Μουσεία Περιφέρειας Αττικής – Museums in the Suburbs of Attica

For English press here

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και τους γειτονικούς δήμους, μουσεία λαογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής και τα περισσότερα δεν είναι τόσο διαδεδομένα, ωστόσο είναι εξίσου σημαντικά και με αξιόλογα ευρήματα σπουδαίας ιστορικής αξίας.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (στην οδό Λεβίδου 13 στην Κηφισιά). Στο συγκεκριμένο μουσείο λειτουργεί η αίθουσα θόλου Dome με προβολε΄ς που αφορούν την προστασία της φύσης & του περιβάλλοντος.

γουλανδρη.jpg


Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου Ο.Τ.Ε. (στην οδό Πρωτέως 25 στην Νέα Κηφισιά) διαθέτει πλούσιες συλλογές εκθεμάτων και αρχειακού υλικού, περίπου 25.000 στο σύνολο. Αντικείμενα, τηλεγραφήματα, αρχειακό υλικό και φωτογραφίες από άλλες εποχές, μαγνητίζουν το βλέμμα, εμπνέουν τον επισκέπτη και δημιουργούν νέες εμπειρίες! Μέρος της δράσης του μουσείου είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται  σε παιδιά αλλά και οικογένειες. Μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

οτε


Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών & Καϊρη 2, στο Μαρούσι) το οποίο φιλοξενεί συλλογές από πτηνά (περισσότερα από 300 είδη), έντομα (περισσότερα από 150 είδη), θηλαστικά, κοχύλια, αμφίβια, ζώα της θάλασσας, κρανία και ερπετά.

μουσειο


Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών (στην οδό Μεσογείων και  Βορείου Ηπείρου 27 στο Μαρούσι).

σπαθαρης.jpg


Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού (στην οδό Αγνώστων Μαρτύρων 73 στην Νέα Σμύρνη) στο οποίο παρουσιάζονται μεταξύ άλλων εικόνες και λειτουργικά αντικείμενα, πατριαρχικά σιγίλια και άλλα επίσημα έγγραφα, σπάνιες εκδόσεις εντύπων (βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων), παραδοσιακά ενδύματα και κοσμήματα, είδη λουτρού και αστικής οικοσκευής, χάλκικα σκεύη και μουσικά όργανα από την ζωή των Ελλήνων του Πόντου.

ποντος


Αρχαιολογικό Μουσείο Ελευσίνας (στην Ιερά Οδό 1, στην Ελευσίνα).

arxaiologiko_mouseio_eleusinas_04


Μουσείο Βορρέ (στην Πάροδο Διαδόχου Κωνσταντίνου 1 στην Παιανία).

βορρες.jpg


Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων (στην οδό Μενιδιάτη 48 στα Μέγαρα).

μεγαρα.jpg


Καστάνειο Λαογραφικό Μουσείο Μεγάρων (στην οδό Στίλπωνος 10 στα Μέγαρα), η σελίδα ανοίγει μέσω facebook. Το Μουσείο φιλοξενεί συλλογές και αρχειακό υλικό εμπνευσμένα από την αγροτική ζωή, την κατοικία, την υφαντική, ακουαρέλες με θέματα από τα τοπικά ήθη και έθιμα των Μεγάρων και της υπόλοιπης Ελλάδας,  αργαλειό και αριστουργηματικές χρυσοκέντητες φορεσιές.

καστανειο.jpg


Αρχαιολογικό Μουσείο Αχαρνών (στην οδό Φιλαδελφείας 76, έναντι Δημαρχείου στις Αχαρνές).

αχαρνες.jpg


Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών (στεγάζεται στην Κεντρική Πλατεία του δήμου Αχαρνών), η σελίδα ανοίγει μέσω facebook.

λαογραφικο.jpg


Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας (εδρεύει στην αεροπορική βάση Δεκέλειας στο Τατόι).

tatoi


Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας (στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, Βραυρώνα) βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200m από τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Βραυρώνιας Αρτέμιδας, ενός από τα σημαντικότερα αρχαία ιερά της Αττικής.

βραυρωνα.jpg


Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου (στην οδό Ανδρέα Κορδέλλα 1, στο Λαύριο) .

λαυριο.jpg


Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα (στην θέση Βρανά στον Μαραθώνα).

archaiologiko-mouseio-marathona-1.jpg


Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου (στην οδό Ανδρούτσου 7, στον Βαρνάβα Αττικής) φιλοξενεί πάνω από 3000 κεντημένα είδη ψωμιού με διακόσμηση από την Ελλάδα και 40 χώρες του εξωτερικού.

bread


Μουσείο Ζυγομαλά (στον Αυλώνα Αττικής).

moyseio-zygomala.jpg


Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη (στο 2οχλμ λεωφόρου Καπανδριτίου-Καλάμου στο Καπανδρίτι) αποτελεί ένα χώρο που τιμά την άμπελο, τα προϊόντα της και την άρρηκτη σχέση τους με τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 

CostaLazaridi-Museum-Episkepsi-


Τα Μουσεία της Χώρας μας φιλοξενούν πληθώρα εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκδηλώσεων, συναυλιών για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τις επίσημες ιστοσελίδες τους.


  • Για να ενημερωθείτε για τα Μουσεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μπορείτε να επισκευθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: ΜΟΥΣΕΙΑ Ε.Κ.Π.Α.

  • Για να ενημερωθείτε για τα Μουσεία του Πειραιά και των γειτονικών δήμων (Νίκαιας, Μοσχάτου, Κερατσινίου, Φαλήρου) μπορείτενα επισκευθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Για να ενημερωθείτε για τα Μουσεία της Αθήνας μπορείτε να επισκευθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ


Μέτρον βίου το καλόν, ου το του χρόνου μήκος…

Πλούταρχος, Ιστορικός (45μ.Χ. – 120μ.Χ.)

Διαφήμιση