Κυκλάδες – Cyclades islands

Cyclades islands include the amazing Mykonos, the mysterious Santorini, the majestic Naxos, the endless blue waters of Amorgos and so many other beautiful islands which will be the best summer destination for unforgettable vacations.                                                              

For English press here

Κυκλάδες: Ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών με υπέροχα καταγάλανα νερά, γραφικά χωριουδάκια, σπήλαια, μονοπάτια για αυτούς που θέλουν να τα εξερευνήσουν, νυχτερινή ζωή, αλλού έντονη αλλού πιο χαλαρή, το σίγουρο είναι ότι ο επισκέπτης των Κυκλαδίτικων νησιών έχει πολλές επιλογές και δραστηριότητες να ανακαλύψει την μαγεία τους. Οι οργανωμένες κατασκηνώσεις είναι πολλές και θα τις παρουσιάσουμε ανά νησί και με τυχαία σειρά.

ΜΥΚΟΝΟΣ

Ο καιρός στην Μύκονο

ΜΥΚΟΝΟΣ

Για την Μύκονο τα λόγια είναι περιττά! Είναι το πιο διάσημο κοσμοπολίτικο θέρετρο της χώρας μας. Το νησί έχει πολλές και όμορφες παραλίες που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στις ειδυλλιακές παραλίες της Μυκόνου ανήκουν οι κάτωθι: Paradise, Super Paradise, Ελιά, Πάνορμος, Ψαρού, Ορνός, Πλατύς Γυαλός, Αγία Άννα, Άγιος Ιωάννης, Λιά, Καλό Λιβάδι και ακόμη περισσότερες. Θα αναφερθώ κατευθείαν στα campings: Μύκονος Παράγκα Beach στην ομώνυμη παραλία. Διαθέτει και  hostel. Στην πασίγνωστη παραλία Paradise βρίσκεται το Paradise Beach Resort, που προσφέρει διαμονή σε camping (ξύλινα σπιτάκια), bungalows, δωμάτια. Μια εκδρομή που αξίζει οπωσδήποτε να κάνετε από την Μύκονο είναι στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου τα Ρήνεια νησιά αλλά και το Τραγονήσι (ή Δραγονήσι με τις πανέμορφες σπηλιές του). Η Μύκονος διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα εξής λιμάνια: Πειραιάς, Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Αμοργός (Κατάπολα), Άνδρος, Χίος, Ηράκλειο (Κρήτη), Ίος, Ικαρία, Καβάλα, Κουφονήσια, Λέσβος (Μυτιλήνη), Λήμνος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Πάτμος, Σάμος, Σαντορίνη, Σύρος, Τήνος, Φολέγανδρος, Φούρνοι.

Νήσος Ρήνεια, κοντά στην Μύκονο

rineia_nisi.jpg

Νήσος Δήλος, Μύκονος

Παραλία Αγίας Άννας, Μύκονος

Agia Anna Beach, Mykonos

Παραλία Ελιάς, Μύκονος

Elia Beach, Mykonos

Παραλία Καλό Λιβάδι, Μύκονος

Kalo Livadi Beach, Mykonos


ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ο καιρός στην Σαντορίνη

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ατμοσφαιρικό νησί, διάσημο για τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα του, το ηφαίστειο (δύο ηφαίστεια γνωστά διαθέτει για επίσκεψη η χώρα μας, το δεύτερο είναι στην Νίσυρο) και τους αμπελώνες της.  Το νησί σας δίνει την δυνατότητα να μείνετε σε δύο campings. Το ένα ονομάζεται Σαντορίνη και εκτός από ενοικιαζόμενες σκηνές διαθέτει και δωμάτια προς ενοικίαση, υπνόσακους ακόμη και κοιτώνες (youth hostel). Το δεύτερο βρίσκεται στην παραλία Περίσσα, έχει το όνομα της παραλίας και δυστυχώς δεν διαθέτει ιστοσελίδα με περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες. Έχει το τηλέφωνο του υπευθύνου στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για να μάθετε διαθεσιμότητα/τιμές. Η Σαντορίνη λόγω της ιδιομορφίας του νησιού, αποτελεί ένα αγαπημένο προορισμό για εκείνους που λατρεύουν τους περιπάτους, καθώς έχει πάρα πολλά μονοπάτια. Από την Σαντορίνη μπορείτε να οργανώσετε ημερήσια εκδρομή για την παλαιά και νέα Καμμένη (στην νέα Καμμένη βρίσκεται ο μεγαλύτερος κρατήρας και λέγεται Δάφνη), την Θηρασιά (που κατοικείται),  την Ίο και την υπέροχη παραλία Μαγγανάρι. Επίσης η Σαντορίνη συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Πάρο, τη Νάξο και την Ίο καθημερινά. Ένα δρομολόγιο κάθε μέρα συνδέει το νησί με τον Πειραιά, την Κύθνο, την Τήνο και τη Φολέγανδρο ενώ υπάρχει εβδομαδιαία σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης, την Ανάφη, τη Σκιάθο και τη Σίκινο. Για τη Μύκονο, τη Θεσσαλονίκη τη Σύρο, τη Σίφνο και την Κίμωλο, εκτελούνται δρομολόγια δυο φορές την εβδομάδα.

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Παραλία Περίβολος, Σαντορίνη

Perivolos Beach, Santorini

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

Red Beach, Santorini

Παραλία Περίσσα, Σαντορίνη

Perissa Beach, Santorini


ΑΝΔΡΟΣ

Ο Καιρός στην Άνδρο

ΑΝΔΡΟΣ

Καταπράσινο νησί, με πολλές πηγές (Σάριζα η πιο γνωστή πηγή με ιαματικές ιδιότητες, το μεταλλικό νερό της οποίας είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από πέτρα στα νεφρά). Η Άνδρος έχει πολλές και διαφορετικές παραλίες, τα Πίσω Γυάλια, ή Άχλα, το Βιτάλι, η Μεγάλη Πέζα είναι ορισμένες μόνο από τις γνωστές παραλίες και το νησί διαθέτει ένα και μοναδικό camping την Άνδρο, το οποίο βρίσκεται μόλις 500μ από το λιμάνι του Γαυρίου. Η Άνδρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των πεζοποριών και περιπάτων αφού έχει πάρα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε αμυγδαλωτά (αλεσμένο αμύγδαλο, ασπράδια, ανθόνερο), καλτσούνια (μείγμα ξηρών καρπών, μελιού και μπαχαρικών, τυλιγμένο σε λεπτό φύλλο και άχνη) και παστελάκια (μαλακό μείγμα καρυδιού, σουσαμιού και μελιού). Η Άνδρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Ραφήνα, Τήνο, Μύκονο, Σύρο, Τζιά (Κέα), Κύθνο, Πάρο και Νάξο.

Παραλία Γριάς Πήδημα, Άνδρος

Grias Pidima Beach, Andros

Παραλία Φελλός, Άνδρος

Felos Beach, Andros

Παραλία Ζόρκου, Άνδρος

Zorkou Beach, Andros


ΠΑΡΟΣ

Ο καιρός στην Πάρο

paros

Το κυκλαδίτικο νησί με τις περισσότερες κατασκηνώσεις. Στην Παροικιά βρίσκεται και το camping της Κούλας, το οποίο έχει σκηνές και καμπίνες προς ενοικίαση. Στην παραλία της Νάουσας βρίσκεται το camping Blue Aura to οποίο έχει σκηνές προς ενοικίαση. Στην παραλία της Σάντα Μαρίας βρίσκεται το camping Surfing Beach Paros, το οποίο διαθέτει bungalows, ξύλινα σπιτάκια προς ενοικίαση και σχολές κατάδυσης και εκμάθησης wind surfing και ιππασίας. Στην Πάρο μπορείτε να απολαύσετε πεζοπορίες καθώς το νησί διαθέτει πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια. Η Πάρος έχει το πλεονέκτημα επειδή βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων να έχει πρόσβαση μεσω ημερήσιων εκδρομών (κρουαζιέρων)  στα γύρω νησιά (Αντίπαρος, Δεσποτικό, Παντερονήσια, Μύκονος, Νάξος, Δήλος, Ηρακλειά, Αμοργός, Κουφονήσια, Ηρακλειά κ.α.). Οι ωραιότερες παραλίες του νησιού είναι η Πούντα (που είναι ιδανική για τους λάτρεις του kite και wind-surfing), η Χρυσή Ακτή, το Μαρτσέλο, οι Κολυμπήθρες και τόσες άλλες. Η Πάρος συνδέεται με ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, την Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη, Άνδρο, Ίο, Φολέγανδρο, Αμοργό, Κίμωλο, Σίκινο, Ανάφη, Αστυπάλαια, Σίφνο, Σέριφο, Μήλο και Ηράκλειο Κρήτης.

Παραλία Κριού, Πάρος

Krios Beach, Paros

Παραλία Λιβάδια, Πάρος

Livadia Beach, Paros


ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

Ο καιρός στην Αντίπαρο

ANTIPAROS

Για τους λάτρεις της ησυχίας και της επιστροφής στην φύση, αυτό το camping θα ήταν ιδανικός προορισμός. Camping Αντίπαρος, λοιπόν!

Παραλία Αγίου Σώστη, Αντίπαρος

Agios Sostis Beach, Antiparos Island


ΝΑΞΟΣ

Ο καιρός στην Νάξο

ΝΑΞΟΣ

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το νησί με τα υπέροχα γαλάζια νερά, τα ορεινά γραφικά χωριουδάκια και φυσικά τις μοναδικές κατασκηνώσεις. Στην μαγευτική παραλία της Αγίας Άννας βρίσκεται το camping Maragas Beach, με ενοικιαζόμενα, δωμάτια, studio, σκηνές με κρεβάτια και πολυτελή διαμερίσματα. Στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, το μέρος που λατρεύουν οι surfers και οι kite-surfers, βρίσκεται το camping Νάξος, που προσφέρει έτοιμες σκηνές για ενοικίαση, studios και διαμερίσματα, bungalows και hostel. Στην παραλία Πλάκα βρίσκεται το ομώνυμο camping, το οποίο επίσης διαθέτει studio προς ενοικίαση. Από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Νάξου είναι η Απείρανθος. Μην ξεχάσετε να πιείτε καφέ ή ποτό (ακόμη και να γευματίσετε) στον Ελαιόλιθο (η θέα θα σας μαγέψει). Η Νάξος προσφέρεται και για περιπάτους αφού διαθέτει αρκετά σηματοδοτημένα μονοπάτια. Από την Νάξο έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ημερήσιες κρουαζιέρες σε κοντινά νησιά (Δήλο-Μύκονο, Σαντορίνη, Αμοργό, Ηρακλειά-Κουφονήσια_Σχοινούσα). Η Νάξος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με Πειραιά, Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Αμοργό, Ανάφη, Αστυπάλαια, Δονούσα, Φολέγανδρο, Ικαρία, Ίο, Ηρακλειά, Ηράκλειο, Κάλυμνο, Καστελόριζο, Κίμωλο, Κώ, Κουφονήσια, Μήλο, Μύκονο, Νίσυρο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σχοινούσα, Σίκινο, Σύρο, Θηρασιά, Τήλο, Τήνο, Φούρνους Ικαρίας.

Παραλία Πλάκας, Νάξος

Plaka Beach, Naxos

Παραλία Αγίου Προκόπη, Νάξος

Saint Prokopis Beach, Naxos

Παραλία Πανόρμου, Νάξος

Panormos Beach, Naxos

Περιήγηση στα Κουφονήσια


ΜΗΛΟΣ

Ο καιρός στην Μήλο

ΜΗΛΟΣ

Το μοναδικό νησί με κατακόμβες στην Ελλάδα. Η Μήλος είναι γνωστή όχι μόνο για την Αφροδίτη της Μήλου (ένα από τα διασημότερα αγάλματα που διακοσμούν το Μουσείο του Λούβρου) αλλά και για την διάσημη παραλία του Σαρακήνικου (πάρτε ομπρέλα μαζί σας). Μερικές άλλες καταπληκτικές παραλίες του νησιού είναι η Φυρίπλακα, ο Άγιος Ιωάννης, του Γέροντα, το Κλέφτικο, οι Τριάδες, το Τσιγκράδο. Επίσης έχει πάρα πολλά Ιαματικά Λουτρά. Το μοναδικό camping του νησιού βρίσκεται στις Αδάμες κοντά στην παραλία της Αχιβαδολίμνης και ονομάζεται Μήλος. Διαθέτει bungalows προς ενοικίαση. Οι υποβρύχιες σπηλιές της Μήλου, οι υποβρύχιες θερμές πηγές, τα ηφαιστειακά πετρώματα κάνουν τις καταδύσεις στο νησί συναρπαστικές. Επίσης η Μήλος έχει ένα μεγάλο δίκτυο από χωματόδρομους (μονοπάτια), μη σηματοδοτημένους αλλά προσπελάσιμους για τους λάτρεις των πεζοποριών. Από την Μήλο μπορείτε να συμμετέχετε σε ημερήσια κρουαζιέρα στην Κίμωλο, τα Γλαρονήσια και την Πολύαιγο. Επίσης και τα θειορυχεία της Μήλου αποτελούν ένα αξιοθέατο (λειτουργεί και Μουσείο) που αξίζει να επισκεφθείτε. Η Μήλος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια: Πειραιά, Λαύριο, Αμοργός, Ανάφη, Χάλκη, Φολέγανδρος, Ηράκλειο (Κρήτη), Ίος, Κάρπαθος, Κάσος, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίφνος, Σίκινος, Σητεία (Κρήτη) και Σύρος.

Παραλία Σαρακήνικο, Μήλος

Sarakiniko Beach, Milos

Παραλία Φυρίπλακα, Μήλος

Firiplaka Beach, Milos

Κατακόμβες Μήλου

Catacombs of Milos


ΚΕΑ (ΤΖΙΑ)

Ο καιρός στην Τζιά

TZIA

Η Κέα δεν είναι από τα πιο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, ωστόσο ανήκει στα πιο κοντινά της Αττικής (μόλις 1 ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου). Τα Ξύλα, η Συκαμιά, το Γυαλισκάρι, οι Ποίσσες, ο Οτζιάς  είναι μόνο ορισμένες από τις αγαπητές παραλίες του νησιού. Το νησί διαθέτει μόνο ένα camping το Κέα (το οποίο ακόμη και εάν δεν έχετε σκηνή, υπάρχουν διαθέσιμες που μπορείτε να νοικιάσετε εκεί). Στην Κέα μπορείτε να απολαύσετε πολλούς περιπάτους καθώς το νησία διαθέτει σηματοδοτημένα μονοπάτια. Η Κέα διαθέτει τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά Σύρο, Τήνο, Κύθνο και Μύκονο.

Παραλία Οτζιά, Κέα

OTZIAS_BEACH_TZIA

Παραλία Γιαλισκάρι, Κέα

GIALISKARI BEACH TZIA


ΑΜΟΡΓΟΣ

Ο καιρός στην Αμοργό

AMORGOS

Το νησί με το απέραντο γαλάζιο και την μοναδική χώρα που για κάποιους θεωρείτε η ομορφότερη των Κυκλάδων, λόγω της μοναδικής ενέργειας που εκπέμπει. Το νησί των αντιθέσεων, από τη μια οι ορεινοί όγκοι που δεσπόζουν επιβλητικοί και από την άλλη οι παραμυθένιες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά: Αγία Άννα, Ψιλή Άμμος, Μαλτέζι, Γραμβούσα, Αμμούδι, Παραδείσια, Άγιος Παύλος, είναι μόνο λίγες από τις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής ανήκει η Παναγία Χοζοβιώτισσα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ψημένη ρακί, ξεροτήγανα (τηγανητές πίτες με σέσκουλο και μάραθο), λαδοτύρι και πατατάτο (κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο).  Τα campings που υπάρχουν είναι: στην Αιγιαλή το ομώνυμο camping (διαθέτει σκηνές προς ενοικίαση),  στην Κατάπολα το camping Kastanis (που προσφέρει σκηνές και καλύβες προς ενοικίαση). Η Αμοργός αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για όσους λατρεύουν τους περιπάτους, καθώς διαθέτει πολλά μονοπάτια που καταλήγουν στα πιο όμορφα αξιοθέατα του νησιού. Από την Αμοργό μπορείτε να οργανώσετε ημερήσιες εκδρομές προς Ίο, Πάρο, Κουφονήσια, Σαντορίνη, Νάξο, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά αλλά και το νησάκι Νικουριά (από την παραλία του Αγίου Παύλου υπάρχουν καϊκάκια που σας πηγαίνουν απέναντι καθώς το νησί βρίσκεται σε απόσταση μόλις 300m από την παραλία). Η Αμοργός έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα εξής λιμάνια: Πειραιάς, Ραφήνα, Δονούσα, Αστυπάλαια, Ηρακλειά, Ίος, Κουφονήσια, Κώς, Λέρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Πάτμος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σχοινούσα, Τήνος, Φολέγανδρος.

Παραλία Αγίου Παύλου, Αμοργός

Saint Pavlos Beach, Amorgos

Λιμάνι Αιγιαλής, Αμοργός

Aegiali Beach, Amorgos


ΙΟΣ

Ο καιρός στην Ίο

ios

Ίος! Το παραδεισένιο νησί με τα ξέφρενα πάρτυ, τα μπαράκια, την έντονη νυχτερινή ζωή, αγαπημένος προορισμός για τους νέους που λατρεύουν το χορό και το ξενύχτι! Από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού το Μαγγανάρι, ο Κάλαμος, ο Παππάς, η Κουμπάρα, η Αγία Θεοδότη αλλά και ο Μυλοπότας. Στην παραλία Μυλοπότα βρίσκεται το camping Far Out Beach Club, το οποίο διαθέτει προς ενοικίαση δωμάτια, bungalows σε σχήμα ανεμόμυλου και καμπίνες. Στην ίδια παραλία βρίσκεται ακόμη ένα camping το Purple Pig and Stars, το οποίο διαθέτει και αυτό ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και πισίνα. Από την Ίο μπορείτε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές σε Σαντορίνη, Φολέγανδρο ή Σίκινο. Εάν σας αρέσουν οι πεζοπορίες το νήσί διαθέτει πολλά μονοπάτια για να το εξερευνήσετε. Η Ίος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα λιμάνια: Πειραιά, Ραφήνας, Αμοργού, Ανάφης, Φολέγανδρου, Ηράκλειου Κρήτης, με Κίμωλο, Κουφονήσια, Μήλος, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίφνο, Σύρο και Τήνο.

Παραλία Μυλοπότα, Ίος

Milopotas Beach, Ios

Παραλία Μαγγανάρι, Ίος

Maganari Beach, Ios


ΣΕΡΙΦΟΣ

Ο καιρός στην Σέριφο

SERIFOS

Σέριφος: Το νησί με την άγρια ομορφιά που ωστόσο έχει κερδίσει τις καρδιές των παραθεριστών λόγω της ανομοιομορφίας της. Από τη μια οι ογκώδεις οροσειρές από την άλλη οι παραλίες, άλλες βραχώδεις, άλλες με βότσαλα, άλλες με αμμουδιά. Η Χώρα του νησιού, χτισμένη σε βράχο, με το επιβλητικό Κάστρο, αξίζει τουλάχιστον μια βόλτα ειδικά στην δύση του ήλιου. Η θέα είναι φανταστική! Επίσης στην Χώρα θα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια κάποια από αυτά εκτός από το εξαιρετικό φαγητό έχουν και απίστευτη θέα. Στην τριάδα των καλύτερων κατασκηνώσεων της Ελλάδας, στην παραλία Λιβαδάκια βρίσκεται το Κοράλλι. Το camping ανήκει σε συγκρότημα που περιλαμβάνει studios και bungalows προς ενοικίαση. Από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού (και είναι πολλές) συγκαταλέγεται η Ψιλή Άμμος, το Καράβι, ενώ στον Αυλόμωνα, το Γάνεμα, το Λιβάδι και τη Βαγιά  μπορούν οι λάτρεις του kite surf και του wind surfing να απολαύσουν αυτού του είδους τα θαλάσσια σπορ αλλά και τις καταδύσεις καθώς λειτουργούν οργανωμένες σχολές εκμάθησης. Οι δραστηριότητες στην Σέριφο δεν σταματούν εδώ, καθώς το νησί έχει πάρα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια για όσους θέλουν να την ανακαλύψουν περπατώντας. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε από την τοπική κουζίνα τις μελιτζανοκροκέτες, μαραθοτηγανίτες, ψητό μαστέλο, κόκορα-μακαρόνι και κάππαρη γιαχνί, που ανήκουν στα καλύτερα πιάτα του νησιού. Η Σέριφος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα εξής λιμάνια: Πειραιάς, Λαύριο, Φολέγανδρος, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Πάρος, Σαντορίνη, Σίφνος, Σίκινος, Σύρος.

Παραλία Γάνεμα, Σέριφος

Ganema Beach, Serifos

Παραλία Ψιλή Άμμος, Σέριφος

Psili Ammos Beach, Serifos


ΣΙΦΝΟΣ

Ο καιρός στην Σίφνο

SIFNOS1

Από τα ομορφότερα κυκλαδίτικα νησιά λόγω αρχιτεκτονικής και όχι μόνο, η Σίφνος αποτελεί σίγουρα έναν προορισμό που θα σας μαγέψει… Στις ομορφότερες παραλίες του νησιού ανήκει ο Φάρος, το Αποκοφτό, ο Πλατύς Γιαλός, το Βαθύ, η Φυκιάδα. Στην παραλία Καμάρες υπάρχει το camping του Μάκη, το οποίο προσφέρει την δυνατότητα ενοικίασης δωματίων. Από την Σίφνο μπορείτε να συμμετέχετε σε ημερήσια εκδρομή στην Μήλο ή την Σέριφο αλλά και το νησάκι Πολύαιγος (με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά). Η Σίφνος αποτελεί  ιδανικό προορισμό για τους  λάτρεις των πεζοποριών αφού το νησί διαθέτει πάρα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια. Από την Σίφνο μην ξεχάσετε να πάρετε παστέλια (είναι μοναδικά)! To νησί διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα εξής λιμάνια: Πειραιάς, Λαύριο, Αμοργός, Φολέγανδρος, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφνος, Σίκινος, Σύρος.

Παραλία Πλατύς Γιαλός, Σίφνος

Platis Gialos Beach, Sifnos

Πολύαιγος νήσος, Σίφνος

Poliaigos island


ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Ο καιρός στην Φολέγανδρο

FOLEGANDROS

Το νησί με την άγρια ομορφιά και το γοητευτικό τοπίο του. Οι παραλίες μοναδικής ομορφιάς και κάλους, ενδεικτικά αναφέρουμε: Κάτεργο, Αγκάλη, Βάρδια, Λιβάδι, Καραβοστάσης. Στην παραλία Λιβάδι υπάρχει το ομώνυμο camping. Στη Φολέγανδρο θα βρείτε πολλά μονοπάτια, άλλα εύκολα και άλλα αρκετά δύσβατα. Στην Φολέγανδρο μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε: ματσάτα (χειροποίητα ζυμαρικά που συνοδεύονται με κόκκορα ή κουνέλι ή κατσικάκι κοκκινιστό), κάπαρη στιφάδο, καρπουζένια (παραδοσιακό γλυκό με καρπούζι, μέλι και σουσάμι), σουρωτό (κρεμώδες λευκό τυρί), μελίχλωρο (μαλακό λευκό τυρί που ξεπλένεται στη θάλασσα), καλασούνα (παραδοσιακή πίτα με σουρωτό και κρεμμύδι), κουλούρες (με σουσάμι ψημένες σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, ιδανικές για πρωινό), ρεβυθάδα στο πήλινο, μελόπιτες (από μέλι θυμαρίσιο), γαλατόπιτες, παστέλια. Η Φολέγανδρος έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα εξής λιμάνια: Πειραιάς, Αμοργός (Κατάπολα), Ίος, Κίμωλος, Κουφονήσια, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίφνος, Σίκινος, Σύρος.

Παραλία Κάτεργο, Φολέγανδρος

KATERGO_FOLEGANDROS

Παραλία Καραβοστάσι, Φολέγανδρος

Karavostasi Beach, Folegandros

Κλείνοντας το άρθρο για τις κατασκηνώσεις των Κυκλάδων, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: τα Κυκλαδίτικα νησιά που δεν αναφέρω στη παρούσα σελίδα (π.χ. Σύρος, Τήνος, Κουφονήσια κ.α.) δεν τα παρουσιάζω επειδή δεν διαθέτουν οργανωμένα campings. Επίσης σε κάποια νησιά τα campings δεν είναι δίπλα σε θάλασσα (και αυτά παραλείπονται), κάποια δεν είχαν ιστότοπους με πληροφορίες για τιμές/παροχές και  σε κάποια νησιά υπήρχαν ελεύθερα campings τα οποία εξαρχής ανέφερα ότι δεν θα τα συμπεριλάβω στο site.

Ακόμη και εάν δεν έχετε καταλήξει σε κάποιο νησί των Κυκλάδων για να κάνετε διακοπές, μπορείτε να δείτε τα campings στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας, επιλέγοντας κάποιο από τα παρακάτω γεωγραφικά διαμερίσματα! 

Οι ωραιότερες παραλίες των Ελληνικών νησιών είναι εδώ για να σας ταξιδέψουν…

“Πολλές ευχές για αξέχαστα ταξίδια στην Ελλάδα…”

Διατυπώστε το σχόλιό σας

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.