύτρια μιας μη-κερδοσκοπικής εταιρείας με την ονομασία Anthill Creations φτιάχνει παιδότοπους! Το καταπληκτικό με την συγκεκριμένη κοπέλα και τον οργανισμό που διοικεί είναι ο τρόπος που φτιάχνει τις παιδικές χαρές! Στις χωματερές της Ινδίας καταλήγουν περισσότερα από 100.000.000 λάστιχα το χρόνο. H Anthill Creations μεταμορφώνει αυτά τα λάστιχα σε αυτοκίνητα, κτίρια και ζωάκια όλα χρωματισμένα και τα τοποθετεί σε χώρους και γειτονιές, ακόμη και εντός σχολικών κτιρίων όπου τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση (λόγω φτωχών συνθηκών διαβίωσης) σε παιχνίδια. Με αυτό το τρόπο, ανακυκλώνονται τα λάστιχα, χαίρονται τα παιδιά και λειτουργεί μια ολόκληρη ομάδα εθελοντών που προσφέρει τόσα πολλά χαμόγελα στο κοινωνικό σύνολο και στις φτωχότερες οικονομικά ομάδες.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Στην Καλιφόρνια υπάρχει η λεγόμενη Κοιλάδα του Θανάτου, όπου βρίσκεται η περιοχή Racetrack Playa. Φανταστείται μια λίμνη αποξηραμένη με τεράστιους ογκώδεις βράχους (ορισμένοι ζυγίζουν >300κιλά) και το μυστήριο και άλυτο με την λίμνη είναι ότι οι βράχοι αυτοί μετακινούνται στην επιφάνειά της! Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες είναι ότι η επιφάνεια της λίμνης τη νύχτα παγώνει, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εξαιτίας των οποίων μετακινούνται οι βράχοι (λόγω ολισθηρότητας της παγωμένης επιφάνειας). Ωστόσο κανένας δεν έχει δει μέχρι σήμερα τον τρόπο που κινούνται οι βράχοι, παρόλο που αρκετοί επιστήμονες στο παρελθόν τοποθετήσανε κάμερες προκειμένου να καταγράψουν την κίνηση τους!


Πως θα σας φαινόταν η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο-αεροπλάνο με απίστευτη θέα στην θάλασσα? Και όμως υπάρχει! Tο ξενοδοχείο Costa Verde έχει δημιουργηθεί στην άτρακτο ενός Boeing 727 και βρίσκεται στο Manuel Antonio της Κόστα Ρίκα. Αποτελείται απο μία σουίτα πλήρως εξοπλισμένη, με δύο υπνοδωμάτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και βεράντα με θέα στον ωκεανό! Η κατασκευή του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε με την μεταφορά της ατράκτου σε κομμάτια, απο ένα νεκροταφείο αεροπλάνων. Τα κομμάτια αυτά αρχικά συντηρήθηκαν και έπειτα συναρμολογήθηκαν αποτελώντας τον κορμό του ξενοδοχείου. Πανέμορφη και η σουίτα και ο περιβάλλων χώρος! https://costaverde.com/accommodations-2/727-fuselage-home/

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


To επόμενο κτίριο προσφέρεται και σε Airbnb! Στην πόλη Mitaka της Ιαπωνίας βρίσκεται ένα σύμπλεγμα 9 κτιρίων/διαμερισμάτων με την ονομασία Reversible Destiny και έχουν το εξής χαρακτηριστικό: Κάθε διαμέρισμα αποτελείται από πολύχρωμους χώρους σε διάφορα σχήματα (σφαίρα, κύβος, σωλήνας) και μεγέθη, ενώ βασικό ρόλο παίζουν σε όλες τις κατοικίες τα έντονα χρώματα. Κοινώς όλα τα κτίρια μοιάζουν με παιδότοπο! Ο λόγος? Το σπίτι πρέπει να δημιουργεί καλή διάθεση στους κατοίκους όπως ακριβώς οι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές λειτουργούν θετικά στην ψυχολογία των μικρών παιδιών», λένε οι αρχιτέκτονες-καλλιτέχνες Shusaku Arakawa και Madeline Gins!

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Η πρωτότυπη ιδέα συνοδεύεται από μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία που λέει ότι «οι άνθρωποι στο σπίτι δεν πρέπει να χαλαρώνουν, αλλά το περιβάλλον όπου ζουν οφείλει να διεγείρει τις αισθήσεις και να αναζωογονεί τη ζωή τους»!

Ορισμένα από τα καλύτερα “μαργαριτάρια” που άκουσαν υπάλληλοι κεντρικού βιβλιοπωλείου της Αθήνας και τα κατέγραψαν φυσικά, προκειμένου να χαρίσουν στιγμές γέλιου σε όλους εμάς! «Θα ήθελα την Φόνισσα του Καζαντζίδη»!!! «Θέλω Mark Twain αλλά όχι μετάφραση, το αυθεντικό στα Ελληνικά»! «Πού έχετε βιβλία για ιστορικά φαινόμενα όπως το τρίγωνο των Βερμούδων»? «Η Λίστα του Σπίλμπεργκ»!! «Πείτε μου, ποιος είναι καλύτερος συγγραφέας, ο Dostojevskij ή ο Sherlock Holmes;»? κλαίω… «-Θέλω ένα ξενόγλωσσο βιβλίο. – Το θέμα του; – Δεν ξέρω! -Ο τίτλος του; – Τα Βαλκάνια από το 1453 ως σήμερα»!!! Παύση… «Ανταλλακτικά Gillette Mach 3 έχετε;» «Τα Rexona που είναι;» Μαλλον ήθελαν να μπουν σε super market και μπερδεύτηκαν με το βιβλιοπωλείο! «Δεν θέλω λογοτεχνικό. Θέλω Best-Seller»… «Που είναι τα βιβλία του Πάολο Κορέλκο;»? χαχαχαχαχα «Θέλω φωτογραφικό λεύκωμα με τα παιδικά χρόνια του Λόρδου Βύρωνα» «-Θέλω φωτογραφικό λεύκωμα με νεράιδες (Του δίνουμε με σκίτσα.) -Μα αυτά δεν είναι φωτογραφίες, είναι ζωγραφιές. -Μα δεν υπάρχει φωτογραφικό λεύκωμα με νεράιδες. -Εσείς δεν έχετε, εννοείτε… -Όχι, δεν υπάρχει επειδή δεν υπάρχουν νεράιδες! -Αυτή είναι η δική σας άποψη»!!! χαχαχαχα «-Έχετε CD; -Κλασσική μουσική και jazz κυρίως. – Ωραία Χριστίνα Μαραγκόζη θέλω! ντόινγκ!!! «Έχετε Δον Κιχώτη στα αγγλικά; (Του δίνουμε Penguin, το κοιτάει). Μάλιστα. Θερβάντες. Άλλα βιβλία του Δον Κιχώτη έχετε, γιατί εγώ έψαχνα το Εκατό Χρόνια Μοναξιάς». «Θέλω το βιβλίο ‘Τάδε’ της Έφης Ζαρατούστρα». «Θέλω τα άπαντα του Ομήρου, εκτός της Ιλιάδας και της Οδύσσειας». Τώρα μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα!!!


Ο ποταμός Catatumbo που καταλήγει στην λίμνη Maracaibo στην Βενεζουέλα έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για ένα πολύ σπάνιο και παράξενο φαινόμενο που συμβαίνει εκεί! Το φαινόμενο με την ονομασία Φάρος του Maracaibo αφορά την συγκέντρωση των περισσότερων κεραυνών στον κόσμο! Στην ατμόσφαιρα της συγκεκριμένης περιοχής καταγράφονται κατά μέσο όρο 28 κεραυνοί/λεπτό και οι καταιγίδες μπορεί να διαρκέσουν έως και 10 ώρες! Τους πιο βροχερούς μήνες (Οκτώβριο-Νοέμβριο) είναι περισσότεροι οι κεραυνοί συγκριτικά με τους πιο ξηρούς μήνες (Ιανουάριο-Φεβρουάριο)! Οι κεραυνοί του Catatumbo δημιουργούν κάθε βράδυ ηλεκτρικό φορτίο 3.600 Βολτ ανά ώρα! Eπίσης το φως από τους κεραυνούς είναι τόσο έντονο που ξεχωρίζει σε απόσταση έως και 400χλμ από εκείνο το σημείο. Υπάρχουν ακόμη και οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή γα τους γενναίους επισκέπτες!!


Tα 8 ακριβότερα φαγητά στον κόσμο βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες και διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε που οφείλεται η αξία και η μοναδικότητά τους.

8. Ομελέτα 1.000$: Το ξενοδοχείο «Le Parker Meridien Hotel» στη Νέα Υόρκη προσφέρει στο πρωινό του την ακριβότερη ομελέτα στον κόσμο.  Είναι κατασκευασμένη από βιολογικά αβγά, κομμάτια αστακού και μαύρο χαβιάρι, ενώ «απαγορεύεται» να αφήσετε έστω και μία πιρουνιά! Πώς αλλιώς άλλωστε, αφού κάθε μπουκιά της αποτελεί μια… γερή ανάληψη από την τράπεζα!

Omellete

7. Μπριζόλα Wagyu: Για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, η μπριζόλα αυτή θα σας κοστίσει… λιγουλάκι παραπάνω! Η ράτσα των βοοειδών Wagyu έχει μια ιδιαιτερότητα: Οι αγελάδες τρέφονται με μπίρα(!) και δέχονται υπηρεσίες… μασάζ, με σκοπό το κρέας τους να είναι περισσότερο τρυφερό και ζουμερό κατά το ψήσιμο. Επιπλέον, οι επαγγελματίες των τροφίμων υποστηρίζουν ότι οι μπριζόλες Wagyu είναι αρκετά λιπαρές, με αποτέλεσμα να διαθέτουν άριστη γεύση και το κρέας τους να… λιώνει στην κυριολεξία στο στόμα! Προσοχή: Η μερίδα είναι αυστηρά για ένα μόνο άτομο και κοστίζει 2.800$. Οπότε αφήστε τα κεράσματα για κάποια άλλη φορά!

food2

6. Θαλασσινός «θησαυρός» – Samundari Khazana: Στην Ινδία συνηθίζουν να παρασκευάζουν πολλά πιάτα «κάρι», που είναι στην ουσία ποικιλίες βρασμένων θαλασσινών. Το ακριβότερο κάρι του κόσμου σερβίρεται σε μια μπρασερί στη Βομβάη και ονομάζεται «Samundari Khazana» ή αλλιώς » Θαλασσινός Θησαυρός». Περιλαμβάνει χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, αστακό και βρώσιμα κομμάτια χρυσού! Για να το απολαύσετε -και να αισθανθείτε έστω για λίγο… εκατομμυριούχος- αρκεί να διαθέσετε το ποσό των 3.200$ για μία μερίδα!

food3

5. Pizza Royale 007: Ποιος δεν αγαπά την πίτσα; Είναι σίγουρα ένα από πλέον διάσημα φαγητά ανά τον κόσμο, σε πολλές παραλλαγές και γεύσεις. Οι Ιταλοί γείτονές μας, «γευσιγνώστες» της πίτσας, δημιούργησαν την περίφμη Pizza Royale 007, η οποία μπορεί με μια πρώτη ματιά να μοιάζει με συνηθισμένη πίτσα, αλλά δεν είναι. Η ζύμη παρασκευάζεται από ένα ειδικό «οργανικό» φύλλο κρούστας, στην επιφάνεια του οποίου απλώνεται σάλτσα ντομάτας sunblush. Στη συνέχεια εμπλουτίζεται με καπνιστό σολομό, ελάφι, αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ και χαβιάρι εμποτισμένο σε σαμπάνια. Η πίτσα ολοκληρώνεται με βρώσιμα φύλλα χρυσού 24 Καρατίων, γεγονός που την κατατάσσει στα ακριβότερα φαγητά στον κόσμο, αφού το μικρό μέγεθος κοστίζει 4.200$!

food4

4. Καρπούζι Densuke: Αυτό το εξαιρετικό καρπούζι δεν πουλιέται με το «κομμάτι» αλλά με τη «φέτα»! Ευδοκιμεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία, και κυρίως στο νησί Χοκάιντο, και είναι ακριβό λόγω της σπανιότητάς του. Το βάρος του φτάνει τα 17 κιλά και η ιδιαιτερότητά του βρίσκεται στη γεύση: Τραγανή και σκληρή σάρκα αλλά ταυτόχρονα ζουμερή και απίστευτα γλυκιά. Στην Ιαπωνία αποτελεί ένα από τα ακριβότερα δώρα… σε γάμους ή γενέθλια, αφού κοστίζει 6.100$ /τεμάχιο.

food5

3. Πεπόνι Yubari: Έχει τέλειες «αναλογίες» και υπέροχη γεύση. Δεν είναι ένα συνηθισμένο πεπόνι αλλά ένα… έργο τέχνης. Απίστευτη γλυκύτητα, ζουμερή σάρκα και εκπληκτικό πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα. Καλλιεργείται στην περιοχή Yubari (σ.σ. εξ’ου και το όνομα), όπου, όπως πιστεύεται, το ηφαιστειακό έδαφος είναι «υπεύθυνο» για την αμίμητη γεύση του. Κι αν νομίζετε ότι αποτελεί ιδανικό φρούτο για την καλοκαιρινή σας φρουτοσαλάτα, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε αφού κοστίζει 23.000$ το τεμάχιο! Μήπως να πάρετε ένα αυτοκίνητο;

food6

2. Χαβιάρι Almas:  Η λέξη «Almas» σημαίνει «διαμάντι» και ταιριάζει απόλυτα με το ακριβότερο χαβιάρι στον κόσμο. Χώρα προέλευσης είναι το Ιράν, ενώ το μοναδικό κατάστημα στον κόσμο όπου πωλείται το χαβιάρι «Almas» είναι το «Caviar House & Prunier» στο Λονδίνο. Συσκευάζεται σε ολόχρυσο κουτί 24 Καρατίων, ενώ η τιμή του κιλού αγγίζει τα 25.000$. Προσοχή: Η διάρκεια ζωής του είναι ένας χρόνος, γι’ αυτό βεβαιωθείτε -αν ποτέ αγοράσετε ένα ή σας το κάνουν δώρο… γάμου- ότι το έχετε καταναλώσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, γιατί… δεν είναι για πέταμα!

food7

1. Ιταλική λευκή τρούφα  Alba: food8Αναδίδει ένα άρωμα… χώματος, ριζών δέντρων και παλαιωμένου τυριού, αλλά παρόλα αυτά είναι το απόλυτο γαστρονομικό αντικείμενο του πόθου! Η λευκή ιταλική τρούφα είναι γνωστή για τις αφροδισιακές της ιδιότητες και την εξαιρετική της γεύση. Είναι το πιο ακριβό φαγητό στον κόσμο, καθώς είναι πολύ δύσκολο να καλλιεργηθεί. Καταναλώνεται αυστηρά ωμή και ποτέ μαγειρεμένη, καθώς χάνει όλη της τη γεύση κατά το μαγείρεμα, κατά προτίμηση κομμένη σε λεπτές φέτες πάνω από ζυμαρικά ή ρύζι.  Η τιμή του κιλού αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 160.000$, αλλά σκεφτείτε: Με 1 κιλό τρούφα πορείτε να παρασκευάσετε… πολλές μακαρονάδες! Ή μήπως θα προτιμούσατε… ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σας;


Στο ακόλουθο site μπορείτε να απολαύσετε μουσική από ραδιοφωνικούς σταθμούς του κόσμου. Με ένα κλικ στο Radio Garden και επιλέγοντας την αναζήτηση (search), πληκτρολογείται την πόλη (στα αγγλικά) και ακούτε σε απευθείας μετάδοση τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό! Καταπληκτικό!


Υπάρχουν πεταλούδες με μπλε φτερά που ονομάζονται Μόρφω! Εντοπίζονται κυρίως στη Νότια Αμερική, το Μεξικό καθώς και την Κεντρική Αμερική. Πολλές πεταλούδες του γένους έχουν ιριδίζον χρώμα, μπλε ή πράσινο. Αυτό το χρώμα όμως υπάρχει μόνο στην πάνω πλευρά των φτερών ενώ στο κάτω μέρος τα φτερά τους είναι σκούρο καφέ χρώμα. Το εντυπωσιακό χρώμα τους δεν οφείλεται σε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, αλλά στο ότι έχουν τη δυνατότητα να αντανακλούν το φως.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Οτι οι Ιαπωνέζοι ανήκουν στους υπεραιωνόβιους αυτου του πλανήτη το γνωρίζουμε! Όμως υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για αυτούς τους Ασιάτες που σίγουρα θα ανέβουν στην εκτίμησή μας!  * Οι μαθητές μετά το μάθημα δεν επιστρέφουν σπίτι τους κατευθείαν αλλά αφιερώνουν 15 λεπτά προκειμένου να καθαρίσουν τις σχολικές αίθουσες και τους κοινόχρηστους χώρους. Ετσι μαθαίνουν να είναι υπεύθυνοι, να διατηρούν την καθαριότητα, καθώς και την κοινωνικοποίηση σε πιο χαλαρό επίπεδο με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους εκτός σχολικής αίθουσας. * Οι φίλαθλοι στα γήπεδα με το πέρας των αγώνων επίσης καθαρίζουν το γήπεδο μαζί με τις καθαρίστριες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος αγώνα. * Η καθαριότητα είναι μέρος της κουλτούρας τους! Στην πόλη Shimabara, στα κανάλια αποχέτευσης ζουν τα πολύχρωμα ψαράκια koi (που επιβιώνουν μόνο σε πεντακάθαρα νερά)! * Στους προθάλαμους των wc υπάρχουν πολύ συχνά ηλεκτρονικοί πίνακες (κάτι σαν χάρτες) που δείχνουν ποιες τουαλέτες είναι κατειλημμένες και ποιες ελεύθερες. Στις τουαλέτες επίσης έχουν ενσωματωμένους τους νιπτήρες ώστε το νερό με το σαπούνι από το πλύσιμο των χεριών να καταλήγει στην δεξαμενή που τροφοδοτεί το ίδιο το wc για την καθαριότητά του. Ετσι εξοικονομούν νερό. Επίσης στις δημόσιες τουαλέτες υπάρχουν ειδικα διαμορφωμένα στηρίγματα που συγκρατούν τα μωρά μέσα στην τουαλέτα, ώστε να μπορεί ο γονιός να έχει μαζί του το μωρό χωρίς να χρειάζεται να το ακουμπήσει καπου. * Υπάρχουν περισσότερα από 6000 καπάκια που καλύπτουν φρεάτια σε δρόμους, τα οποία είναι τόσο όμορφα διακοσμημένα και αποτελούν έργα τέχνης σε κάποιες περιπτώσεις! * Σε ορισμένα ξενοδοχεία τους έχουν λάμπες στα δίκλινα δωμάτια που προσφέρουν διαφορετική φωτεινότητα, πχ η ίδια λάμπα από την μια πλευρά είναι φωτεινή και από την άλλη λιγότερο φωτεινή. * Η Ιαπωνία έχει τις περισσότερες μηχανές αυτόματης πώλησης! Μπορείτε να βρείτε αναψυκτικά, γλυκά, ζεστό φαγητό, αλκοολούχα ποτά! Υπάρχουν τόσα πολλά μηχανήματα που αντιστοιχεί ένα σε κάθε 23 άτομα! Τα μηχανήματα αυτά έχουν λιγότερα λειτουργικά έξοδα από τα συμβατικά μαγαζιά και επειδή δεν υπάρχει εγκληματικότητα ή φαινόμενα βανδαλισμού, στην Ιαπωνία αυτά τα μηχανήματα θεωρούνται ασφαλή. * Τα ΑΤΜ τους (μηχανήματα ανάληψης χρημάτων) έχουν δίπλα ειδικά στηρίγματα για τον καφέ και το μπαστουνάκι των ηλικιωμένων.  * Oι διαβάσεις πεζών ξεπερνούν τις 300 στο Τόκυο και είναι οριζόντιες, κάθετες και διαγώνιες και σε πολλές περιπτώσεις συναντιούνται (όπως στην φωτογραφία)! * Το να κοιμάται κάποιος στον χώρο εργασίας είναι κάτι αποδεκτό γιατί δείχνει ότι ο εργαζόμενος είναι αφοσιωμένος και έχει εξαντληθεί επειδή εργάστηκε πολύ! * Στις κυλιόμενες σκάλες κάθονται αριστερά και επιτρέπουν την προσπέραση από δεξιά. * Υπάρχουν εστιατόρια που σερβίρουν μόνο φαγητό σε κονσέρβες! Και κάποια από αυτά διαθέτουν περισσότερες από 300 διαφορετικές κονσέρβες από διάφορα μέρη του κόσμου. * Σε πάρα πολλά σημεία της Ιαπωνίας υπάρχουν υποδομές για δωρεάν ποδόλουτρα ή έστω με μικρή χρέωση. Αυτά είναι δείγματα εξελιγμένων ανθρώπων και κοινωνιών!

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Τρένο που περνά μέσα από πολυκατοικία στην Κίνα!!!  Η πόλη Chongqing στα νοτιοανατολικά της Κίνας, έχει πληθυσμό 49.000.000 κατοίκων μέσα σε μόλις 31.000τ.μ. Η λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο ήταν η δημιουργία μιας νέας γραμμής τρένου, η οποία είχε από την αρχή της κατασκευής της ένα πρόβλημα. Η χάραξη της γραμμής περνούσε μέσα από μια πολυκατοικία. Οι υπεύθυνοι βρήκαν τελικά τη λύση. Χρησιμοποίησαν τρεις ορόφους, τον 6ο, τον 7ο και τον 8ο. Πέρασαν τις ράγες ανάμεσα, δημιούργησαν μια νέα στάση και φρόντισαν ο θόρυβος να μην ξεπερνά αυτόν ενός πλυντηρίου ρούχων. Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να αποφύγουν την κατεδάφιση της πολυκατοικίας, με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να μην αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα. Μπορείτε να δείτε το δρομολόγιο του τρένου μέσα από την πολυκατοικία με ένα κλικ στο video!

163338755_10157773993120974_4423350029950799056_n


Έχετε δει πέτρες που ανθίζουν? Το φυτό με την ονομασία Lithops της οικογένειας των Aizoaceae είναι ιθαγενές της Νότιας Αφρικής και αποτελεί ένα από τα πλέον παράδοξα φυτά, όπως άλλωστε δηλώνει η εμφάνισή του. Η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι πρόκειται για πέτρα που… ανθίζει. Η ονομασία του όμως επεξηγεί εν πολλοίς αυτή την ιδιαιτερότητά του: Λίθωψ: λίθος-όψη, δηλαδή φυτό που μοιάζει στην εμφάνιση με πέτρα. Οι ντόπιοι, μάλιστα, συνηθίζουν να το ονομάζουν «ζωντανή πέτρα» ή «χαλικόφυτο», ενώ αναπτύσσεται συνήθως κοντά σε άλλες πέτρες του εδάφους. Το φυτό αναπρύσσεται σε ξηρά εδάφη και ως παχύφυτο που είναι αποθηκεύει υγρασία στο σώμα του έτσι ώστε να μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες απόλυτης ανομβρίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ανθίζει από το φθινόπωρο μέχρι τις αρχές του χειμώνα, ενώ ο χρωματισμός του «πετρώδους» βλαστού λαμβάνει διάφορες αποχρώσεις ανάλογα με το είδος αλλά και ποικίλα σχέδια.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεια του κόσμου καθώς μια σειρά από 13 ανακαινισμένες αμαξοστοιχίες θα στεγάσουν 31 πολυτελή δωμάτια που θα βρίσκονται πάνω σε μια γέφυρα μέσα στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής. Το παράξενο ξενοδοχείο ονομάζεται Κρούγκερ Σελάτι και βρίσκεται στη γέφυρα Σελάτι (σε ύψος 300 μέτρων), η οποία χτίστηκε κατά μήκος του ποταμού Σάμπιε το 1912 και ήταν μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής Σελάτι που δεν χρησιμοποιείται πλέον. Η γέφυρα με τα τρένα έφεραν τους πρώτους επισκέπτες στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ τη δεκαετία του 1920. Η θέα από κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι εντυπωσιακή και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν ακόμα και κροκόδειλους, ιπποπόταμους βουβάλια και ελέφαντες. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης πισίνα ενώ οι τιμές ξεκινούν από 428 δολάρια ανά διανυκτέρευση.


Η μοναδική υπόγεια πόλη στον κόσμο, που ζουν 2.500 άνθρωποι από 40 χώρες – Μια μεγάλη μερίδα των μόνιμων κατοίκων είναι… Έλληνες! Στην απομακρυσμένη έρημο της Νότιας Αυστραλίας εκεί που οι θερμοκρασίες φτάνουν ακόμα και τους 50 βαθμούς Κελσίου, 846 χιλιόμετρα από την Αδελάιδα της Αυστραλίας βρίσκεται η Coober Pedy, που το όνομά της στην γλώσσα των ιθαγενών σημαίνει «λευκός άνθρωπος μέσα στην τρύπα» είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του Οπαλίου, ενός πολύτιμου λίθου που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Μέσα στις στοές υπάρχουν σπίτια, εκκλησία, εστιατόριο ακόμα και ξενοδοχείο. Γνωστά ως «πιρόγες», τα σπίτια εκτός από φυσικό κλιματισμό δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κανονικές κατοικίες που βρίσκονται στην επιφάνεια της γης. Μια μεγάλη μερίδα των μόνιμων κατοίκων είναι.. Έλληνες! Επίσης κινηματογραφικές ταινίες όπως το Pitch Black, Queen of the Desert, Κόκκινος Πλανήτης και Opal Dream έχουν γυριστεί εκεί…


Κάθε χρόνο πετιούνται στα σκουπίδια περίπου 1,3.000.000.000.000 τόνοι φαγητού παγκοσμίως, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η σπατάλη δεν επιβαρύνει μόνο την οικονομία αλλά και το περιβάλλον. Τα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια δεν είναι κατ’ ανάγκη χαλασμένα καθώς υπάρχουν τροφές, τυποποιημένες και μη, τις οποίες μπορούμε να τις καταναλώσουμε ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης. Τέτοια τρόφιμα είναι τα ακόλουθα: * Σοκολάτα, αφού η ζάχαρη που περιέχει λειτουργεί ως συντηρητικό. * Κέτσαπ, αφού διατηρείται μέχρι και έναν χρόνο μέσα στο ψυγείο ή, αν είναι κλειστή, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. * Γιαούρτι, που διαρκεί μέχρι και 6 εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Αν υπάρχει αλλοίωση στην απιφάνεια, αυτή αφαιρείται και καταναλώνεται το υπόλοιπο. * Σκληρά τυριά, αν δεν μυρίζουν είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Αν έχουν αλλοίωση στην επιφάνεια, αφαιρείται και καταναλώνεται. * Γάλα, αν δεν μυρίζει περίεργα και δεν έχει πήξει, τότε είναι εντάξει προς κατανάλωση.  * Αυγά, τα ελέγχουμε με ένα μπολ με νερό. Αν βυθίζονται, είναι εντάξει. Αν επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν αλλοιωθεί.  * Ψωμί, αν δεν έχει μούχλα, το ζεσταίνουμε και το καταναλώνουμε.  * Ρύζι και μακαρόνια, ελέγχουμε το προϊόν και το μαγειρεύουμε με ασφάλεια. * Μέλι, διατηρείται για χρόνια και αν έχει κρυσταλλώσει το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί και το καταναλώνουμε. * Ξηροί καρποί, διατηρούνται σε υφασμάτινη σακούλα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.


Κάντε το όπως οι Ιαπωνέζοι! Εκατομμύρια Ιάπωνες εκτελούν μια συγκεκριμένη άσκηση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το είδος των ασκήσεων ονομάζεται ράζιο τάιζο (rajio taiso) και πολλοί πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο. Η καθιέρωση των ασκήσεων ράζιο τάιζο στην καθημερινότητα των Ιαπώνων έχει ξεκινήσει περίπου από το 1920. Το είδος των ασκήσεων «Rajio taiso», μεταδίδονται καθημερινά από το εθνικό ραδιόφωνο της Ιαπωνίας και ακολουθούνται από όλες τις γενιές των Ιαπώνων σε σχολεία, πάρκα και χώρους άθλησης. Το Rajio taiso ενθαρρύνει τη χρήση μόνο του βάρους του σώματός του ασκούμενου χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εξοπλισμού. Η άσκηση διάρκειας τριών λεπτών απαιτεί κυρίως σταθερή τοποθέτηση των ποδιών σε ένα σημείο με παράλληλες κινήσεις των ώμων. Αυτό καθιστά την άσκηση ιδανική για υπαλλήλους γραφείου, παιδιά, νέους και ηλικιωμένους. Λοιπόν το δοκίμασα είναι πανεύκολο και μπορείτε και εσείς να κάνετε rajio taiso στο βίντεο που ακολουθεί!


Φάμπρικα ντι Καρέτζινε: Το απόκοσμο χωριό της Ιταλίας που αναδύεται κάθε 10 χρόνια. Ένα χωριό στην Ιταλία το οποίο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από νερό σύντομα ενδέχεται να αναδυθεί (για μια ακόμη φορά). Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet, το χωριό Φάμπρικα ντι Καρέτζινε, του 13ου αιώνα στην επαρχία Λούκα της Τοσκάνης εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους τoυ το 1947. Λόγω της κατασκευής φράγματος στον ποταμό Έντρον εκείνη την χρονιά, η τεχνητή λίμνη Βάλι που βρίσκεται δίπλα πλημμύρισε με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να πρέπει να μετακομίσουν στις πλησιέστερες πόλεις. Από το 1947 η λίμνη έχει αποστραγγιστεί 4 φορές. Το 1958, το 1974, το 1983 και τελευταία φορά το 1994. Αν και το 2016 είχε ανακοινωθεί η αποστράγγιση της λίμνης, εντούτοις το πλάνο δεν υλοποιήθηκε. Όπως έχει γίνει γνωστό από την εταιρεία Enel που διαχειρίζεται το φράγμα μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε, η λίμνη θα αποστραγγιστεί ξανά το 2021, για λόγους συντήρησης φέρνοντας πάλι στην επιφάνεια, την πόλη – φάντασμα.Αυτό όπως αναμένεται πρόκειται να προσελκύσει πληθώρα επισκεπτών που θα βρεθούν για διακοπές στην Τοσκάνη, αφού σύμφωνα με τον ιστότοπο, Visit Tuscany, οι δρόμοι του Φάμπρικα ντι Καρέτζινε, βρίσκονται συνήθως κάτω από 34.000.000 κυβικά μέτρα νερού. Η εταιρεία Enel, εκτός από την αποστράγγιση της λίμνης, σκοπό έχει να ενισχύσει τον τουρισμό στο χωριό Φάμπρικα ντι Καρένιτζε, μέσα από την δημιουργία μουσείων με θέμα την ιστορία του τόπου, την πρόσβαση σε συγκεκριμένες – απαγορευμένες για το κοινό – τοποθεσίες αλλά και την αναβάθμιση του φυσικού πλούτου της περιοχής. Καθώς οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν και να περπατήσουν στους δρόμους του ιστορικού χωριού, καλό θα ήταν να ενημερώνονται από τον ιστότοπο και τον λογαριασμό στο facebook, της πλησιέστερης πόλης, Βάλι ντι Σότο.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Ο γαμπρός την κοπάνησε με την πρώην και η νύφη παντρεύτηκε… καλεσμένο! Ας πάρουμε όμως την απίστευτη ιστορία από την αρχή… Τα αδέρφια Ashok και Naveen, παντρεύονταν μαζί στο χωριό Tarikere, στην επαρχία Karnataka, της Ινδίας. Αφού ο Ashok παντρεύτηκε ήρθε η σειρά του Naveen, ο οποίος όμως ήταν άφαντος. Και κάπου εδώ ξεκινούν τα παρατράγουδα, καθώς λίγα λεπτά πιο πριν η πρώην σύντροφος του Naveen είχε εμφανιστεί και απειλούσε πως αν παντρευτεί θα πιει δηλητήριο. Κάπως έτσι ο Naveen εξαφανίστηκε μαζί της, όμως η ιστορία μπλέκεται περισσότερο! Σύμφωνα με την Bangalore Mirror, η οικογένεια της νύφης, ονόματι Sindhi, ζήτησε από οποιονδήποτε καλεσμένο επιθυμεί να παντρευτεί την κόρη τους και βρέθηκε εθελοντής (!), ονόματι Chandrappa, ο οποίος πήγε καλεσμένος και έφυγε γαμπρός! Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί κάτι τέτοιο στην Ινδία καθώς συνηθίζεται όταν ο γαμπρός φεύγει να παντρεύεται η νύφη έστω και με το ζόρι! Και η ζωή συνεχίζεται… (στην εικόνα που ακολουθεί είναι το παρ’ολίγον ζευγάρι)!!!

0_Chandru


Oι Γερμανοί έχουν σχεδιάσει ένα πρωτότυπο τροχόσπιτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ξηρά και στην θάλασσα. Συνδέεται σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και με τη βοήθεια εξωτερικής μηχανής μετατρέπεται σε ηλεκτροκίνητη βάρκα! Μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα και επιπλέει στο νερό! Επίσης δεν είναι απαραίτητο να έχετε πρόσθετη άδεια για να το μεταφέρετε! Κοστίζει περίπου 21.000€ με τον βασικό του εξοπλισμό! Είναι πανέμορφο!!

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Στην πόλη Μπάνσκα Στιάβνιτσα της Σλοβακίας υπάρχει η «Τράπεζα της Αγάπης». Έτσι ονομάζεται το Μουσείο στο οποίο τα σύγχρονα ερωτευμένα ζευγάρια μπορούν να καταθέσουν τους «όρκους αγάπης» τους. Όλα ξεκίνησαν από τον Σλοβάκο ποιητή Αντρέι Σλάντκοβιτς, ο οποίος έγραψε το 1846 το πιο μακροσκελές ερωτικό ποίημα, με 2.900 στίχους σε 291 στροφές με τίτλο «Marina», με το οποίο τραγουδούσε τον άτυχο έρωτά του για τη συμπολίτισσά του, Μαρίνα Πισχλόβα. Ο Αντρέι ζούσε στην Μπάνσκα. Οι γονείς της Μαρίνα Πισχλόβα έδωσαν το χέρι της κόρης τους σε ένα πλούσιο αρτοποιό και όχι στον ποιητή που δεν ήταν εύπορος. Ωστόσο η κατοικία στην οποία έζησε η Μαρίνα μετατράπηκε σε «Επίκεντρο του Έρωτα» στο οποίο μπορεί ο επισκέπτης να δει διαδραστική έκθεση για το πιο μεγάλο ερωτικό ποίημα που γράφτηκε ποτέ. Το ξεχωριστό Μουσείο Έρωτα διευθύνει μία μη κυβερνητική οργάνωση. Για τους πιο τολμηρούς ερωτευμένους υπάρχει και το «Ερωτόμετρο». Μετρά πόσο ερωτευμένο είναι ένα ζευγάρι και εκφράζει την ισχύ με στίχους από το ποίημα «Marina». Το ρομαντικό ποίημα έχει μεταφραστεί στα γερμανικά, πολωνικά, ουγγρικά και γαλλικά.


Υπάρχει κόσμος που θα “έκλεβε” άμμο από την παραλία? Πριν βιαστείτε να απαντήσετε διαβάστε το ακόλουθο άρθρο! Ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών, συνελήφθη με 40 κιλά…άμμου από τη Σαρδηνία μέσα στο αυτοκίνητό του και κινδύνευε με έξι χρόνια φυλάκιση. Το ζευγάρι υποστήριζε ότι ήθελε να πάρει την άμμο μαζί του ως “αναμνηστικό” και δεν συνειδητοποίησε ότι είχε διαπράξει αξιόποινη πράξη. Η διάσημη λευκή άμμος της Σαρδηνίας θεωρείται δημόσιο αγαθό και απαγορεύεται αυστηρά να την απομακρύνει κάποιος από το νησί. Επί σειρά ετών οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται για την κλοπή φυσικών περιουσιακών στοιχείων, περιλαμβανομένης και της άμμου. Το ζευγάρι αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης μεταξύ 1 και 6 ετών για το αδίκημα της κλοπής με την επιβαρυντική περίσταση της κλοπής αγαθού δημόσιας χρήσης. Βάσει ενός νόμου του 2017, θεωρείται παράνομο το εμπόριο άμμου, βοτσάλων και κοχυλιών και συνήθως τιμωρείται με πρόστιμα που φθάνουν και τα 3.000 ευρώ. Η αστυνομία ανακάλυψε την άμμο μέσα σε 14 πλαστικά μπουκάλια τα οποία είχαν γεμίσει από την παραλία Κία στη νότια Σαρδηνία και τα οποία είχαν τοποθετήσει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. Οι δύο τουρίστες επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πορθμείο στο Πόρτο Τόρες με κατεύθυνση την Τουλόν της Γαλλίας. Το 1994 απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη διάσημη “ροζ παραλία” της νήσου Μπουντέλι, βορειοανατολικά της Σαρδηνίας, εξαιτίας της ανησυχίας για το μέλλον της. Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία καθώς πολλοί τόνοι άμμου από τις παραλίες του νησιού “εξαφανίζονται” κάθε χρόνο. Τουρίστες, κυρίως Ευρωπαίοι ανάμεσά τους και Ιταλοί, γεμίζουν μπουκάλια με άμμο και στη συνέχεια τα “βγάζουν στο σφυρί” στο διαδίκτυο. Στην φωτογραφία που ακολουθεί απεικονίζεται η παραλία της Chia. Είναι όντως υπέροχη!!!

chia


Στο νησί Mudhdhoo (γνωστό και ως νησί Vaadhoo) στις Μαλδίβες συμβαίνει ένα μοναδικό φαινόμενο. Φωσφορίζει κατά την διάρκεια της νύχτας. Αυτή η λάμψη στο σκοτάδι ονομάζεται «Bioluminescence», όπου το φως εκπέμπεται ή δημιουργείται από έναν ζωντανό οργανισμό. Επειδή στο συγκεκριμένο νησί υπάρχουν πολλά θαλάσσια ζώα που είναι ικανά να εκτελούν τέτοια δράση ώστε να παράγεται φως, δημιουργείται αυτό το σπάνιο παγκόσμιο φαινόμενο για το οποίο αμέτρητοι επισκέπτες ταξιδεύουν στις Μαλδίβες από διάφορα σημεία του κόσμου, προκειμένου να το παρατηρήσουν από κοντά. Η μαγευτική παραλία είναι καλυμμένη από μικροσκοπικούς μικροοργανισμούς, οστρακοειδή στην ουσία, που λάμπουν για δευτερόλεπτα ή και λεπτά τη στιγμή που έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια του νερού. Τα συγκεκριμένα πλάσματα, λοιπόν, περιέχουν μια μοναδική ένωση που ονομάζεται λουσιφερίνη, η οποία, όταν εκτίθεται σε οξυγόνο, προκαλεί μια χημική αντίδραση που εκπέμπει μια όμορφη λάμψη, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό στον κόσμο θέαμα που στην κυριολεξία συγκλονίζει. Είναι πανέμορφο!!!


Tονοβολία όπως λέμε τοξοβολία! Στο Πορτ Λίνκολν της Αυστραλίας διοργανώνεται κάθε χρόνο το διάσημο πλέον ανά τον κόσμο «Τunarama» ή αλλιώς «Τουρνουά Τονοβολίας» (κατά το σφαιροβολία). Ο βασικός στόχος των διαγωνιζομένων είναι να πετύχουν την πιο καλή βολή, πετώντας έναν… βαρύ τόνο όσο πιο μακριά γίνεται! Το εν λόγω τουρνουά ξεκίνησε το 1962 ως μέσο προώθησης της αναδυόμενης τότε βιομηχανίας τόνου στην περιοχή του Πορτ Λίνκολν και κατέληξε με το πέρασμα του χρόνου σε μία από τις πλέον δημοφιλείς εκδηλώσεις της χώρας. Πλήθος κόσμου έρχεται από κάθε σημείο της Αυστραλίας για να λάβει μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του τουρνουά ή απλώς για να παρακολουθήσει τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Ο νικητής στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής(!) «Tuna Toss World Champion» και έχει σχεδόν εγγυημένη την εύρεση εργασίας… σε φόρτωση ή εκφόρτωση τόνων, οπουδήποτε θέλει στο μέλλον! Το 2021 το τουρνουά ακυρώθηκε, η διοργάνωση μεταφέρεται για τις 21-23/01/2022 για τον εορτασμό των 60 χρόνων λειτουργίας του θεσμού!


Μια αξέχαστη εμπειρία μπορούν να ζήσουν όσοι είναι λίγο τολμηροί! Ο λόγος για την  ανοιχτή γυάλινη γέφυρα που βρίσκεται στην ορεινή περιοχή East Taihang στα βόρεια της Κίνας. Η γέφυρα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.180μ και το πάχος της από το ειδικό γυαλί είναι 30μμ. Έχει 266μ μήκος και η διάμετρος της είναι 2μ. Όμως όσοι την επισκεφθούν θα ζήσουν και μια άλλη εμπειρία. Όταν περπατήσετε στην γέφυρα, στο τελευταίο της κομμάτι, το γυαλί σπάει! Για την ακρίβεια, ακούγεται ο θόρυβος του γυαλιού που σπάει και ο επισκέπτης βλέπει την γέφυρα να ραγίζει…! Μην φοβάστε όμως γιατί δεν ραγίζει στα αλήθεια. Οι κατασκευαστές έφταξαν αυτό το ειδικό εφέ για να ανεβάσουν λίγο ακόμη την αδρεναλίνη. Λες και δεν έφτανε μόνο η θέα από εκεί πάνω για να ανέβει…


Στα Λεγραινά υπάρχει το βυθισμένο νεκροταφείο αυτοκινήτων! Στο 59ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, απέναντι από τη νήσο Πάτροκλο βρίσκεται ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων, κυρίως με κλεμμένα αμάξια που έχουν μετατραπεί σε καταφύγιο για τα πλάσματα του βυθού. Για να καταδυθείς εκεί θα πρέπει να κουβαλήσεις τον εξοπλισμό σου με περπάτημα σε μικρά βράχια. Το πρώτο αυτοκίνητο θα το δεις σε βάθος 15m ενώ το τελευταίο στα 35m. Αυτό που σίγουρα εντυπωσιάζει, είναι το γεγονός πως όλα αυτά τα παράταιρα για το υδάτινο περιβάλλον αντικείμενα, έχουν αγκαλιαστεί και εναρμονιστεί πλήρως από τη θάλασσα. Πως όμως κατέληξαν όλα αυτά τα αυτοκίνητα στον πάτο του βυθού; Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομικής υπηρεσίας που σχετίζονται με την αναζήτηση κλεμμένων ΙΧ, είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα να είναι κλεμμένα. ‘Όπως εξηγούν, τέσσερα είναι τα επικρατέστερα σενάρια: Aυτοσχέδιες κόντρες, κλοπή για ανταλλακτικά, κλοπή για αξιόποινη πράξη (π.χ. ληστεία) και «απαγωγή ΙΧ». Στην πρώτη περίπτωση, αφού οι κλέφτες «έγδυσαν» τα αυτοκίνητα αφαιρώντας τα πολύτιμα ανταλλακτικά τα οποία πώλησαν στη αγορά μεταχειρισμένων, ξεφορτώθηκαν ότι δεν χρειάζονταν ή δεν είχε αξία. Πιθανώς έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στο βυθό υπάρχουν σκελετοί αυτοκινήτων. Η δεύτερη εκδοχή είναι να συμμετείχαν τα εν λόγω αυτοκίνητα σε παρανομίες. Δηλαδή να χρησιμοποιήθηκαν είτε σε ληστεία ή ακόμα και σε δολοφονία και οι δράστες να τα «έστειλαν» στον πάτο με τα ψάρια για να σβήσουν τα ίχνη τους. Παλαιότεροι αξιωματικοί στηρίζουν μία τρίτη εκδοχή ως την πιο πιθανή. Λόγω της προχωρημένης «σήψης» των αυτοκινήτων, που μαρτυρά μεγάλη παραμονή κάτω από τη θάλασσα, υπενθυμίζουν τη «μόδα» απαγωγής ΙΧ που στη συνέχεια οι δράστες ζητούσαν λύτρα. Πριν λίγα χρόνια, οι κλέφτες είχαν γίνει ακόμα πιο ευρηματικοί, καθώς έκλεβαν τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια έβρισκαν τον ιδιοκτήτη. Έπειτα επικοινωνούσαν μαζί του και ζητούσαν λύτρα για να του το επιστρέψουν. Κάποιοι πλήρωναν και έπαιρναν πίσω τα αυτοκίνητά τους. Όσοι όμως δεν πλήρωναν, οι κλέφτες εξαφάνιζαν τα πειστήρια του εγκλήματος στη θάλασσα.

car3car2car1


Σε μια πισίνα στο Έσπο, κοντά στο Ελσίνκι την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, η Μάιγια Μοτόνεν διδάσκει σε ενήλικες να κολυμπούν σαν γοργόνες, σε ένα μάθημα που συνδυάζει τη φαντασία με την καλή φυσική κατάσταση. Από τον Αύγουστο 2019, πάνω από 200 γυναίκες και άνδρες έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα της Μοτόνεν, μιας πρώην νηπιαγωγού που είναι η πρώτη στη Φινλανδία επαγγελματίας εκπαιδεύτρια για…γοργόνες. Παρόλο που λίγοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν μια βουτιά κατά τη διάρκεια του παγωμένου φινλανδικού χειμώνα, η εκπαιδεύτρια Μοτόνεν δήλωσε ότι οι περίπου 180.000 λίμνες της χώρας είναι καλύτερες για εξάσκηση το καλοκαίρι, αντί για τις παραλίες με θαλασσινό νερό που θα έχουν ως αποτέλεσμα να επιπλέουν οι ουρές.


Το Ογιμγιακον είναι ένα χωριό περίπου 500 κατοίκων στην επαρχία Γιακουτια της Ρωσίας, που θεωρείται η πιο κρύα κατοικημένη περιοχή στον κόσμο. Για περισσότερους από έξι μηνες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου ως και περίπου τα μέσα Απριλίου, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 0 C (βαθμούς Κελσίου). Το χωριό αυτό της Σιβηρίας προσελκύει τουρίστες από όλον τον κόσμο ακριβώς εξαιτιας των χαμηλών θερμοκρασιών του, με τον υδράργυρο αυτες τις μερες να δειχνει 50C υπο το μηδέν. Ατραξιόν αποτελούν τα άλογά του, που αντέχουν σε θερμοκρασίες -70 βαθμών και προσφέρονται στους τουριστες για ιππασία αλλά και βόλτες. Το απολυτο ρεκορ χαμηλης θερμοκρασίας στο συγκεκριμένο χωριό της μακρινης Σιβηρίας κατεγράφη το 2013 και είναι 72 βαθμοι κελσίου υπό το μηδεν.


Σπα με σαλιγκάρια: Μασάζ προσώπου από γιγαντιαία αφρικανικά σαλιγκάρια σε ινστιτούρο ομορφιάς στο Αμάν της Ιορδανίας. Μερικοί ισχυρίζονται ότι βοηθάει στην ενίσχυση του δέρματος με κολλαγόνο. Οι εισαγωγές τέτοιων σαλιγκαριών έχουν απαγορευτεί – ως είδη που διαταράσσουν τη βιοποικιλότητα – σε κάποιες περιοχές του κόσμου, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι το σάλιο τους περιέχει βλαβερά παράσιτα. Από τα αρχαία χρόνια η βλέννα σαλιγκαριού είχε ιδιαίτερη σημασία. Σε μία ανάλυση της βλέννας του σαλιγκαριού διαπιστώθηκε ότι περιέχει επτά από τα πιο φυσικά, πολύτιμα συστατικά για την παραγωγή καλλυντικών και της δερματολογίας για την περιποίηση του δέρματος, αλλαντοϊνη, ελαστίνη, κολλαγόνο, γλυκολικό οξύ, φυσικά αντιβιοτικά, βιταμίνες, ειδικά πεπτίδια κ.ά. Στον Μεσαίωνα θεωρούνταν ότι θεράπευε και κάποιες ασθένειες. Το σπα με σαλιγκάρια ξεκίνησε από την Ιαπωνία και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Σήμερα κυκλοφορούν πολλές κρέμες με συστατικά από βλένννα σαλιγκαριού, καθώς θεωρείται ότι βοηθάει στην καταπολέμηση των ρυτίδων και την επούλωση εγκαυμάτων.

spa-saligkarion


Η πιο βαθιά πισίνα στον κόσμο άνοιξε τις πύλες της για το κοινό κοντά στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία. Με βάθος 45,5m η πισίνα προορίζεται για δύτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την εκπαίδευσή τους. Το Deepspot, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει αρκετούς διαφορετικούς θαλάμους για εξερεύνηση. Μπορεί να μην διαθέτει εντυπωσιακά είδη ψαριών και κοραλλιογενείς υφάλους, ωστόσο -μεταξύ άλλων- στον βυθό «κρύβεται» ένα ναυάγιο. Προκειμένου να γεμίσει η πισίνα, χρειάστηκαν περίπου 8.000 κυβικά μέτρα νερού.


Στην Σανγκάη, οι άνθρωποι κυριολεκτικά κάνουν βόλτα σε πρώην αεροδιάδρομο. Συγκεκριμένα ο διάδρομος του αεροδρομιου Λόνγκουα έχει μετατραπει σε πάρκο άθλησης και ψυχαγωγίας. Ο διάδρομος μήκους 1.84 χλμ και πλάτους 80 μέτρων κατασκευάστηκε το 1948. Την «αεροπορική» ιστορία του πάρκου θυμίζουν τα παγκάκια σε μορφή τμημάτων αεροσκάφους, κολώνες φωτισμού σε σχήμα φτερών αεροπλάνου και τα τμήματα του διαδρόμου που διατηρήθηκαν, αλλά με νέα χρήση. Εκτός από τον διάδρομο περιπάτου, στον ίδιο χώρο υπάρχει επίσης ποδηλατόδρομος, παιδική χαρά, τρία συντριβάνια, σε ένα από τα οποία χρησιμοποιείται επεξεργασμένο βρόχινο νερό, ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος με γκαζόν που μπορεί να φιλοξενήσει έως 3.500 άτομα, άλσος για παρατήρηση πουλιών, ένας κήπος με πεταλούδες και ο κήπος των αρωμάτων. Στα είδη που φιλοξενούνται στο πάρκο περιλαμβάνονται φυτά από το Δέλτα του ποταμού Γιαγκ-Τσε και συνολικά 2.227 δέντρα.

156940618_10157734610665974_4996774135926540665_n156941911_10157734610650974_7770830189521654861_n156474000_10157734610705974_2140747324984463097_n


Ορισμένοι οπαδοί του κινηματογράφου στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, κουρασμένοι από τους μακροχρόνιους περιορισμούς λόγω του Covid-19, επιλέγουν μια γεύση από Βενετία, παρακολουθώντας ταινίες μέσα από γόνδολες που βρίσκονται σε απόσταση. Οι γονδολιέρηδες με τις ριγέ στολές οδηγούν και τοποθετούν τη κάθε βάρκα σε ένα υπαίθριο κανάλι προσφέροντας στους επιβάτες – θεατές την εμπειρία του κινηματογράφου (μετά από εννέα μήνες lockdown). Το σινεμά εν πλω έχει διπλό στόχο: Να ανεβάσει ψυχολογικά τους θεατές και να στηρίξει τους εργαζόμενους του κλάδου.  Οι θεατές μπορούν να καθίσουν ανά δύο στη γόνδολα, με έως και 10 άτομα ανά προβολή και οι βάρκες απέχουν μεταξύ τους αρκετά μέτρα. Το εισιτήριο είναι 500 πέσος (10 δολάρια περίπου). Οι σινεφίλ φέρνουν τα δικά τους ακουστικά και ακούνε τον ήχο σε μια ραδιοφωνική συχνότητα διαθέσιμη μόνο σε όσους βρίσκονται στις γόνδολες. Οι υπαίθριοι κινηματογράφοι αναβιώνουν σε πολλά μέρη του κόσμου (όπως για παράδειγμα στην Ινδονησία με σκηνές) καθώς η βιομηχανία αναψυχής προσπαθεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες περιορισμών λόγω της πανδημίας.

gondola-sti-manila2gondola-sti-manila


Ένα σπήλαιο πάγου, ονομάζεται Glacier 3000, σχηματίζεται φυσικά, σε έναν παγετώνα μεγάλου υψομέτρου στις ελβετικές Άλπεις και είναι προσβάσιμο, προς χαρά των επισκεπτών που ήρθαν να θαυμάσουν το τεράστιο μπλε θησαυροφυλάκιο του ονομαζόμενου «παγοκαθεδρικού». Tο σπήλαιο που ποικίλλει σε μέγεθος και σχήμα από χρόνο σε χρόνο, έχει στρογγυλεμένη οροφή από παχύ πάγο ύψους περίπου 5m και μήκους περίπου 20m. Η τοποθεσία είναι προσβάσιμη με τα πόδια σε 15 λεπτά από το λιφτ πάνω από το θέρετρο Les Diablerets, αλλά με ευθύνη των επισκεπτών. Το φυσικό σπήλαιο, επίσης γνωστό ως «ο Μύλος», σχηματίζεται μέσω του φαινομένου «σιφόν». Έτσι κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, η κοιλότητα γεμίζει με νερό από το χιόνι που λιώνει, σχηματίζοντας μια λίμνη. Το φθινόπωρο, είναι σαν να ανοίγει μία τάπα και το νερό αποστραγγίζεται, αφήνοντας το σπήλαιο στεγνό. Πραγματικά υπέροχο σπήλαιο όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί!


Φάτα Μοργκάνα ονομάζεται το οπτικό φαινόμενο που οφείλεται σε θερμοκρασιακή αναστροφή (ζεστός υπερκείμενος αέρας και πυκνότερος ψυχρός αέρας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους που δρα ως διαθλαστικός φακός), με αποτέλεσμα δύο είδωλα του ίδιου αντικειμένου να εμφανίζονται ενωμένα αντίστροφα στην κορυφή τους, σαν να είναι διπλός αντικατοπτρισμός!! Το φαινόμενο προκαλεί οφθαλμαπάτες, οπτικές αλλοιώσεις και αναδιπλασιασμό ειδώλων στον ορίζοντα. Απαντάται στα ανοιχτά της θάλασσας, σε κοιλάδες στην ξηρά ακόμη και στην έρημο! Σύμφωνα με την ουαλική μυθολογία, η Μοργκάνα ήταν ετεροθαλής αδελφή του Αρθούρου και μάγισσα του Άβαλον και το βασίλειό της βρισκόταν μεταξύ θάλασσας και αιθέρα! Στις 05/03/2021 οι κάτοικοι στο Φάλμουθ της Κορνουάλης αντίκρυσαν ένα πλοίο που έμοιαζε να αιωρείται, ως αποτέλεσμα της σπάνιας αυτής ψευδαίσθησης! Μια παρόμοια οπτική ψευδαίσθηση, έκανε τρία κρουαζιερόπλοια, αγκυροβολημένα στην Αγγλική Ριβιέρα, στο Ντέβον, να μοιάζουν… πως αιωρούνται πάνω από το νερό.

ploia_devonploio_cornwall


Στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στους καταρράκτες Νιαγάρα, οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 15C υπό το μηδέν, τον μήνα Φεβρουάριο. Και το θέαμα είναι εκπληκτικό γιατί δημιουργείται οφθαλμαπάτη από το φως και νομίζει κανείς ότι οι καταρράκτες έχουν παγωμένο συνεχόμενο χιόνι να ρέει αντί για νερό!!!


Στο ναό Wat Bangna Nai, στην Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης προσέρχονται καθημερινά περισσότεροι από 100 άνθρωποι, οι οποίοι επιλέγουν να πάρουν μέρος σε μια ιδιότυπη τελετή. Ξαπλώνουν λοιπόν σε ένα φέρετρο κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ ένα σεντόνι τους σκεπάζει καθώς οι μοναχοί ψάλλουν και όλα αυτά με την ελπίδα ότι θα βελτιώσουν την τύχη τους ή θα κάνουν μία νέα αρχή. Οι συμμετέχοντες πληρώνουν 100 μπατ (3,30 δολάρια) για τα λουλούδια, τα κεριά και τα ρούχα που αποτελούν μέρος της τελετής. Η αυξημένη πίεση της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει μεγαλώσει για πολλούς τη σημασία του συγκεκριμένου τελετουργικού. Πολλοί ναοί στην Ταϊλάνδη πραγματοποιούν παρόμοιες τελετές και ο Πράκρου Πραπάθ Βαρανουκίτζ, ένας μοναχός που πραγματοποιεί αυτήν την τελετή, είπε ότι ενώ έχει ασκηθεί κριτική στην τελετή, θεωρεί σημαντικό να συλλογιστεί κάποιος τον θάνατο. «Υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι μια μέρα θα πεθάνουμε, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας», δήλωσε ο Πράκρου.


Ο Γιώργος Ζαχόπουλος, 39 ετών από Καβάλα είναι ο «μάγος της πίτσας» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του! Ζει τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία (στο χωριουδάκι Neukirchen-Vluyn) και χρησιμοποιώντας δύο είδη κασεριών και φυτικό μελάνι, προσχεδιάζει πάνω στο ζυμάρι πριν από το ψήσιμο, τον Λευκό Πύργο, τον Δικέφαλο αετό, αλλά και βέρες με λουλούδια και ότι μπορείτε να φανταστείτε! Οι Γερμανοί παραγγέλνουν πίτσες με μηνύματα με αγκαλιές, σε σχήμα καρδιάς και με το σήμα της αγαπημένης τους ομάδας», σημειώνει. Οι περισσότεροι πελάτες λένε στον καλλιτέχνη της πίτσας πως …λυπούνται να φάνε τα υπέροχα σχέδιά του, αλλά τους εξηγεί πως αυτή είναι η ικανοποίησή του, να είναι όχι μόνο γευστικές αλλά και όμορφες οι δημιουργίες του. Μάλιστα, δέχεται προτάσεις για σχέδια με τις επιθυμίες των πελατών του!

ζαχ


Καλώς ορίσατε στο Μωβ Νησάκι! Ο λόγος για το νησάκι Banwol, στην Κορέα, που πλέον είναι γνωστό και ως το «μωβ νησί» καθώς περισσότερες από 400 στέγες κτιρίων έχουν βαφτεί σε μια υπέροχη λιλά απόχρωση. Επιπλέον, υπάρχουν πανέμορφες εκτάσεις λεβάντας, διάφοροι τηλεφωνικοί θάλαμοι αλλά και μια μεγάλη ξύλινη γέφυρα – συνδέει το Banwol με το γειτονικό νησί Bakji – όλα βαμμένα σε αυτό το απαλό μωβ. Και όπως θα δείτε κ στο βιντεάκι που ακολουθεί ακόμη κ τα σκεύη φαγητού είναι… Μωβ!!


Η βιλα των 1.200 τ,μ. του Pierre Cardin με το όνομα Παλάτι των Φυσαλίδων έχει ήδη διατεθεί προς πώληση από τον Christie’s International Real Estate. Η με εμβαδόν 1.200τ.μ. βίλα σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1970 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Antti Lovag, για τον Γάλλο βιομήχανο Pierre Bernard (οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν το 1979 και ολοκληρώθηκαν το 1984). Αποκτήθηκε από τον Pierre Cardin το 1992. Η βίλα περιλαμβάνει lounge με πανοραμική θέα, χώρο υποδοχής, δέκα σουίτες-υπνοδωμάτια, διακοσμημένες από σύγχρονους καλλιτέχνες, κήπους, λιμνούλες, μια πισίνα και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο 500 θέσεων με θέα στη θάλασσα και τον κόλπο των Καννών. Το συνολικό εμβαδόν που καταλαμβάνουν οι κήποι, οι λιμνούλες και η πισίνα είναι 8.500τ.μ.

Palais_Bulles


Ένας άντρας από το Οντάριο καταχωρήθηκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες για τη συλλογή 1.925 μοναδικών ζευγαριών από μανικετόκουμπα. Ο Καρλ Μούλτον, πάστορας της Εκκλησίας Faith Wesleyan στο Όρεντζβιλ, δήλωσε ότι έλαβε το πιστοποιητικό του για την κατοχή της μεγαλύτερης συλλογής από μανικετόκουμπα στον κόσμο, δύο χρόνια μετά την αρχική αίτησή του. «Άρχισα να συλλέγω μανικετόκουμπα πριν από περίπου επτά χρόνια. Η κόρη μου μία ημέρα έψαξε και βρήκε τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο και είπε: “Μπαμπά δεν απέχεις πολύ από το παγκόσμιο ρεκόρ”. Έτσι σκέφτηκα το κυνηγήσω», είπε ο Μούλτον. «Πιθανότατα να έχω τώρα περίπου 3.000, επειδή αγόρασα και μία συλλογή από 550 μανικετόκουμπα τον Οκτώβριο».

κουμπια


Υπάρχουν νησιά στον κόσμο που ξεχωρίζουν για το μυστήριό τους. Ένα από αυτά βρίσκεται στην κορυφή ενός κρατήρα που έχει μέσα ολόκληρη λίμνη! Ένα άλλο έχει τις κούκλες του τρόμου!!! Και σίγουρα αξίζει να δείτε το ακόλουθο βίντεο!


Τα ενυδρεία ως γνωστόν φιλοξενούν πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών αλλά και οργανισμών που ζουν μέσα στην θάλασσα. Στο ακόλουθο βίντεο σας παρουσιάζω τα 12 μεγαλύτερα του κόσμου. Το 12 βρίσκεται στην Σανγκάη και είναι υποθαλάσσιο. Εάν το ψάξετε στο youtube θα δείτε ότι μια κυλιόμενη σκάλα οδηγεί μέσα σε γυάλινο τούνελ το οποίο σε κατεβάζει μέσα στη θάλασσα! Αρκετά εντυπωσιακό! Το 10ο στην σειρά είναι στην Βαλένθια της Ισπανίας και είναι έργο τέχνης από αρχιτεκτονικής πλευράς! Στο Ντουμπάι, οι τουρίστες πηγαίνουν για ψώνια στο Mall και βλέπουν το ενυδρείο το οποίο έχει την μεγαλύτερη βιτρίνα ενυδρείου στον κόσμο! Ωστόσο το μεγαλύτερο ενυδρείο του κόσμου βρίσκεται στην Κίνα και μπορείτε στο τέλος του βίντεο να μάθετε γιατί είναι τόσο ξεχωριστό!


Toν Σεπτέμβριο 2020 ο Tommy Perman, μουσικός από την Σκωτία επικοινώνησε με 50 φίλους του απο διαφορετικά μέρη του κόσμου (στην διάρκεια του lock-down) και τους ζήτησε να του στείλουν έναν ήχο που τους έκανε ευτυχισμένους… Οι ήχοι που του έστειλαν ήταν διαφορετικοί και περιλάμβαναν τραγούδια πουλιών, κατοικίδιων ζώων, ήχους θάλασσας, ambient μουσική, ήχους από αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Ο Tommy δημιούργησε – συνθέτοντας αυτούς τους ήχους – ένα άλμπουμ με 20 κομμάτια το οποίο ονόμασε “Το άλμπουμ των χαρούμενων ήχων” και μπορείτε να τα απολαύσετε εντελώς δωρεάν στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://positiveinteractions.space/videos/.  Μπορείτε να στείλετε στον Tommy το δικό σας μήνυμα γράφοντας τις σκέψεις σας για οτιδήποτε σας κάνει ευτυχισμένους και με αυτό τον τρόπο να μπορέσετε να κατεβάσετε το album στον Η/Υ σας, χωρίς κανένα κόστος. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.


Μία πρωτοφανής ενέργεια: Δεν χρειάζεται να πεις ποιος είσαι, ούτε γιατί έχεις ανάγκη από φαγητό. Όποιος θέλει παίρνει ό,τι θέλει, όσο συχνά θέλει. Διασχίζοντας τους δρόμους της γειτονιάς Mid City στο λαμπερό Λος Άντζελες της Καλιφόρνια βλέπεις μεγάλους ψυγειοκαταψύκτες στημένους έξω από καταστήματα, γεμάτους με κάθε λογής τρόφιμα: γαλακτοκομικά, κρέας, φρούτα και λαχανικά, ακόμα και εμφυαλωμένο νερό. Όχι, τα συγκεκριμένα ψυγεία δεν ανήκουν σε κάποιο μίνι μάρκετ, αλλά είναι διαθέσιμα προς όλους, προσφέροντας δωρεάν φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη. Φρέσκα αυγά, αγελαδινό γάλα, λάχανο, ντομάτες, αναψυκτικά, τυρί, αλλαντικά και καλό κρέας αποτελούν το περιεχόμενου των «κοινωνικών ψυγείων». To πρώτο ψυγείο στήθηκε έξω από μία μικρή καφετέρια με την ταξιδιάρικη ονομασία Little Amsterdam μετά από απόφαση του ιδιοκτήτη του καταστήματος, του 40χρονου Joshua Mock. Ο εν λόγω ψυγειοκαταψύκτης αποτελεί πλέον τμήμα ενός αρκετά μεγάλου και συνεχώς αναπτυσσόμενου φιλανθρωπικού δικτύου με το όνομα Los Angeles Community Fridge. Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να γεμίσει τους δρόμους του Λος Άντζελες με ψυγεία φουλαρισμένα με φρέσκο φαγητό για όλους εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα για το σπίτι τους. Αυτή τη στιγμή περισσότερες από 60 μικρές επιχειρήσεις και ιδιότητες συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη, συντονισμένη προσπάθεια. Εμπνευσμένη από αντίστοιχες δράσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν στη Νέα Υόρκη, η ιδέα για το ευρύ δίκτυο ψυγείων στο Λος Άντζελες βασίζεται στη λογική ότι σε μία ιδανική κοινωνία όλοι οι πολίτες πρέπει να νιώθουν χορτάτοι και καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη. «Το ότι υπάρχει έλλειψη φαγητού είναι ένας μύθος και οι κοινότητες αξίζουν να είναι καλά ταϊσμένες», δήλωσε η Julia Lebow, μία 25χρονη κοπέλα που εργάζεται στον συντονισμένο του L.A. Community Fridges. Σε αντίθεση με άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις που προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε πολίτες, εδώ δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις καμία απολύτως επίσημη φόρμα για να λάβεις τρόφιμα, ούτε υπάρχει κάποιο όριο στο πόσο φαγητό μπορεί να πάρει κάποιος ή πόσο συχνά έχει δικαίωμα να το ζητήσει. Τα ψυγεία είναι διαθέσιμα στους πάντες, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να αναφέρουν το όνομα τους ή τους λόγους για τους οποίους χρειάζονται φαγητό, είναι σε λειτουργία 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, και δεν ελέγχονται από κανέναν. Όποιος αισθανθεί την ανάγκη μπορεί να τα επισκεφθεί και να πάρει ό,τι χρειάζεται. Αυτή είναι μία πολύ βασική διαφορά για τους ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν σε καθημερινή βάση φαγητό για τους ίδιους ή για την οικογένεια τους και νιώθουν διαρκές άγχος και συνεχή ανασφάλεια γι’ αυτό. Η 31χρονη Marina Vergara, μέλος της L.A. Community Fridges, εξηγεί ότι πολλοί άνθρωποι νιώθουν πολύ πιο άνετα να επισκεφθούν ένα 24ωρο, δωρεάν ψυγείο για να βρουν φαγητό, από το να περιμένουν στην ουρά σε κάποιον από τους «παραδοσιακούς» οργανισμούς που προσφέρουν αντίστοιχη βοήθεια. Ο λόγος είναι απλός: μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν αισθάνονται καμία ντροπή. «Υπάρχει μεγάλη περηφάνεια στους ανθρώπους και το να αναζητήσουν βοήθεια τους κάνει να αισθάνονται ότι στερούνται την αξιοπρέπεια τους», σχολίασε η Vergara.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Στην Ινδονησία και πιο συγκεκριμένα στην νήσο Ιάβα βρίσκεται το ηφαίστειο Kawah Ijen. To παράξενο με το συγκεκριμένο ηφαίστειο (το οποίο είναι ενεργό) έχει να κάνει με την λάβα που αναβλύζει και έχει χρώμα μπλε (!) που οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες  θείου σε συνδυασμό με τον άερα, την πίεση και τις υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η λίμνη που σχηματίζεται στην κορυφή του ηφαιστείου, πλάτους 1 χλμ.  γεμάτη με γαλαζοπράσινα νερά. Το χρώμα του νερού είναι αποτέλεσμα της ακραίας οξύτητάς του και της υψηλής συγκέντρωσης των διαλυμένων μετάλλων. Είναι η μεγαλύτερη όξινη λίμνη στον κόσμο με μετρούμενο pH μόλις 0,5.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Στο Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Lassen των ΗΠΑ, βρίσκεται η περιοχή Painted Dunes (ζωγραφισμένοι αμμόλοφοι), μία περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Πριν από περίπου 825.000 χρόνια, αλλεπάλληλες ηφαιστειακές εκρήξεις έδωσαν στο Painted Dunes την μορφή που έχει σήμερα. Μπορεί πλέον να μην υπάρχει καμία ηφαιστειακή δραστηριότητα (με τη μορφή εκρήξεων) όμως οι αποδείξεις μιας τέτοιας δραστηριότητας στο παρελθόν, είναι ολοφάνερη. Η περιοχή είναι διάσπαρτη με πηγές καυτού νερού, πίδακες ατμού και ζεστά λασπώδη έλη. Η μοναδικότητα του Εθνικού Ηφαιστειακού Πάρκου Lassen, έγκειται στο γεγονός ότι εκεί συνυπάρχουν και οι τέσσερις τύποι ηφαιστείων που έχουν ανακαλυφθεί στον κόσμο. Η οξείδωση της ηφαιστειακής λάβας έχει σχηματίσει πολύχρωμα τοπία τα οποία… διανθίζονται από περιορισμένη βλάστηση.


Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο άνοιξε στην Νορβηγία, ονομάζεται Under και βρίσκεται στην πόλη Lindesnes, περίπου 400 χλμ από το Όσλο. Σχεδιάστηκε από τον οίκο Snoehetta που επίσης σχεδίασε την όπερα στη νορβηγική πρωτεύουσα και το Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Μοιάζει με μισοβυθισμένο τάνκερ. Εισερχόμενος κάποιος στο εστιατόριο νομίζει ότι μπαίνει σε μια μεγάλη σάουνα. Αμέσως μετά κατεβαίνει μια σκάλα 8μ. και φτάνει σε μια μεγάλη σάλα στην οποία μπορούν να γευματίσουν 40 άτομα. Το εστιατόριο είναι σχεδιασμένο για να αντέξει τις κακές καιρικές συνθήκες στη θάλασσα. Ένα γεύμα 18 πιάτων με θαλασσινά και άλλα είδη της νορβηγικής κουζίνας κοστίζει γύρω στα 430 ευρώ το άτομο. Οι διαχειριστές αναμένουν ότι ετησίως θα επισκέπτονται το εστιατόριο γύρω στα 12,000 άτομα. Το εστιατόριο στεγάζεται σε μια μονολιθική δομή από σκυρόδεμα που είναι βυθισμένη μόνο κατά το ήμισυ στο νερό, ενώ η τοποθεσία που έχει επιλεγεί για την κατασκευή βρίσκεται στο χωριό Båly, είναι στο νοτιότερο σημείο της νορβηγικής ακτής. Η βύθιση έγινε πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ ο παχύς τοίχος θα μπορεί να λειτουργήσει και για την τεχνητή καλλιέργεια μυδιών.

resto


«Χτες ήταν τυφλοί, σήμερα βλέπουν»: Ο γιατρός που έχει αποκαταστήσει την όραση 130.000 άπορων. Ο οφθαλμίατρος Δρ Σάντουκ Ρούιτ από το Νεπάλ περπατάει για μέρες σε απομακρυσμένα χωριά για να κάνει το αληθινό θαύμα του. Καθώς μεγάλωνε σε ένα μικρό χωριό του Νεπάλ, είδε την οικογένειά του να αποδεκατίζεται από ασθένειες που θα μπορούσαν να θεραπευτούν άνετα από τη σύγχρονη ιατρική. Έτσι, ο Σάντουκ Ρούιτ αποφάσισε να γίνει ο γιατρός των φτωχών. Ως οφθαλμίατρος σήμερα, περιπλανιέται στην άκρη του κόσμου, σε οικισμούς που δεν τους έχει ο χάρτης, για να αποκαταστήσει την όραση των άπορων κατοίκων τους. «Το μεγαλύτερό μου ταξίδι ήταν επτά μέρες πεζοπορία μαζί με τα ιατρικά εργαλεία μου» θυμάται. Διευθυντής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Tilganga Institute of Ophthalmology στο Κατμαντού, υπάρχουν μέρες που το ωράριο εργασίας του επεκτείνεται στις 13 ώρες και στη διάρκεια των οποίων εξετάζει και θεραπεύει εκατοντάδες άτομα. Το Νεπάλ έχει τεράστιο ποσοστό τυφλών ανθρώπων και μια βασική αιτία τύφλωσης είναι ο καταρράκτης, που θεραπεύεται μόνο χειρουργικά. Ο Δρ Ρούιτ έχει καταφέρει μάλιστα να κατεβάσει το κόστος των ενδοφακών, που τοποθετούνται εσωτερικά του οφθαλμού, από τα 250-300 δολάρια σε κάτω από 3 δολάρια, επιτυγχάνοντας την κατασκευή τους στο Νεπάλ. «Χτες ήταν τυφλοί, σήμερα βλέπουν. Έχω χειρουργήσει πάνω από 130.000 ασθενείς» λέει ο «οφθαλμίατρος των φτωχών» ο οποίος έχει εκπαιδεύσει, μαζί με την ομάδα του, 650 γιατρούς για να συνεχίσουν το έργο του. Ελπίζει ωστόσο η δράση του να δώσει το παράδειγμα και σε άλλα μέρη του κόσμου, οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που μαστίζονται από την ανέχεια.

 

doc


Στις Αυστριακές Άλπεις, πάνω από την λίμνη Schlegis βρίσκεται η πανοραμική γέφυρα Kebema σε υψόμετρο περίπου 2.364μ από το επίπεδο της θάλασσας. Δίπλα από την γέφυρα υπάρχει ένα εστιατόριο. Για να φτάσουν οι επισκέπτες εκεί θα πρέπει να περπατήσουν ένα μονοπάτι για περίπου 1,5 ώρα.

kebema


Στη Λαμία, ξεκίνησαν και επίσημα τα δρομολόγια δύο αυτοκινούμενων λεωφορείων. Τα δύο οχήματα θα κινούνται χωρίς οδηγό στη λεωφόρο Ελευθερίας και θα είναι στη διάθεση των δημοτών. Πρώτοι επιβάτες ήταν ο πρέσβης της Εσθονίας Priit Pallum, ο δήμαρχος Λαμιεών Θύμιος Καραΐσκος και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου, θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας τα δύο πρότυπα αυτόνομα ηλεκτρικά μίνι λεωφορεία, νέα αυτοματοποιημένα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου οχημάτων, καθώς και έξυπνες στάσεις λεωφορείων. Εσείς θα τολμούσατε να επιβιβαστείτε σε ένα  μίνι λεωφορείο χωρίς οδηγό?

λαμια


Το 2024 έρχεται το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα! Ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας Axiom Space είναι ο πρώην Διευθυντής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού Michael Suffredini. Με έδρα το Τέξας, πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδια της για τα εγκαίνια ενός νέου εμπορικού διαστημικού σταθμού το 2024. Το έργο θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια και θα έχει το όνομα «AxStation». Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο για τους λάτρεις της πολυτέλειας και του διαστήματος, οι οποίοι θα μπορούν να ζήσουν μια νέα περιπέτεια στα ύψη. Ο σταθμός- ξενοδοχείο θα βρίσκεται σε τροχιά απόστασης 400χλμ από τη Γη και θα ταξιδεύει περίπου 27.000 χλμ την ώρα. Οι χώροι του θα έχουν τοίχους με επένδυση, πλήρη φωτισμό με LED που αλλάζουν χρώμα, θα υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου και βίντεο, παράθυρα 24” με πανοραμική θέα του πλανήτη και μια ειδικά σχεδιασμένη για το project διακόσμηση από τον Γάλλο σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, Phillipe Starck. Στο σαλόνι του παρατηρητηρίου της Γης θα σερβίρονται γεύματα, ποτά και καφέδες, τα οποία θα είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν στη μικροβαρύτητα. Βέβαια, όσοι θέλουν να κάνουν αυτό το ταξίδι θα πρέπει σίγουρα να είναι εκατομμυριούχοι. Κι αυτό γιατί οι φήμες λένε πως ένα εισιτήριο αξίζει πάνω από 40.000.000 λίρες. Εκτός αυτού, οι επιβάτες θα πρέπει να περάσουν 15 εβδομάδες εκπαίδευσης και να ζήσουν 10 ημέρες σε συνθήκες διαστήματος στη Γη.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Η Σιγκαπούρη κατασκευάζει μια έξυπνη οικολογική πόλη με 42.000 κατοικίες. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό? Η συγκεκριμένη πόλη θα διαθέτει κεντρικό κλιματισμό, αυτόματη διακομιδή απορριμμάτων, κέντρο χωρίς αυτοκίνητα, άφθονο πράσινο και δημόσιους κήπους.  Θα καταλαμβάνει μια περιοχή 7 τετραγωνικών χιλιομέτρων που κάποτε φιλοξενούσε εργοστάσια παραγωγής τούβλων, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτική εκπαίδευση και τώρα έχει μετατραπεί σε δάσος. Στο κέντρο της θα διατηρηθεί ένας οικολογικός «διάδρομος», μήκους 100 μέτρων, που θα παρέχει ασφαλή διέλευση σε άγρια ζώα και θα συνδέει περιοχή απορροής υδάτων από τη μια μεριά και ένα καταφύγιο άγριας ζωής από την άλλη. Οι δρόμοι και οι χώροι στάθμευσης θα είναι υπόγειοι. Στην πόλη θα εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ οι δρόμοι σχεδιάστηκαν με το βλέμμα στο μέλλον και τις νέες τεχνολογίες που αυτό θα φέρει. Οι σχεδιαστές της «έξυπνης» πόλης επέλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο κλιματισμού. Νερό, που θα ψύχεται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, θα περνά μέσω σωλήνων από τα σπίτια, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν θα χρειάζονται εξωτερικές μονάδες κλιματισμού. Πάντως, θα μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία του διαμερίσματός τους. Αν και έχει πληθυσμό μικρότερο των 6.000.000, οι κατά κεφαλήν εκπομπές διοξειδίου άνθρακα της Σιγκαπούρης είναι μεγαλύτερες από εκείνες της Βρετανίας, της Κίνας και της Μαλαισίας. Κάτι που σε ένα βαθμό οφείλεται και στα κλιματιστικά. Επίσης, στους δημόσιους χώρους θα υπάρχουν «έξυπνα» φώτα που θα σβήνουν όταν δεν βρίσκεται κόσμος εκεί, ενώ τα σκουπίδια θα αποθηκεύονται κεντρικά και μόνιτορ θα ανιχνεύουν πότε πρέπει να γίνει διακομιδή. Επίσης όλοι οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε εφαρμογή που θα τους επιτρέπει να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας και νερού, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι που θα κάνουν περικοπές. Παράλληλα, ψηφιακές «πινακίδες» σε κάθε συγκρότημα θα ενημερώνουν τους κατοίκους για το συλλογικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, κάτι που- σύμφωνα με την SP Group- μπορεί να οδηγήσει και σε ανταγωνισμό ανάμεσα σε συγκροτήματα. Τα πρώτα διαμερίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023 και η τιμή για ένα με δύο υπνοδωμάτια ξεκινά από τα 82.000 δολάρια.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Ένα απίστευτο ξενοδοχείο άνοιξε τις πύλες του στον Αρκτικό Κύκλο, σεβόμενο πλήρως το παρθένο τοπίο.

Το ξενοδοχείο «Hotel Svart» είναι χτισμένο στους πρόποδες ενός βουνού της Νορβηγίας και είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο εύθραυστο περιβάλλον. Η κατασκευή του είναι όπως βλέπετε κυκλική και πήρε την ονομασία του από τον παγετώνα Svartisen στη βάση του οποίου είναι χτισμένο. Το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες του μαγευτική θέα στο βόρειο σέλας, περίπου 1.300 χλμ. βόρεια του Όσλο.

Οι ενεργειακές του ανάγκες καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ηλιακά πάνελ του, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό των κοινόχρηστων χώρων του, προσφέροντας ταυτοχρόνως εκπληκτική θέα στους παγετώνες και την παρθένα φύση.

Το Svart διαθέτει 99 δωμάτια, τέσσερα εστιατόρια, ένα spa συνολικού εμβαδού 1000 τ.μ. και προσφέρει στους επισκέπτες του μια ποικιλία δραστηριοτήτων, από αναρρίχηση σε παγωμένες βουνοπλαγιές και καγιάκ μέχρι γιόγκα κάτω από τον ήλιο του αρκτικού μεσονυκτίου.

Ένας ωραίος προορισμός διακοπών χειμώνα ή καλοκαίρι!!!

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


 

Γνωρίζατε ότι το πρώτο Seabin  (θαλάσσιος κάδος) που βρίσκεται στην Ελλάδα,  τοποθετήθηκε στη Μαρίνα Φλοίσβου για τη συλλογή των πλαστικών απορριμμάτων από την επιφάνεια της θάλασσας και την προστασία της θαλάσσιας ζωής? Είναι μια δράση σε συνεργασία με την εταιρεία LifeGate, η οποία έχει αναλάβει να συμβάλλει στον καθαρισμό των θαλασσών σε μαρίνες της Μεσογείου όπου παρατηρείται επιβάρυνση από επιπλέοντα απορρίμματα. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί Seabins στη μαρίνα της Νάπολη, στη Γένοβα, τη Βενετία και το Μιλάνο. Το Seabin έχει δυνατότητα συλλογής έως και 500 κιλών πλαστικών αποβλήτων ανά έτος που έχουν καταλήξει στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομέ-νων μικροπλαστικών και μικροϊνών.


Το μεγαλύτερο παγωτό χωνάκι, φτιάχτηκε το 2015 στην Νορβηγία, είχε ύψος 3.08m  και κέρδισε μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες. Ο κώνος από μπισκότο ζύγιζε 110Kg, η σοκολατα που τον περιέβαλε ήταν 60lt και το περιεχόμενο του γέμισε με 1.080lt παγωτό κρέμα!


Στην νησίδα Περιστέρα απέναντι από την Αλόννησο βρίσκεται το πρώτο υποβρύχιο Μουσείο της Ελλάδας που εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2020. Οι ερασιτέχνες αυτοδύτες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης θα μπορούν να επισκεφτούν, με τη συνοδεία καταδυτικών κέντρων, το διάσημο ναυάγιο αμφορέων του 5ου αιώνα π.Χ. σε βάθος 28 μέτρων. Ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο, πιθανόν αθηναϊκό, βυθίστηκε εκεί γύρω στο 425 π.Χ. Ήταν φορτωμένο με χιλιάδες αμφορείς κρασιού από τη Μένδη (αρχαία πόλη της Χαλκιδικής) και την Πεπάρηθο (τη σημερινή Σκόπελο), περιοχές γνωστές στην αρχαιότητα για το κρασί τους. Ο εντυπωσιακός αριθμός των αμφορέων, η εξαιρετική κατάσταση διατήρησης του ναυαγίου στα -21 ως τα -28 μέτρα και η ομορφιά των εξωτικών νερών και του πλούσιου βυθού της περιοχής, που βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, καθιστούν το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας έναν προορισμό που ενδιαφέρει κάθε έμπειρο αυτοδύτη.


Έξι σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών μας ανοίγουν τα σπίτια τους σε μια ψηφιακή περιήγηση.

Το σπίτι – μουσείο της Jane Austen στο Chawton (Hampshire). Για τις διαδικτυακές εκθέσεις κάντε κλικ εδώ.

jane

Το σπίτι – μουσείο Charles Dickens στο Λονδίνο.

dickens

Το σπίτι – μουσείο του Mark Twain στο Hartford.

twain

Το σπίτι – μουσείο του Leon Tolstoi   στην Yasnaya Polyana.

tolstoi

Το σπίτι – μουσείο Edmond Rostand.

edmond

Το σπίτι – μουσείο του Anton Chekhov στο Melikhovo της Ρωσίας.

chekhov


Tο Fort Bragg, μια γοητευτική πόλη κατά μήκος της βόρειας ακτής της Καλιφόρνια, φιλοξενεί αυτή την εκπληκτική «γυάλινη παραλία» με την ονομασία Glass Beach. Από το 1906-1967, ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ως… χωματερή! Οι κάτοικοι της περιοχής άφηναν εκεί τα παλιά τους αυτοκίνητα, μπουκάλια, συσκευές και μπαταρίες. Μετά από απόφαση των Αρχών και παρέμβαση του Συμβουλίου Ποιότητας Υδατοπρομήθειας στη δεκαετία του 1960 και συγκεκριμένα το 1967, οι κάτοικοι σταμάτησαν να πετούν σκουπίδια και ακολούθησε ένα πρόγραμμα καθαρισμού μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων κατά τη διάρκεια πολλών ετών. Σκοπός ήταν να καθαριστεί όλο η έστω το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας. Τότε άρχισε το υπέροχο έργο της η φύση χαρίζοντας ένα μαγικό αποτέλεσμα. Τα κύματα με τα χρόνια άρχισαν να καθαρίζουν μεγάλο μέρος της παραλίας ενώ ταυτόχρονα το συνεχές χτύπημα των κυμάτων στα γυαλιά δημιούργησε το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα, την «Γυάλινη παραλία!». Τα γυαλιά και τα διάφορα κεραμικά χτυπιόνταν μεταξύ τους και δημιουργούσαν πολύ μικρά κομματάκια με τον καιρό. Έτσι μοιάζουν όλα με πολύχρωμα πετραδάκια. Τι κι αν κάποτε η η παραλία του Fort Bragg στην Καλιφόρνια αποτελούσε έναν σκουπιδότοπο, η φύση κατάφερε να μετατρέψει τους τόνους από πεταμένα γυάλινα μπουκάλια μπύρας, τα εκατοντάδες φανάρια αυτοκινήτων και άλλα αντικείμενα σε έναν πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων τουριστών ετησίως. Παράλληλα στο ίδιο σημείο δημιουργήθηκαν δύο ακόμη παρόμοιες με αυτή παραλίες. Το παράξενο αυτό αξιοθέατο και η ιστορία του έχει κατατάξει μάλιστα την «Γυάλινη παραλία» σε μια από τις εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου. Το σημείο είναι προσβάσιμο με τα πόδια ανεβαίνοντας μερικά βραχάκια. Παρόμοιες παραλίες υπάρχουν και σε άλλες παραλίες του κόσμου όπως στη Χαβάη.

glass


Η σπαζοκεφαλιά του Αϊνστάιν.

Όταν ο Αϊνστάιν εφηύρε αυτήν τη σπαζοκεφαλιά, υποστήριξε ότι το 98% του πληθυσμού δεν θα μπορούσε να τη λύσει. Μήπως ανήκεις στο υπόλοιπο 2%?

Έχουμε πέντε σπίτια με διαφορετικά χρώματα. Tο άτομο που ζει σε καθένα από αυτά είναι διαφορετικής εθνικότητας. Κάθε άτομο πίνει διαφορετικό ποτό, καπνίζει τσιγάρα διαφορετικής μάρκας και έχει διαφορετικό κ ατοικίδιο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παρακάτω πληροφορίες, βρες σε ποιον ανήκει το ψάρι: Ο Βρετανός ζει στο κόκκινο σπίτι. Ο Σουηδός έχει σκύλο. Ο Δανός πίνει τσάι. Το πράσινο σπίτι είναι αριστερά από το λευκό σπίτι. Το άτομο που ζει στο πράσινο σπίτι πίνει καφέ. Το άτομο που καπνίζει Pall Malls έχει πουλιά.Το άτομο που ζει στο κίτρινο σπίτι καπνίζει Dunhills.Το άτομο το οποίο ζει στο σπίτι που βρίσκεται στη μέση πίνει γάλα. Ο Νορβηγός ζει στο πρώτο σπίτι. Το άτομο που καπνίζει πούρα ζει δίπλα στο άτομο που έχει γάτες. Το άτομο που έχει άλογα ζει δίπλα στο άτομο που καπνίζει Dunhills. To άτομο που καπνίζει Blue Masters πίνει μπίρα. Ο Γερμανός καπνίζει Princes. Ο Νορβηγός ζει δίπλα στο μπλε σπίτι. Το άτομο που καπνίζει πούρα έχει έναν γείτονα που πίνει νερό.  Για να δείτε την λύση πατήστε εδώ!


Παρά την εντυπωσιακή ομορφιά του, το «Χάσμα» στη Νέα Νότια Ουαλία, της Αυστραλίας, είναι δυστυχώς περισσότερο γνωστό, ως το σημείο στο όποιο επιλέγουν αρκετοί απελπισμένοι άνθρωποι να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

αυστραλια

Ευτυχώς όμως για πέντε δεκαετίες, ακριβώς απέναντι ζούσε ο Ντον Ρίτσι, ένας άντρας που με την έγκαιρη παρέμβαση του κατόρθωσε να αποτρέψει πάνω από 160 αυτοκτονίες. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί τον αποκαλούν «Άγγελο της Αυστραλίας».

don-ritch4

Ο Ρίτσι ποτέ δεν εκπαιδεύτηκε για αυτό που έκανε αλλά ούτε και κάλεσε ποτέ τη αστυνομία για να τον βοηθήσει. Κάθε πρωί στέκονταν με τις ώρες στο μπαλκόνι του και παρατηρούσε τον βράχο. Μόλις αντιλαμβάνονταν κάποιον που συμπεριφέρονταν «ύποπτα», έβγαινε από το σπίτι του και τον πλησίαζε. Πώς έπειθε τους απελπισμένους ανθρώπους να μην αυτοκτονήσουν; Με μια πολύ απλή ερώτηση: «Μπορώ να κάνω κάτι να σας βοηθήσω; Θέλετε να έρθετε σπίτι μου να πιούμε ένα φλιτζάνι τσάι;» τους έλεγε με ήρεμη φωνή, πάντα χαμογελαστός. Και το κάλεσμά του πάντα έβρισκε ανταπόκριση. Δεν μπορείς απλά να κάθεσαι και να τους παρακολουθείς», είχε δηλώσει ο Ντόν στις εφημερίδες. «Πρέπει να προσπαθήσεις να τους σώσεις. Είναι πολύ απλό». Δεν ήταν λίγοι οι παραλίγο αυτόχειρες που δέθηκαν μαζί του. Υπήρχαν αρκετοί που χρόνια μετά, επέστρεφαν και του χτυπούσαν την πόρτα για να «πιουν μαζί ένα τσάι και να τον ευχαριστήσουν ξανά». Κάποια μέρα ένας άντρας του έστειλε μια ζωγραφιά. Ήταν ένας άγγελος με ακτίνες γύρω του σαν αυτές του ήλιου. Από κάτω έγραφε: «Είσαι ένας άγγελος που περπατά ανάμεσα μας». Πώς τα κατάφερνε τελικά; Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη των λέξεων και του χαμόγελου.


Τα Κουφονήσια, γίνονται σε παγκόσμια ίσως πρωτιά, τα πρώτα νησιά που αποκτούν υποθαλάσσια σήμανση, όπως άλλωστε φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί. Η ταμπέλα βρίσκεται σε βάθος 6 – 7 μέτρων, στην περιοχή Άμμος, η οποία αποτελεί την κεντρικότερη παραλία του νησιού, λίγα μόλις μέτρα, από το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Λόγω των εντυπωσιακών τιρκουάζ νερών και της εύκολης πρόσβασης από τον οικισμό, η πλαζ φιλοξενεί την πλειοψηφία των λουομένων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα, να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα της πρώτης υποθαλάσσιας ταμπέλας, η οποία φαίνεται να απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση…

25-koufonisia-2

 


Στο Δουβλίνο (φωτογραφία ακολούθως), η πολιτεία για να ενισχύσει τους άστεγους και να τους δώσει την ευκαιρία να βγάλουν χρήματα, τους παρέχει εκπαίδευση προκειμένου να γίνουν ξεναγοί! Πιο συγκεκριμένα ο οργανισμός Μy streets Ireland (οι δρόμοι μου της Ιρλανδίας) αφήνει τους άστεγους να επιλέξουν έναν προορισμό για ξενάγηση και τους βοηθάει με την παρουσίαση και την συλλογή στοιχείων που αφορούν το αξιοθέατο. Το εισητήριο που θα εκδωθεί θα πληρωθεί κατά το ήμισυ στον άστεγο και κατά το άλλο μισό στον οργανισμό  My streets Ireland για να συνεχίσει το έργο του. Πολλοί νέοι, που μέχρι πρώτινος ζούσαν σε σκηνές και στους δρόμους, μπόρεσαν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν την δική τους στέγη και να ζούν με αξιοπρέπεια κάνοντας του ξεναγούς. Παρόμοιες ανθρωπιστικές δράσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βιέννη, το Βερολίνο, η Πράγα.

dublin


Έχετε αναρωτηθεί που καταλήγουν οι χαμένες αποσκευές από τα αεροδρόμια όταν δεν τις αναζητούν οι ιδιοκτήτες τους? Σίγουρα θα έχει συμβεί σε κάποιον φίλο ή γνωστό σας να ταξιδέψει σε έναν προορισμό αλλά η βαλίτσα του να μην ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο. Για να επιστρέψει η βαλίτσα στον κάτοχό της, ίσως περάσουν περισσότερες από 3-4 μέρες μπορεί και ολόκληρη εβδομάδα! Σκεφτείτε αυτό το άτομο να έχει ταξιδέψει για δουλειά ή διακοπές… Πόσο δυστυχισμένος θα αισθανθεί που θα του λείπουν βασικά είδη ένδυσης αλλά και άλλα προσωπικά αντικείμενα αξίας. Τι συμβαίνει όμως στις περιπτώσεις που μια βαλίτσα χάνεται και ο ιδιοκτήτης αφού παρέλθει η εβδομάδα αποφασίσει ότι δεν θέλει να την αναζητήσει? Στην Κύπρο τα αντικείμενα καταγράφονται από την αστυνομία σε ειδικό μητρώο, διατηρούνται σε συγκεκριμένους αποθηκευτικούς χώρους για 2 μήνες και μετά την πάροδο του διμήνου βγαίνουν σε δημόσιο πλειστηριασμό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ελλάδα.  Στην Νότια Αγγλία τα αντικείμενα δημοπρατούνται και είναι πολλοί εκείνοι που αγοράζουν βαλίτσες για λίγες λίρες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους για το περιεχόμενό τους. Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που δημοπρατούνται είναι τα μακό μπλουζάκια και οι μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, ωστόσο κάποιος μπορεί να βρει από smarthphones, τσάντες Louis Vuitton ή διάφορων ειδών σουβενίρ και κοσμήματα. Στο youtube υπάρχει και αμερικάνικη σειρά με μικρής διάρκειας επεισόδια που ονομάζεται Baggage Battles που προβάλει ανθρώπους που αγοράζουν αντικείμενα από τέτοιες δημοπρασίες καθώς και τις αντιδράσεις τους!


Στην πόλη Cleveland του Ohio των Η.Π.Α. ο ιδιοκτήτης Jazz μπαρ-εστιατορίου Brendan Ring, ανακοίνωσε στο προσωπικό του (συνολικά 4 άτομα) ότι θα έπρεπε να κλείσει το εστιατόριο λόγω covid-19 και μάλιστα τους δήλωσε ότι ίσως να μην ξανάνοιγε μέχρι το Μάρτιο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν κιόλας! Ένας συχνός θαμώνας του εστιατορίου παρήγγειλε μια μπύρα Stella Artois των 7,02$, και στην αναγγελία αυτών των μέτρων, φεύγοντας άφησε για φιλοδώρημα το ποσό των 3.000$ λέγοντας στον Brendan να μοιραστεί τα χρήματα με το προσωπικό του και ευχόμενος να τους ξαναδεί του χρόνου! O Brendan δημοσιοποίησε το γεγονός θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη του στον συγκεκριμένο κύριο και λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το εστιατόριό του, η εταιρεία Stella Artois διπλασίασε το ποσό του φιλοδωρήματος και έτσι 5 οικογένειες θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα χάρις το μεγαλείο ψυχής κάποιων ανθρώπων!


Στην Κίνα σε ένα από τα 100αδες νησάκια του κόλπου Hangzhou, βρίσκεται το νησάκι Shengshan, στο οποίο κάποτε υπήρξε ένα ψαροχώρι με την ονομασία Houtouwan. Οι κάτοικοί του ωστόσο το εγκατέλειψαν γιατί τα αλιεύματα λιγόστεψαν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν. Και τότε η φύση μέσα σε δύο δεκαετίες μεταμόρφωσε τα εγκαταλελειμμένα κτίρια σε ένα περιβάλλον μοναδικής πράσινης ομορφιάς! Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αυτό το πανέμορφο χωριουδάκι!


Μη νομίζεις πως οι καλές πράξεις θέλουν μεγάλη γενναιοδωρία ή τρανταχτές κινήσεις ή πρωτοβουλίες. Δες τι μπορείς να κάνεις σήμερα για να αλλάξεις τη μέρα σου, αλλά και τη μέρα των άλλων.

* Χάρισε τα ρούχα που δεν θέλεις πλέον.

* Πες κάποια θετικά λόγια για κάποιον επαγγελματία, για ένα μαγαζί που σου άρεσε.

* Γίνε εθελοντής αιμοδότης.

* Γίνε εθελοντής σε μια ΜΚΟ που σου αρέσει.

* Πες καλημέρα σε κάποιον που φαίνεται μοναχικός.

* Εξοικονόμησε έστω 20 ευρώ το μήνα και δώσε τα κάπου που τα έχουν ανάγκη.

* Διέδωσε καλά νέα ή καλές προσπάθειες συνανθρώπων σου.

* Δώσε τη σειρά σου στο σούπερ μάρκετ σε κάποιον ηλικιωμένο.

* Κάνε baby sitting στο παιδί των φίλων σου που τώρα τελευταία έχουν απομακρυνθεί, έτσι ώστε να έχουν λίγο χρόνο για να τα βρουν.

* Οργάνωσε έναν καθαρισμό πάρκου!

* Φτιάξε ένα πακέτο φροντίδας (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κτλ.) και δώρισέ το σε μια φιλανθρωπική αποστολή.

* Δώσε λέξεις ενθάρρυνσης σε κάποιον για τα όνειρά του, άσχετα με το πόσο μεγάλα ή μικρά είναι.

* Την επόμενη φορά που θα δεις κάποιον στην άκρη του δρόμου με σκασμένο λάστιχο ή να χρειάζεται βοήθεια, σταμάτα και ρώτα πώς μπορείς να βοηθήσεις.

* Πήγαινε πιο συχνά στους παππούδες σου!

* Να είσαι ευγενικός οδηγός. Άφησε κάποιον να περάσει μπροστά σου.

* Διέδωσε ό,τι καλό γίνεται στην πόλη σου και στήριξέ το με την παρουσία σου.

* Πάρε λίγο χρόνο για να διδάξεις σε κάποιον μια ικανότητα που γνωρίζεις.

* Όταν αγοράζεις junk food, αγόρασε ένα επιπλέον γεύμα για έναν άστεγο.


Στην Ολλανδική πόλη της Ουτρέχτης, 316 στάσεις λεωφορείων έχουν γεμίσει με καταπράσινες στέγες. Οι στέγες έχουν κυρίως φυτά sedum. Δεν φαίνονται μόνο εξαιρετικές, αλλά βοηθούν επίσης στη απορρόφηση της λεπτής σκόνης, στην αποθήκευση του νερού της βροχής και στην παροχή ψύξης το καλοκαίρι. Οι πράσινες στέγες των λεωφορείων της Ουτρέχτης έχουν επίσης μετατραπεί σε “bee stops” συμβάλλοντας στην βιοποικιλότητα της πόλης βοηθώντας έτσι τα έντομα όπως οι μέλισσες και οι βομβίνοι.  Διατηρούνται από δημοτικούς εργαζόμενους που οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα. Οι πολίτες της Ουτρέχτης έχουν κίνητρα να μετατρέψουν τις στέγες τους σε πράσινες στέγες και μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ειδικές επιδοτήσεις.

Αὐτὴ ἡ προβολὴ διαφανειῶν χρειάζεται JavaScript.


Η Ισλανδία είναι η χώρα όπου γυρίστηκαν σκηνές από το Game of Thrones. Eπίσης σύμφωνα με την έκθεση παγκόσμιας ευτυχίας, ψηφίστηκε ως 3η πιο ευτυχισμένη χώρα διεθνώς. Στα πιο σημαντικά αξιοθέατά της, ανήκουν ο καταρράκτης Gullfoss (Χρυσός Καταρράκτης), το Εθνικό Πάρκο Thingvellir και οι θερμοπίδακες Geysir (Γκέιζερ). Στο βίντεο που ακολουθεί θα καταλάβετε γιατί η χώρα με την ηφαιστειογενή μορφολογία είναι τόσο εντυπωσιακή!


Έχετε σκεφτεί πόσα φαγητά καταλήγουν σε χωματερές γιατί έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους ή τι γίνονται τα τρόφιμα που λήγουν στα ράφια των σουπερμάρκετ/φούρνων/εστιατορίων? Στην Κοπενγχάγη δημιουργήσανε μια εφαρμογή με την ονομασία Too Good To Go, η οποία είναι προσβάσιμη από το Google Play Store, κυκλοφορεί σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων η Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Πολωνία, Πορτογαλία και φυσικά Νορβηγία) και δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να αγοράσει φαγητό που δεν έχει λήξει, αλλά λήγει σύντομα, σε τιμή περίπου στο 1/3 της αρχικής αξίας και από προμηθευτές που βρίσκονται κοντά στην περιοχή διαμονής του εκάστοτε χρήστη. Με αυτό τον τρόπο κάποια νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φαγητό σε πολύ καλή τιμή και στις συγκεκριμένες χώρες να μειωθούν τα απόβλητα φαγητού που καταλήγουν σε χωματερές. Ένας κόσμος όπου το φαγητό που παράγεται, καταναλώνεται κιόλας.


Σας έχω ένα αστείο παιχνίδι! Το τεστ του δεξιού ποδιού και του αριθμού 6. Όπως κάθεστε στην καρέκλα σας, σηκώστε το δεξί σας πόδι και αρχίστε να το γυρνάτε  δεξιόστροφα, όπως ακριβώς οι δείκτες του ρολογιού… Ενώ κάνετε τους κύκλους, σηκώστε το δεξί σας χέρι και γράψτε στον αέρα τον αριθμό έξι (6).

Το πόδι σας θα αλλάξει φορά !!!


Στην Φλώριδα των Η.Π.Α. βρίσκεται το Jule’s Undersea Lodge το οποίο για να το προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να κάνει scuba diving (κοινώς να κολυμπήσει μέχρι το δωμάτιο με αναπνευστήρα και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό)!

Υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες ανά τον κόσμο με θέα θάλασσα, βουνό, καταρράκτες… Υπάρχουν ομως κάποια πολύ ιδιαίτερα ξενοδοχεία που προσφέρουν υποθαλάσσια διαμονή!


Στις Μαλδίβες στο νησί Rangali βρίσκεται το ξενοδοχείο Μuraka ή αλλιώς Κοράλι στην τοπική διάλεκτο! Είναι εντωπωσιακό και δεν φαντάζεστε πόσο στοιχίζει μια διανυκτέρευση! Μόνο 18.000$!!!

Στην Τανζανία στο νησί Pemba βρίσκεται το Manta Resort! Πραγματικά υπέροχο!


Στην Νότια Ιταλία , στην επαρχία Abbruzzo, υπάρχει ένα μικρό χωριουδάκι με την ονομασία Santo Stefano di Sessanio (κάτι σαν τον δικό μας Άγιο Στέφανο)! Επειδή ο συνολικός πληθυσμός είναι 115 άτομα και από αυτά περισσότερα από τα μισά είναι συνταξιούχοι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για να προσελκύσει νέους κατοίκους! Και πως το κατάφερε αυτό?  Όσοι αποφασίζαν να πάνε να μείνουν στο χωριουδάκι, αρχικά θα έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Νοεμβρίου 2020. Ηλικιακά θα είναι κάτω των 40 ετών και για να μετακομίσουν (αφού εγκριθεί η αίτησή τους), το τοπικό δημοτικό συμβούλιο θα πληρώσει σε κάθε νεοεισερχόμενο κάτοικο μηνιαίως το ποσό των έως 8.000 €, μια επιδότηση για να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση (που θα έχει να κάνει με ξενοδοχειακές μονάδες ή εστίαση ή τουρισμό γενικότερα) της τάξεως των 20.000€, καθώς και επιδότηση ενοικίου για τρία χρόνια διαμονής τουλάχιστον με πολύ ευνοϊκούς όρους. Περίπου 1.500 άτομα έχουν κάνει αιτήσεις μέχρι τώρα οι οποίες θα αξιολογηθούν πριν την τελική επιλογή των τυχερών κατοίκων! Και όλα αυτά για να μπορέσει το χωριουδάκι να συνεχίζει να ζει και να υπάρχει!


Ακόμη και οι δρόμοι έχουν την χάρη τους! Ο λόγος για το Σαν Φραντσίσκο και τον περίφημο λόφο της οδού Russian Hill! Το όριο ταχύτητας είναι 8km και εννοείται ότι είναι μιας κατεύθυνσης διαδρομή ανάμεσα στα υπέροχα λουλούδια που διακρίνετε στην εικόνα!

Φυσικά υπάρχει και αυτός ο δρόμος, πάνω στο νερό στην επαρχία Hubei της κεντρικής Κίνας. Το μήκος του είναι περίπου 10km.


Μία πολύ δημιουργική απασχόληση για όσους διαθέτουν χρόνο, φαντασία και ένα μικρό μπαλκονάκι είναι τα λουλούδια! Ορισμένα από αυτά καλλιεργούνται τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, είναι ανθεκτικά και η παρουσία τους σίγουρα θα σας φτιάξει την διάθεση και την αισθητική του μπαλκονιού σας! Οι πανσέδες θέλουν λίγο ήλιο, αντέχουν στο κρύο και μπορείτε να τους φυτέψετε στην ίδια γλάστρα και σε διαφορετικές αποχρώσεις. Τα κυκλάμινα θέλουν υγρασία και ένα σκιερό μέρος. Επίσης υπάρχουν σε διάφορες πολύχρωμες αποχρώσεις. Και τέλος τα χρυσάνθεμα θέλουν ήλιο, λίγη υγρασία και στη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων προστασία από ανέμους και παγετό.



Στο Λονδίνο στην διεύθυνση Wood Street 191 βρίσκεται το μαγαζί Eggs and Breads (Αυγά και Ψωμιά)! To ιδιαίτερο με αυτό το μέρος είναι ότι προσφέρει στους θαμώνες του δωρεάν πρωινό! Μπορεί κάποιος να πάει και να φτιάξει το δικό του ρόφημα ή τοστ ή να τηγανίσει τα αυγά του! Φεύγοντας μπορεί να πληρώσει όποιο ποσό διαθέτει ή να μη πληρώσει και να συμμετάσχει στο σερβίρισμα πρωινού στους υπόλοιπους θαμώνες ή ακόμη και να συνεισφέρει για όσους δεν έχουν προκειμένου να ενισχύσει στο φιλανθρωπικό έργο του μαγαζιού! Το μότο τους είναι ότι”Όλοι αξίζουν ένα καλό πρωινό για να αρχίσουν την μέρα τους”.
 


Στην Ισπανία ένας μπαμπάς και η 3χρονη κόρη του αποφάσισαν να πετάξουν τα σκουπίδια, μεταμφιεσμένοι! Και το παράδειγμά τους το ακολούθησαν και άλλοι γείτονες! Ιδού το αποτέλεσμα!




Στον Άγιο Μαυρίκιο σε αυτό το υπέροχο νησί στον Ινδικό Ωκεανό ανακαλύψαμε ένα μοναδικό φαινόμενο της φύσης. Ένας θαλάσσιος καταρράκτης που πέφτει μέσα στον Ωκεανό. Η εικόνα από ψηλά είναι συναρπαστική!



Γνωρίζατε ότι υπάρχουν λευκές ελιές? Αυτή η σπάνια ποικιλία ήταν ιδιαίτερα αρεστή στους αρχαίους Έλληνες. Σήμερα την συναντάμε στην Νότια Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην Καλαβρία. Η συγκεκριμένη ελιά λόγω χρώματος συμβολίζει την αγνότητα και ίσως για αυτό χρησιμοποιείται κυρίως για θρησκευτικούς σκοπούς και καθολικές ιεροτελεστίες.



Υπάρχουν κάποια αποφθέγματα που μπορούν να μας αλλάξουν την ζωή και την συμπεριφορά μας απέναντι σε διάφορες καταστάσεις. Ένα από αυτά που μου αρέσει πολύ και το χρησιμοποιώ συχνά είναι: Όταν δεν σου αρέσει εκεί που βρίσκεσαι, μετακινήσου, μπορείς δεν είσαι δένδρο. Μπορείτε να διαβάσετε πολύ ενδιαφέροντα αποφθέγματα με ένα κλικ εδώ.


Διαθέτετε ελεύθερο χρόνο και δεν ξέρετε πως να τον αξιοποιήσετε μέσα στο σπίτι? Σας έχω μια πρόταση, χωρίς κόστος και εντελώς δωρεάν από το κινητό σας ή τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε την νοηματική γλώσσα (την γλώσσα των κωφών). Υπάρχουν πάρα πολλά βιντεάκια στο Youtube. Μπορείτε να δείτε κάποια μέσω του ακόλουθου σύνδεσμου: Νοηματική.


Το ξέρατε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 ενδιαφέρουσες εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε μέσω του Google Play Store και να διαβάσετε δωρεάν (σε μορφή PDF) βιβλία με ένα κλικ από το κινητό σας? Οι εφαρμογές έχουν όνομα και είναι οι ακόλουθες:

  • Wattpad. Εδώ μπορείτε να βρείτε βιβλία που έχουν δημοσιεύσει όχι και τόσο γνωστοί συγγραφείς αλλά και να δημοσιεύσετε το δικό σας μυθιστόρημα και να το μοιραστείτε με άλλους αναγνώστες.

  • Amazon Kindle. Eπίσης άλλη μια εκπληκτική εφαρμογή που προϋποθέτει εγγραφή προκειμένου να διαβάσετε βιβλία από μια πολυποίκιλη βάση δεδομένων.

  • Goodreads, Kobo, Nook, Oodles, Aldiko, Bookwizard, Biblionasium, Google Play Books, Pocket Book Reader.




Η Sky Drive Inc σε συνεργασία με την ΤΟΥΟΤΑ Ιαπωνίας είναι η πρώτη αυτοκινητο-βιομηχανία που θα λανσάρει ιπτάμενο αυτοκίνητο με την ονομασία SD-03. Το όχημα ολοκλήρωσε με επιτυχία το test drive για 4 λεπτά μαζί με τον οδηγό του (όπως θα δείτε στην εικόνα που ακολουθεί) και δεν διαθέτει θέση για συνοδηγό. Το συγκεκριμένο ιπτάμενο όχημα είναι ηλεκτρικό και καταλαμβάνει χώρο δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων. Ο στόχος της εταιρείας είναι να βγει στην κυκλοφορία το 2023! Το κόστος του αυτοκινήτου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Μπορείτε να δείτε το video της πτήσης εδώ.

Epoch Times Photo


Για να παρακολουθήσετε δωρεάν (χωρίς καμία επιβάρυνση και χωρίς εγγραφή σε κάποιο  site) ταινίες ή σειρές από την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο μπορείτε να κλικάρετε τον ακόλουθο σύνδεσμο: Ταινίες-Σειρές Online Δωρεάν


Εάν σας αρέσει το θέατρο και θέλετε να ενημερωθείτε για όλες τις παραστάσεις του φετινού χειμώνα 2021-2022 αλλά και να διεκδικήσετε δωρεάν διπλά εισητήρια μέσω συμμετοχής σε διαγωνισμούς, μπορείτε να επισκευθείτε την σελίδα:  ΘΕΑΤΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.


Και για να γνωρίζετε κάθε στιγμή τις ταινίες που προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αττικής μπορείτε να επισκευθείτε την σελίδα: ΣΙΝΕΜΑ.


Για να ενημερωθείτε για όλα τα νέα της νυχτερινής διασκέδασης στην Αττική, τα κέντρα που εμφανίζονται γνωστοί καλλιτέχνες, δημοφιλείς μουσικές σκηνές και οι πιο επίκαιρες εκδηλώσεις μπορείτε να επισκευθείτε την σελίδα:  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Για να δείτε ορισμένα από τα ωραιότερα καφέ-εστιατόρια της Αττικής μπορείτε να επιλέξετε:   ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΦΕ.


Για να δείτε ορισμένα από τα ωραιότερα Rock Bars της Αττικής μπορείτε να επιλέξετε: ROCK BARS.


Για να ενημερωθείτε για δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε από το σπίτι σας μπορείτε να επισκευθείτε την σελίδα:  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

“Καλή σας διασκέδαση”