Ψυχαγωγία

Σε αυτή την σελίδα θα παρουσιάσουμε χρήσιμες πληροφορίες για πολλαπλές επιλογές  ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης,  τα περισσότερα από αυτά δωρεάν, ορισμένα άλλα με μικρή χρέωση, για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για μεγάλους. 

“ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ”

Για να ενημερωθείτε για όλες τις δωρεάν προβολές ταινιών είτε σε Κινηματογραφικές Λέσχες Δήμων είτε σε άλλους φορείς με ελεύθερη είσοδο κάντε κλικ στο:

Πρόγραμμα Προβολών.


Για να ενημερωθείτε για όλες τις δωρεάν θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται από ερασιτεχνικές ομάδες και όχι μόνο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό κάντε ένα κλικ στο:

Δωρεάν Θέατρο.


Για να ενημερωθείτε για όλες τις δωρεάν δραστηριότητες (και όχι μόνο) που απευθύνονται σε παιδιά έως 17 ετών, διαγωνισμούς ζωγραφικής και τεχνολογίας, εκθέσεις, παιδικές θεατρικές παραστάσεις κάντε ένα κλικ στο:

Εκδηλώσεις για παιδιά.


Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα (από 01/11-31/03 κάθε έτους) όλα τα Μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία του κράτους έχουν ελεύθερη είσοδο (εξαιρείται το Μουσείο της Ακρόπολης). Ισχύει για την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020. Και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 όλα τα Μουσεία θα έχουν ελεύθερη είσοδο ως Ημέρα Μνήμης της Μελίνας Μερκούρη αλλά και την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 λόγω Εθνικής Επετείου.


Μουσική(οί) εδώ και τώρα! Εθνική Λυρική Σκηνή: Μία εναλλακτική προσέγγιση της μουσικής εκπαίδευσης για άτομα 65+. Με βασικό υλικό τη φωνή και το τραγούδι, το βιωμένο, το χιλιοακουσμένο, φορέα αναμνήσεων και συναισθημάτων και μέσο νοηματοδότησης γεγονότων της ζωής, δημιουργείται η γέφυρα που οδηγεί έναν αρχάριο στην ενεργή μουσική συμμετοχή. Το δεύτερο υλικό του προγράμματος, τα μουσικά όργανα. Με όργανα κλεισμένα στο πατάρι ή δανεισμένα από φίλους και εγγόνια, με τη φωνή ως όργανο αλλά και άλλα μικρά και μεγάλα, αυτοσχέδια και μη όργανα, δημιουργείται η μουσική ομάδα ή αλλιώς ορχήστρα, και πλάθεται η δυνητική ταυτότητα του ερασιτέχνη μουσικού. Το παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η μουσική ακρόαση, η καλλιέργεια της ακουστικής και ρυθμικής αντίληψης και η έκφραση μέσα από τη μουσική, αποτελούν τους βασικούς άξονες υλοποίησης του προγράμματος.

Τμήμα Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σχεδιασμός –Υλοποίηση: Κική Κέρζελη.

Κάθε Πέμπτη (5, 12, 19 & 26 Μαρτίου 2020) 11:00 –13:00, στο Ωδείο Αθηνών (στην οδό Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19, αίθουσα Τάτσης Αποστολίδης, αίθουσα 35). Πληροφορίες-εγγραφές: 213 088 5752 (Δευτ. –Παρ.: 10:00–18:00) & στο education@nationalopera.gr.


Στο Μουσείο της Ακρόπολης (στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15) κάθε Παρασκευή στις 20.00 και έως 31/12/2020, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε βραδινούς περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με τη συντροφιά ενός αρχαιολόγου. Έως 40 επισκέπτες ανά θεματική παρουσίαση (η διάρκειά της είναι 1 ώρα). Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: Η θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση του εισιτηρίου μόνιμης έκθεσης (5€). Η ίδια δράση υλοποιείται και στα αγγλικά κάθε Παρασκευή στις 18.00.


Από την Παρασκευή 6 Μαρτίου έως το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 στην Chili Art Gallery (στην οδό Δημοφώντος 13-15 στο Θησείο), θα παρουσιαστεί η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: 1922 #ΣΜΥΡΝΗ: Ο μαύρος Αύγουστος”. Την επιμέλεια της έκθεσης φέρει η Ιστορικός της Τέχνης, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.


Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαλανδρίου (στην οδό Στρ. Α. Παπάγου 7, Χαλάνδρι στον 2ο όροφο), θα πραγματοποιηθεί συναυλία με δωρεάν είσοδο με την Crossover Soprano κα Μαρία Ρουκά, σε ήχους ρετρό και τζαζ.

συναυλιαα-696x458


Η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια συνθετών που έζησαν στην ιστορική περιοχή του Παγκρατίου. Το  Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, στις 12:00 στην πλατεία Πλυτά (Παγκράτι), η Swinging with the Big Band: Η καταξιωμένη ορχήστρα διεθνών προδιαγραφών σ’ ένα πρόγραμμα που θα παρασύρει το κοινό στους ρυθμούς της μουσικής jazz μέσα από διαχρονικές επιτυχίες του είδους. Από τη «χρυσή εποχή» της big band μέχρι τις πιο σύγχρονες ενορχηστρώσεις, αλλά με κοινό γνώμονα την αίσθηση του swing.


Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 στις 12.00-13.00 & 13.00-14.00 το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (στην οδό Πειραιώς 100 στο Γκάζι) προσκαλεί ενήλικες και οικογένειες με παιδιά (8 ετών και άνω) να ανακαλύψουν την ιστορία του εργοστασίου φωταερίου, των ανθρώπων του και της γειτονιάς του Γκαζοχωρίου, μέσα από μια ξεχωριστή ξενάγηση κι ένα συναρπαστικό θεατρικό δρώμενο. Κόστος συμμετοχής (ξενάγηση & θεατρικό δρώμενο): 1€/άτομο. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα επαναληφθεί τις Κυριακές: 12/4/2020, 24/5/2020 & 7/6/2020.

φωταεριο


Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 στις 20.00 στον Πολυχώρο-Θέατρο Αυλαία (στην οδό Β΄Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182 στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά) θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιερωμένη στα: 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας (η σελίδα ανοίγει μέσω facebook). Είσοδος ελεύθερη.

salamina


Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 στις 20.30 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (στην οδό Ακαδημίας 59 στην Αθήνα) η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει την Επετειακή συναυλία για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 με έργα Ελλήνων και Φιλελλήνων Συνθετών του 19ου αιώνα. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στα ταμεία του θεάτρου, 11:00-18:00, την ημέρα της παράστασης.


Έως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο) η ΕΥΔΑΠ θα παρουσιάζει την Επετειακή Έκθεση «Η Μεγάλη Πρόκληση: 90 Χρόνια Φράγμα Μαραθώνα». Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» ποικίλα ιστορικά τεκμήρια όπως φωτογραφίες, χάρτες, αρχιτεκτονικά σχέδια, εργαλεία αλλά και αντικείμενα από την κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου και τη ζωή στον οικισμό, του Φράγματος του Μαραθώνα, της κατασκευής της σήραγγας Μπογιατίου, των διυλιστηρίων και του πρώτου εκτεταμένου δικτύου ύδρευσης. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.


Ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με  τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και το τμήμα των ΚΑΠΗ Χαλανδρίου προκηρύσσει τον 4ο Διαγωνισμό Ποίησης για ποιητές και ποιήτριες που είναι μέλη των ΚΑΠΗ στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σ’ αυτόν το διαγωνισμό, παρακαλούνται να αποστείλουν μέχρι τις 30 Απριλίου 2020  ένα ποίημά τους, κατά προτίμηση δακτυλογραφημένο, όχι μεγαλύτερο από δύο σελίδες, στη διεύθυνση: Κεντρικό ΚΑΠΗ Χαλανδρίου 25ης  Μαρτίου και Καραολή & Δημητρίου 2,  15234 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση poiima@halandri.gr.


Την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 στις 20.30 στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών (στην οδό Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 στην Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “250 χρόνια Μπετόβεν Γεννέθλια (1770-2020)” με τους Μιχάλη Τάγκα και Γιάννη Ευσταθιάδη. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από την είσοδο του Ωδείου Αθηνών.


HATZIDAKIS


Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (στην λεωφόρο Καλλιρόης και Αμβροσίου Φραντζή) επαναλειτουργεί από τις 28/02/2020 και για όλο τον Μάρτιο 2020 θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλες τις εκθέσεις του. Στις αίθουσες της μόνιμης συλλογής παρουσιάζονται 172 έργα 78 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στο Project Room του μουσείου, στο οποίο θα παρουσιάζονται νέα έργα και παραγωγές, φιλοξενείται η βιντεο-εγκατάσταση In Vitro των καλλιτεχνών Larissa Sansour και Soren Lind, μια ταινία διάρκειας 28’, η οποία ήταν η επίσημη συμμετοχή της Δανίας στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2019.


Το Lets Do It Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας! Ξεκίνησε το 2011 και έκτοτε οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές – ως επί το πλείστον νέα παιδιά – που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.  Χιλιάδες εθελοντές και φορείς σε όλη την Ελλάδα, με τους οποίους μας ενώνει ένα ακόμα μεγαλύτερο όνειρο και πολύ περισσότερο πάθος, να ενώσουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε 1 μέρα! Μια εθελοντική δράση που γίνεται την ίδια μέρα και την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Φέτος οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Μαΐου 2020. Δηλώστε συμμετοχή εδώ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και οι δράσεις οργανώνονται αυτόνομα από την κάθε ομάδα.


Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων μαζί με την Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (στην οδό Ακαδημίας 59 στην Αθήνα) την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020 στις 20.30 μία συναυλία αφιερωμένη στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του συνθέτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη, της Ζωής Τσόκανου και του Ανδρέα Τσελίκα. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στα ταμεία του θεάτρου, 11:00-18:00, την ημέρα της παράστασης.


Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Απριλίου 2020, η Αθήνα υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά το Οpen House Athens (OHA) έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής της πόλης μας. Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του OHA με ένα κλικ εδώ.

cover-OHA.jpg


Από την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 έως την Κυριακή 12 Απριλίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (στην οδό Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι) αλλά και του Γαλλικού Ινστιτούτου (στην οδό Σίνα 31 στην Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί τo Comicdom Con Athens, το μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics. Όπως κάθε χρόνο, οι φίλοι των comics μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και των εκδοτικών εταιριών. Τιμώμενη χώρα φέτος θα είναι η Τσεχία, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προβολές, την έκθεση “100 Χρόνια Τσέχικα Comics” να παρουσιάζει τα τσέχικα comics και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο, και την παιδική έκθεση “12 Κόσμοι” να μας συστήνει ισάριθμους εικονογράφους παιδικών βιβλίων. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

comic


hobby


Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Απριλίου 2020, στον Πολυχώρο Δαϊς (στην οδό Μεσογείων 151 στο Μαρούσι), θα διεξαχθεί το TravelFest: Μια διήμερη “ταξιδιωτική εμπειρία” που θα σας ξεναγήσει σε όμορφα μονοπάτια, φέρνοντας σας σε επαφή με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσάς! Τιμή εισιτηρίου: 10€, διήμερου εισιτηρίου: 15€.


Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (στην λεωφόρο Συγγρού 364 στην Καλλιθέα), έως 31 Μαΐου 2020, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα οπτικοακουστικό ταξίδι να βιώσουν τα πρώτα χρόνια του Πάμπλο Πικάσο (περίοδος 1900-1907). Επιπλέον, μέσα από μία ταινία με δέκα κεφάλαια παρουσιάζεται το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο εργάστηκε ο Πικάσο. Η ταινία αφηγείται τα ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη, κατά την περίοδο 1900-1907. Αποσπάσματα από φιλμ της περιόδου που δείχνουν το Παρίσι, τη Βαρκελώνη ή την Γκοσόλ μεταφέρουν τους θεατές στην ατμόσφαιρα της εποχής, σημαντικοί πίνακες εμφανίζονται σε close-up και απεικονίζουν τη δημιουργική εξέλιξη του Πικάσο, ενώ τα κείμενα σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, υπογραμμίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη του μεγάλου δημιουργού. Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή.


Από την Πέμπτη 13/02/2020 έως την Πέμπτη 11/06/2020 από τις 20.30 έως τις 23.30 οι νύχτες γίνονται πιο Jam… Κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης (στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 42, στην Κυψέλη) κιθάρες, μπάσα, ντραμς, τρομπέτες, έγχορδα και κονσόλα για απολαυστικό jammin’ θα βρίσκονται εκεί για να σας διασκεδάσουν…

jam


Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 22 στην Αθήνα) φιλοξενεί έως 19/04/2020 Έργα Κινεζικής Τέχνης από τη Συλλογή Ι. & Δ. Πασσά, αλλά και εικόνες, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, παλαίτυπα, χειρόγραφα, αντικείμενα από χαρτί, γλυπτά, έργα μικροτεχνίας, κεραμικά, υφάσματα, πίνακες, αντίγραφα που χρονολογούνται από τον 3ο έως και τον 21ο αιώνα μ.Χ. Επίσης στο συγκεκριμένο μουσείο θα πραγματοποιηθεί η ακόλουθη εικαστική έκθεση.

εκθεση


Την Τρίτη 5 Μαΐου 2020 στις 20.30 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (στην οδό Ακαδημίας 59 στην Αθήνα), η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μία συναυλία με έργα των A. Bosendorfer, A. Dvorak, H. Mertens, S. Hazo, κ.ά. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στα ταμεία του θεάτρου, 11:00-18:00, την ημέρα της παράστασης. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στα ταμεία του θεάτρου, 11:00-18:00, την ημέρα της παράστασης.


Το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2020 από τις 10.00 έως τις 20.00 στο Helexpo στο Μαρούσι (στην λεωφόρο Κηφισίας 39, επίπεδο D) θα πραγματοποιηθεί το All about Cats. Αγαπάμε να ζούμε με τις γάτες μας. Αυτό είναι το σύνθημα του έκτου διαδραστικού γεγονότος, που είναι αφιερωμένο στην αγάπη μας για τις γάτες. Με ελεύθερη είσοδο, θα έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά σε μια έκθεση, που έχει σχεδιαστεί με μοναδικό γνώμονα να φέρει τους πάντες κάτω από την ίδια στέγη: Γάτες και κηδεμόνες.


Από την Παρασκευή 22 Μαΐου έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 ένα πολύ ιδιαίτερο φεστιβάλ “Τα 12 κουπέ“θα παρουσιαστεί στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ (στην λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ). Το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ, έχει πηγή έμπνευσης και πυρήνα του τα 12 κουπέ (compartments) του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, όπου οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν καινοτομικά projects σύντομης διάρκειας (10-45 λεπτών) για μικρές ομάδες θεατών και να τα παρουσιάσουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαήμερο. Όλες οι performances θα παρουσιάζονται κάθε μέρα από τις 19:30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα,  για ένα συνεχές 10ήμερο. Εισιτήρια στο viva.gr.


Την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στις 20.30 στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (στην οδό Ακαδημίας 59 στην Αθήνα) η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μια συναυλία  αφιερωμένη στον Μάρκο Σοφιανόπουλο, τον Έλληνα συνθέτη που γεννήθηκε στην Ιταλία το 1952, έζησε και δημιούργησε στην Τεργέστη σαν μαέστρος Χορωδιών αλλά και σαν συνθέτης χορωδιακών έργων.


Την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στις 12.00 στην εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (στην λεωφόρο Συγγρού 364 στην Καλλιθέα) θα πραγματοποιηθεί η συναυλία γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

chore


Από την Τρίτη 2 έως το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 από τις 20.00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (στην οδό Πειραιώς 100 στο αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ), έρχεται το 5ο διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improv Comedy Theater. Οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου από όλο τον κόσμο σας προσκαλούν σε ένα 5ήμερο φεστιβάλ γεμάτο παραστάσεις, σεμινάρια και δραστηριότητες αυτής της συναρπαστικής μορφής θεατρικής τέχνης. Παρακολουθήστε μοναδικές παραστάσεις κάθε βράδυ από 16 διαφορετικούς διεθνείς θιάσους ή γραφτείτε σε ένα από τα σεμινάρια που θα διδάσκουν οι μαιτρ του είδους. Τιμές εισιτηρίων: 12€.

olymprov


Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει διαγωνισμό λογοτεχνικής έκφρασης για εφήβους έως 18 ετών αλλά και νέους από 19-30 ετών με θέμα: “Γη SOS σπεύσατε”, που αποτελεί κεντρική ιδέα του φετινού διαγωνισμού. Τα βιβλία που θα βραβευθούν θα εκδοθούν και θα διανεμηθούν σε όλες τις δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδος. Η καταλυτική ημερομηνία αποστολής των λογοτεχνικών κειμένων είναι η 1η Ιουλίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

βιβλιο


Για τους λάτρεις του βουνού, η Πάρνηθα σας περιμένει στα δύο ορεινά καταφύγια το Φλαμπούρι και το Μπάφι, να απολαύσετε ζεστά ροφήματα ή γεύματα δίπλα στο τζάκι και γιατί όχι να διανυκτερεύσετε στις κλίνες των δύο καταφυγίων.

Καταφύγιο Φλαμπούρι

φλαμπουρι

Καταφύγιο Μπάφι

μπαφι


Σε πάρα πολλές δομές της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας υπάρχουν σημεία διανομής δωρεάν φαγητού για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πλησιέστερο χώρο κοντά σας με ένα κλικ εδώ.


Στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (στην οδό Αδριανού 45 στην Αθήνα /  Αίθουσα Εκδηλώσεων – Πωλητήριο ΜΝΕΠ)  διοργανώνονται επίσης δωρεάν μαθήματα παραδοσιακού κεντήματος έως τον Ιούνιο 2020.

κεντημα.jpg


Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (λεωφόρος Συγγρού 364 Καλλιθέα), μπορείτε να συμμετέχετε στις ακόλουθες δωρεάν δραστηριότητες:

 • Μπορείτε να απολαύσετε ένα υπερθέαμα με μουσική και συντριβάνια σε ένα μοναδικό water show καθημερινά από τις 10.00 έως τις 00.00. Λόγω εργασιών συντήρησης το θέαμα θα επαναλειτουργήσει στα τέλη Μαρτίου 2020.

 • Επίσης οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης (με ηλεκτρονική προεγγραφή) στα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος αλλά και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 • Το πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις (αθλητικές, μουσικές, παιδαγωγικές) του μηνός Μαρτίου 2020 μπορείτε να το δείτε αναλυτικά με ένα κλικ στο: Πρόγραμμα.


Σας αρέσουν οι ταινίες και οι σειρές? Το Netflix σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε για ένα μήνα δωρεάν όλες τις αγαπημένες σας κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σειρές με μια απλή εγγραφή. Για περαιτέρω πληροφορίες κάντε ένα κλικ εδώ.


“ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ”

Εάν θα επιθυμούσατε να παίξετε παιχνίδια τότε μπορείτε να παίξετε: 

 • TETRIS

 • PACMAN

 • SUBMACHINE1 (ένα παιχνίδι διαφυγής, αρκεί να εντοπίσετε τα αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε δωμάτια και να καταφέρετε να αποδράσετε). Για να ανοίξουν τα αρχεία θα τα ανοίξετε είτε με internet explorer είτε με mozilla firefox αφού τα κατεβάσετε τοπικά στον Η/Υ σας.

 • SUBMACHINE2

 • SUBMACHINE3

 • SUBMACHINE4

 • SUBMACHINE5

 • SUBMACHINE6

“ΤΑΞΙΔΙΑ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να επισκεφθείτε τις αεροπορικές εταιρείες:        esky       –     Volotea      –     Ryanair         Reytrip.

Επίσης με το πρόγραμμα Cosmote deals for you μπορείτε με ένα sms που κοστίζει 0,20€, να κλείσετε αεροπορικό εισιτήριο για πτήση εξωτερικού με την Aegean 30€ φθηνότερα και για πτήση εσωτερικού με την Olympic Air 20€ φθηνότερα.

Με το πρόγραμμα Vodafon CU 1+1 μπορείτε με ένα sms που κοστίζει 0,20€ να βγάλετε 1 + 1 (δωρεάν) εισιτήριο πλοίου για όλους τους προορισμούς της Blue Star Ferries.

Κάντε την κράτηση πλοίου με την LetsFerry και κερδίστε 20% έκπτωση στα εισιτήρια πλοίων για γραμμές της Αδριατικής αλλά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Blue Star Ferries για early booking από 20€.

Με το πρόγραμμα Cosmote deals for you μπορείτε με ένα sms που κοστίζει 0,20€ να βγάλετε ένα εισιτήριο πλοίου με 50% έκπτωση για συγκεκριμένους προορισμούς της Hellenic Seaways.

Θέλετε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας με έκπτωση 20€ στο τελικό ποσόν? Ελάτε στην Hellas Direct, χρησιμοποιείστε τον κωδικό ΥΝΗ2772 ή ΖΧΑ8589 στο πεδίο “εφαρμογή κουπονιού” και επωφεληθείτε της έκπτωσης.

“ΥΓΕΙΑ – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”

Εάν σας αρέσουν τα σεμινάρια ψυχολογίας, συμπεριφοράς, ψυχοθεραπείας ακόμη και φιλοσοφίας μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα αυτά – συμμετέχοντας πάντα δωρεάν – στους ακόλουθους συνδέσμους:

Επίσης έχετε την δυνατότητα για:

image_gallery


Για την Γιορτή της Γυναίκας ο Δήμος Αθηναίων στα 6 δημοτικά ιατρεία του από τις 6 έως τις 13 Μαρτίου 2020 διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις που περιλαμβάνουν: Ενημέρωση και δωρεάν συνταγογράφηση για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV, τεστ Pap/ γυναικολογική εξέταση, καθώς και κλινική εξέταση μαστών.

Επίσης και το Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει δωρεάν αντίστοιχες εξετάσεις.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 


“ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ – ΚΟΜΙΚΣ”

Θέλετε να διαβάσετε βιβλία αλλά όχι να τα αγοράσετε?

Για το τέλος άφησα ένα πολύ αγαπημένο μου site το οποίο έχει ΚΟΜΙΚΣ από τα παλιά (Μίκυ Μαους, Λούκυ Λουκ, Αστερίξ, Μπλεκ, Μπαγκς Μπάννυ, Αρκά, Ταρζάν, Ποπάυ, Μαφάλντα και πάρα πολλά ακόμη που μπορείτε να τα διαβάσετε απευθείας και δωρεάν).

lucky.jpeg

Για να δείτε όλα τα σινεμά της Αττικής και να επιλέξετε την ταινία που σας αρέσει, μπορείτε να επιλέξετε:  Σινεμά.

Για να δείτε όλα τα θέατρα της Αττικής και να ενημερωθείτε για τυχόν προσφορές (κουπόνια) σε συγκεκριμένες παραστάσεις, αλλά και τον τρόπο να κερδίσετε δωρεάν προσκλήσεις για συγκεκριμένες παραστάσεις μπορείτε να επιλέξετε: Θέατρα.

Για να δείτε ορισμένα από τα ωραιότερα καφέ-εστιατόρια της Αττικής μπορείτε να επιλέξετε: Ωραιότερα καφέ.

Για να δείτε ορισμένα από τα ωραιότερα Rock Bars της Αττικής μπορείτε να επιλέξετε: Rock Bars.

Καλή σας διασκέδαση!