Πεζοπορικές Βόλτες – Hiking excursions

                             For English press here

Σας αρέσουν οι πεζοπορίες?

Σε αυτή την σελίδα θα αναφερθούμε στις πεζοπορίες και τις ομάδες (φυσιολατρικές, ορειβατικές, πεζοπορικές) που εδρεύουν στην Αττική και οργανώνουν αυτού του είδους τις δραστηριότητες.

Οπουδήποτε και αν επιλέξετε να πάτε, παρακαλώ να προσέξετε τον βαθμό δυσκολίας της εκδρομής (αναφέρεται πολύ αναλυτικά σε κάθε ιστότοπο), την διάρκεια σε ώρες της διαδρομής, τον εξοπλισμό που θα πρέπει να έχετε μαζί σας (νερό, αδιάβροχα ρούχα, ορειβατικά παπούτσια, σακίδια, φακούς, ξηρά τροφή), γιατί σίγουρα είναι σημαντικές λεπτομέρειες για την ασφάλεια και την διασκέδασή σας.

Σημείωση: Κάποιες σελίδες για να ανοίξουν προϋποθέτουν σύνδεση στο facebook. Η παρουσίαση των ομάδων γίνεται με τυχαία σειρά.


Πεζοπόροι. Κάνοντας κλικ σε αυτή την σελίδα (για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook) μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις επερχόμενες εκδηλώσεις που σχετίζονται με περπάτημα, πεζοπορία κλπ.


Στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις πεζοπορικές εκδρομές που διοργανώνει καθώς και όλες τις προϋποθέσεις για να συμμετέχετε.

EOS_ACHARNON


Ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών είναι επίσης ένας ορειβατικός σύλλογος με μεγάλη ιστορία και εμπειρία στις πεζοπορίες.

eos


O Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος επίσης οργανώνει αντίστοιχες πεζοπορίες.


Ο Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης έχει αρκετά ενδιαφέρουσες πεζοπορίες.

ΕΟΣ


ΠΕΡΙβαλλοντικός ΠΟΛιτιστικός Όμιλος ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. (με έδρα την Ηλιούπολη, η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Μια άλλη αγαπημένη ομάδα είναι οι Active Sundays. Σε όποια εκδρομή και να συμμετέχετε το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε όμορφα, ευχάριστα και θα θέλετε να ξαναπάτε μαζί τους.


Κλικάροντας εδώ μπορείτε να δείτε τις εκδρομές που διοργανώνει η ομάδα D-EUZIN (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Μια ακόμη παρεϊστικη και γεμάτη θετική ενέργεια ομάδα είναι οι Locas Botas (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).

locas.jpg


Mια πολύ όμορφη ομάδα που διοργανώνει δωρεάν πεζοπορικές βόλτες εντός και εκτός Αττικής είναι οι Βόλτες (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Αν και δεν έχω λάβει μέρος σε εκδρομή μαζί τους, παρατηρώ ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Πρόκειται για τους ExploroLoco (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Μια ακόμη αγαπημένη ομάδα πεζοποριών είναι η Απόδραση στη Φύση (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Μια ακόμη ομάδα που οργανώνει ενδιαφέρουσες εκδρομές είναι οι Ελικώνιοι Περιπατητές (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Αρκετά ενδιαφέρουσες εκδρομές διοργανώνει και η Ορειβατική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ.


Υπάρχουν πολλές ομάδες που οργανώνουν πεζοπορίες και άλλη μια αξιόλογη είναι οι Ταξιδευτές.


Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Περιστερίου διοργανώνει πεζοπορίες, river trekking, rafting, canyoning, ποδηλασίες (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).

περιστερι.jpg


Φυσιολατρικός Όμιλος ΡΟΜΠΑ.

ROMPA_LOGO


Aν και δεν έχω πάει σε εκδρομή μαζί τους, μια ακόμη ομάδα που οργανώνει εξορμήσεις εντός και εκτός Αττικής είναι οι Puthenades (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Τις ίδιες δραστηριότητες με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Περιστερίου διοργανώνουν και οι Ελεύθεροι Ορειβάτες Αθηνών (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook). ελευθεροι.jpg


Ο Περιβαλλοντικός Πολιστικός Όμιλος Αττικής διοργανώνει πεζοπορίες μαζί με ξεναγήσεις με πολιστικό χαρακτήρα. Εδρεύει στην Ηλιούπολη.


Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για όλες τις πεζοπορικές εκδρομές που διοργανώνει ο ΠΑΝΑΣ (σύλλογος με δραστηριότητα την ορειβασία, πεζοπορία, σπηλαιολογία).

ΠΑΝΑΣ


Εναλλακτική Δράση για την Ποιότητα Ζωής (με έδρα την Βούλα, η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Κλικάροντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών (Π.Ο.Α.) και για τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και το κόστος της κάθε πεζοπορίας.

ΠΟΑ


Mπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Φυσιολατρικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας και για τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και το κόστος της κάθε εκδρομής στα τηλέφωνα επικοινωνίας του συλλόγου.

ΝΕΑΣ_ΙΩΝΙΑΣ


Επίσης μια άλλη ομάδα που διοργανώνει εκδρομές είναι ο Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιώς

ΦΟΠ


Ακόμη μια ομάδα που διοργανώνει αξιόλογες πεζοπορίες είναι η Φύση και Περιπέτεια (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Κλικάροντας εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα εκδρομών του Ορειβατικού Συλλόγου Ελευσίνας.

EOS_ELEFSINAS


Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης διοργανώνει επίσης εκδρομές και εκδηλώσεις σχετικές με πεζοπορίες και φύση.


Ορειβατικός Σύλλογος Σπατων (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Ψάχνοντας για πεζοπορικές ομάδες και συλλόγους ανακάλυψα και τον Βριλησσό Φυσιολατρική Κίνηση” (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).

BRILISOS


Μια ακόμη ομάδα που διοργανώνει πεζοπορικές εξορμήσεις είναι οι: Πεζοπόροι Χαλανδρίου (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Αρκετά ενδιαφέρουσες πεζοπορίες συνδυασμένες με οικολογικές δράσεις οργανώνει ο Όμιλος Φίλων Βουνού και θάλασσας.

FILOI_BOYNOY


Μια ακόμη ομάδα που οργανώνει πεζοπορικές εξορμήσεις είναι η ΠΟΜ Trekking (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Τελειώνοντας να πω ότι εάν έχετε διάθεση υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες για πεζοπορία, rafting, canyoning, ιππασία, ποδηλασία. Μια χαρακτηριστική εταιρεία που διοργανώνει τέτοιου είδους δραστηριότητες είναι η Trekking Hellas.

trekking-hellas


Για τις πεζοπορίες του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ.

fili


Για τις πεζοπορίες της Ένωσης Ορειβατών Φυσιολατρών μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

eof


Mια άλλη ομάδα που διοργανώνει οικονομικές εκδρομές είναι ο Φυσιολάτρης Νίκαιας.


Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας Ο.Φ.Ο.Ν.


Ένας ακόμη σύλλογος που διοργανώνει πεζοπορικές εξορμήσεις είναι ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης.


Μία άλλη ομάδα που οργανώνει πολιτιστικές εκδρομές είναι η Action Plus.


H Hellas Nature είναι επίσης μια ομάδα που οργανώνει πεζοπορίες με έμφαση την φυσιολατρία, ιστορία και λαογραφία του προορισμού που επισκέπτονται (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού Π.Ο.Υ. επίσης διοργανώνει πεζοπορίες.

υμηττος


H ομάδα Hiking Meditation διοργανώνει πεζοπορίες σε συνδυασμό με γιόγκα (η σελίδα για να ανοίξει προϋποθέτει σύνδεση στο facebook).


Η ομάδα Πεζοπορίας Καπανδριτίου επίσης διοργανώνει πεζοπορίες.


Αποδράσεις στην φύση με την ομάδα του Αμαρουσίου.


Φυσιολατρικός και Πεζοπορικός Σύλλογος “BackpackOnGreece“.


Wade Outdoor Activities με αρκετά ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδρομών.


Travel bare (η σελίδα ανοίγει στο facebook).


Combo Ride Bicycle Adventures (η σελίδα ανοίγει μέσω facebook).


Σύλλογος φυσιολατρών Ελληνικού (η σελίδα ανοίγει μέσω facebook).


Ομάδα Υπαίθριος Ζωή Αθηνών (η σελίδα ανοίγει μέσω facebook).


Επίσης σε όσους αρέσει το βουνό αλλά δεν θέλουν να μετακινηθούν εκτός Αττικής, το καταφύγιο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο διοργανώνει πεζοπορίες (ημερήσιες αλλά και απογευματινές υπό το φως της πανσελήνου) και μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα του καταφυγίου στο site: https:/actionfun.gr/.


Καλές διαδρομές…

hiking, πεζοπορία, βουνό, διαδρομές, μονοπάτια, ταξίδια, εκδρομή, ταξίδι, excursion, path, mountain, river, trekking, cycling, ποδήλατο, παρέα, νεολαία, διασκέδαση, προορισμός, destination, dream, travel, trip, climbing, walking, lakes, to go, to visit, to wander

Διαφήμιση